Foto: luss44
Premýšľala som čo také rýchle ukuchtiť k obedu a zužitkovať šampiňony v chladničke, voľba padla na rizoto. Aby bolo také voňavejšie, pridala som aj Zobraziť celý popisPremýšľala som čo také rýchle ukuchtiť k obedu a zužitkovať šampiňony v chladničke, voľba padla na rizoto. Aby bolo také voňavejšie, pridala som aj vlastnoručne nazbierané hríby z mrazáku.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňony a hríby, hrášok, osolíme a okoreníme, podusíme asi 20 min., pridáme premytú ryžu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je ryža mäkká.
- 2
Prípadne dolievame po troche horúcu vodu. Zvykla som si robiť rizoto v teflonovom woku, ryža sa mi krásne udusí a neprichytí sa na dno.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
A varecha.pravda.sk/recepty/ryzovy-salat-fotorecept/33244-r...
nič spoločné, to má byť krémové a nie ako štrk. Toto je obyčajná dusená ryža s hubami a hráškom.
2. To posypanie syrom vyzerá otrasne, ako zvratky.
„Rizotom“ od @luss ,
neponúkla by sa ani hus.