Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami fotorecept

pusta - fotkapusta, 20. júna 2012
Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept)
Foto: pusta

Včera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Zobraziť celý popisVčera sme mali na večeru šampiňóny na cibuľke s vajíčkami a čerstvým pečivom, ale viem si to predstaviť aj ako rýchly a chutný obed. Jednoduché, rýchle a dobré. Podávala som s hlávkovým šalátom s citronovou zálievkou.

2
porcie
10 minút
príprava
10 minút
na 90 °C

Suroviny

300 g
3 ks
1/2 ks stredne veľká
3 PL
podľa chuti
podľa chuti
 / iný podľa vlastného výberu
  na šalát
 podľa vlastného výberu výberu




Postup

  1. 1

    Pokrájala som očistenú cibuľu na kocky.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Šampiňóny som pokrájala na plátky. Ja šampiňóny nelúpem, lebo práve v ich kožke je najciac chuti, len ich poutieram vlhkou papierovou utierkou.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cibuľku som orestovala na rozohriatom oleji do sklovita.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridala som šampiňóny, ktoré som tiež orestovala, kým sa odparila prebytočná tekutina. Osolila som ich a okorenila čerstvo mletým čiernym korením.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pridala som vajcia rozšľahané so soľou a nechala som ich za stáleho miešania trocgha stuhnúť, ako praženicu redšej konzistencie.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Podávala som teplé s hlávkovým šalátom s citrónovou zálievkou.

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    A čo je lepšie k tomu, ako čerstvo upečené domáce rohlíky?

    Šampiňóny na cibuľke s vajíčkami (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

tatranka
... a zabudla si v úvodnom slove napísať,voňavé jedlo,ktoré rozvonia celú kuchynku.Aj my radi takto na rýchlo s vajíčkami robíme smaženicu z húb a vajíčok.A veru je to pochúťka.
klekipetra
Viac húb, menej oleja, žiadne čierne korenie ale petržlenovú vňať a trošku drvenej rasce. K tomu nové zemiaky, uhorkový šalát (bez octu, s jogurtom). A bolo by to také, ako sme predvčerom my mali.

, ako mi varíme.
redakcia
Odpoveď od @pusta : @tatranka , máš pravdu, že som zabudla napísať ako krásne voňala kuchyňa. vždy je krásne prevoňaná, ak varím čokoľvek s hubami. videla som tvoj recept, čo si dala na neho link. veľmi sa mi páči. ty zrejme huby spracovávaš aj na zimu. prosím, poraď mi, ako ich treba upraviť predtým, ako ich ideš zmraziť. ďakujem za odpoveď i za pochvalu.

tatranka
@pusta chcela si vedieť ako spracuvávam huby na zimnú spotrebu.Ver,že celkom jednoducho.Huby očistím,poumývam a bavým ich všetkých nečistôt.
Potom ich vložím do mierne osolenej vody.Nechám dôjsť ku varu.Odstopujem si 10 minút varu. Potom ich stiahnem z plameňa.Pooplachujem ich pod tečúcou studenou vodou.Snažím sa zmyť penu,ktorá sa pri varení utvorila.Po tomto vodnom šoku, huby huby nechám odkapať na site.Potom ich naložím do mikretónových vreciek asi v trojcentimetrovej hrúbke.Snažím sa vytlačiť vzduch.Vrecka preliepam tenkou priesvitnou lepiacou páskou.A takto sú pripravené na zmrazenie.Pekne na sebe vyukladané mi vydržia do druhého hubárčenia.Neviem,či som ti poradila.Ináč takto oblanžirované huby sa dajú zaliať bravčovou masťou do sklenených pohárov. No a samozrejme aj sušené a namočené vo vývare,tiež nie sú na zahodenie.
marta23
Ak môžem poradiť, existujú také tenké pliešky ako paličky. Tými plieškami sa horný koniec vrecúšok zroluje a potom sa konce plieškov zohnú k sebe a tak sa vrecúško zatvorí. Potom sú aj vrecká so zipsom -majú ich vo fotoslužbe. Hotové fotografie dostávam takto zabalené vo vreckách. Tie si potom doma odkladám na takéto použitie.Ale každý si pomôže, aké má možnosti.
redakcia
Odpoveď od @pusta : @tatranka , veľmi pekne ti ďakujem za vyčerpávajúcu odpoveď. huby som už sušila i zavárala. mám výbornú knihu Malá kuchárka pre hubárov z roku 1982 od Vrbku a Ježka, možno ju poznáš. robila som podľa nej veľa dobrých receptov, ale mrazenie húb tam nie je. určite spravím tento rok, tak ako si mi poradila. dosiaľ sa mi to nedarilo, asi preto, že som ich predtým neblanšírovala. nezalievala som ich ešte ani masťou. čítala som však, že sa dajú aj udusiť na masti s cibuľkou a po vychladnutí zmraziť po dávkach, ako polotovar.
@marta23 , tvoj nápad sa mi páči a vyskúšam ho, ďakujem ti. viem o tých sáčkoch na zips, ale sú aj také, ktoré možno vakuovať odsatím vzduchu. videla som ich v zásielkovom obchode Orion.

marikafil
plastové vrecká so zipsom sú dostať v každom väčšom supermarkete (Carrefoure, Kaufland, možno aj Tesco - ale veľké) - hľadaj tam, kde sú papiere na pečenie a alobal. je to veľmi dobrá pomôcka, lebo ten plast je taký pevnejší, žiadny mikrotén, takže sa veľmi netrhá.
mijaita
Pouzivam jakekoliv sacky, nahore jen prehnu abych mohla ulamovat houby. Vrstvu mam tenci, snazim se 1cm. Svarene takto jak pise @tatranka , jsou nejlepsi a na placato do mrazaku nezaberou misto a hodne se jich vejde a jsou snadno dostupne.
Soucasne ale zpracuji jeste prudkym orestovanim na omastku (bedly, masaky, listicku nalevkovitou), take na placicku do mrazaku prenesu na prkynku a pak mam pripravene na drztkovou polevku, nebo gulas, listicku nalevkovitou a strocek do kapustnice.
Houby zpracvovavam rada, bavi me to, recepty mam vice mene vlastni, odzkousene, aby se mi ani h oubicky nezkazila.
jeste muzu poradit svarene, proplachnute a pak zavarene jako kompot aby byly krasne kloboucky do omacky treba .
svonka
ako mozem puste napisat osobnu spravu, prosim vas? tak, aby to tu nebolo pre vsetkych vidno.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia