Foto: pusta
Včera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Zobraziť celý popisVčera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Jednoduché, rýchle a dobré. Podávala som s hlávkovým šalátom s citronovou zálievkou.
porcie
príprava
na 90 °C
Suroviny
300 g |
|
3 ks |
|
1/2 ks stredne veľká |
|
3 PL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
/ iný podľa vlastného výberu |
|
na šalát |
|
podľa vlastného výberu výberu |
|
Postup
-
1
Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky.
-
2
Šampiňóny som pokrájala na plátky. Ja šampiňóny nelúpem, lebo práve v ich kožke je najciac chuti, len ich poutieram vlhkou papierovou utierkou.
-
3
Cibuľku som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita.
-
4
Pridala som šampiňóny, ktoré som tiež orestovala, kým sa odparila prebytočná tekutina. Osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
-
5
Pridala som vajcia rozšľahané so soľou a nechala som ich za stáleho miešania trocgha stuhnúť, ako praženicu redšej konzistencie.
-
6
Podávala som teplé s hlávkovým šalátom s citrónovou zálievkou.
-
7
A čo je lepšie k tomu, ako čerstvo upečené domáce rohlíky?
, ako mi varíme.
Potom ich vložím do mierne osolenej vody.Nechám dôjsť ku varu.Odstopujem si 10 minút varu. Potom ich stiahnem z plameňa.Pooplachujem ich pod tečúcou studenou vodou.Snažím sa zmyť penu,ktorá sa pri varení utvorila.Po tomto vodnom šoku, huby huby nechám odkapať na site.Potom ich naložím do mikretónových vreciek asi v trojcentimetrovej hrúbke.Snažím sa vytlačiť vzduch.Vrecka preliepam tenkou priesvitnou lepiacou páskou.A takto sú pripravené na zmrazenie.Pekne na sebe vyukladané mi vydržia do druhého hubárčenia.Neviem,či som ti poradila.Ináč takto oblanžirované huby sa dajú zaliať bravčovou masťou do sklenených pohárov. No a samozrejme aj sušené a namočené vo vývare,tiež nie sú na zahodenie.
@marta23 , tvoj nápad sa mi páči a vyskúšam ho, ďakujem ti. viem o tých sáčkoch na zips, ale sú aj také, ktoré možno vakuovať odsatím vzduchu. videla som ich v zásielkovom obchode Orion.
Soucasne ale zpracuji jeste prudkym orestovanim na omastku (bedly, masaky, listicku nalevkovitou), take na placicku do mrazaku prenesu na prkynku a pak mam pripravene na drztkovou polevku, nebo gulas, listicku nalevkovitou a strocek do kapustnice.
Houby zpracvovavam rada, bavi me to, recepty mam vice mene vlastni, odzkousene, aby se mi ani h oubicky nezkazila.
jeste muzu poradit svarene, proplachnute a pak zavarene jako kompot aby byly krasne kloboucky do omacky treba .