Šampiňónové rizoto

luss44 - fotkaluss44, 3. augusta 2013
Šampiňónové rizoto
Foto: luss44

Premýšľala som čo také rýchle ukuchtiť k obedu a zužitkovať šampiňony v chladničke, voľba padla na rizoto. Aby bolo také voňavejšie, pridala som aj vlastnoručne nazbierané hríby z mrazáku.

10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
100 g
400 g
1
1/2 ČL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji si speníme cibuľu, pridáme pokrájané šampiňony a hríby, hrášok, osolíme a okoreníme, podusíme asi 20 min., pridáme premytú ryžu, zalejeme vývarom a dusíme, kým nie je ryža mäkká.

  2. 2

    Prípadne dolievame po troche horúcu vodu. Zvykla som si robiť rizoto v teflonovom woku, ryža sa mi krásne udusí a neprichytí sa na dno.

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: