Šampiňónové rizoto

luss44 - fotkaluss44, 3. augusta 2013
Šampiňónové rizoto
Foto: luss44

Premýšľala som čo také rýchle ukuchtiť k obedu a zužitkovať šampiňony v chladničke, voľba padla na rizoto. Aby bolo také voňavejšie, pridala som aj vlastnoručne nazbierané hríby z mrazáku.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
400 g
1
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňony a hríby, hrášok, osolíme a okoreníme, podusíme asi 20 min., pridáme premytú ryžu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je ryža mäkká.

  2. 2

    Prípadne dolievame po troche horúcu vodu. Zvykla som si robiť rizoto v teflonovom woku, ryža sa mi krásne udusí a neprichytí sa na dno.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Huby, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Lacné jedlá, Dusené

Diskusia k receptu

izabella929
vyzerá super.-)) rizoto mám rada, hoc aj s jablkami, proste s hocičím, patrí medzi moje obľúbené jedlá...
marianne
mam hlivu a mam cerstvo nalupany hrasok,vyborna inspiracia na zajtra,dakujem:-)
kakao
1. Toto nemá s pravým rizotom ( en.wikipedia.org/wiki/Risotto)...
nič spoločné, to má byť krémové a nie ako štrk. Toto je obyčajná dusená ryža s hubami a hráškom.

2. To posypanie syrom vyzerá otrasne, ako zvratky.

„Rizotom“ od @luss ,
neponúkla by sa ani hus.

1x kakao