Foto: 2010
Co ma toto hovadzie spolocne s mongolskom asi tolko co francuzske zemiaky s francuzskom - nic, ale tento recept najdete skoro v kazdej cinskej Zobraziť celý popisCo ma toto hovadzie spolocne s mongolskom asi tolko co francuzske zemiaky s francuzskom - nic, ale tento recept najdete skoro v kazdej cinskej restauracii mimo ciny. Vraj ho vymysleli prvi cinsky emigranti v USA ked este nebolo exotickych surovin ani wok nemali?
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g kvalitné |
|
1 PL (alebo kukuričný škrob) |
|
100 ml |
|
1 ks jarná |
|
Omáčka: | |
1-2 ČL nakrájaný nadrobno |
|
1 PL nakrájaný nadrobno |
|
100 ml |
|
100 ml ml |
|
2-4 PL |
|
Postup
-
1
Ked robime je lepsie pouzit kvalitne hovadzie, netreba marinovat a mame zarucene makke. Ja som pouzil tzv. Porterhouse steak
-
2
Maso som odblanil a nakrajal proti vlaknam na platky tak asi 5 mm. moze byt aj hrubsie.
-
3
Maso poprasime zo vsetkych stran skrobovou muckou a nechame odlezat tak 10 minut aby sa dobre prilepil na maso. Maso neochucujeme
-
4
Medzi tym kym cakame na maso si na malej panvici spravime omacku, na lyzici oleja rychlo oprazime na drobno nakrajany zazvor -lyzicka- dve a lyzicu cesnaku. Podlejeme sojovou omackou a pridame to iste mozstvo vody a stedro hnedeho cukru niekolko polievkovych lyzic.( ochutname, mnozstvo zalezi od typu omacky - slanosti) a dame varit tak asi 10 minut pokial na omacka nezacne hustnut ( ked dame menej cukru pomozeme si trochou maizeny). PS: Cinania davaju vela cukru tie 4 lyzice aj viac
- 5
Na panvicu (ked mame tak do woku) si dame si zohriat olej na vyprazanie. Maso dame na etapy vyprazat staci 2 minuty - ako zacnu rohy tmavnut .
- 6
Oprazene maso vyberieme nechame odkvapkat a odlozime na stranu na papierovu utierku
- 7
Maso dame spat do cistej panvice zohriat tak minutu ( tym ze pouzivame hovadzi steak cim kratsie tym lepsie - maksie)
- 8
Nakoniec pridame omacku a rychlo premiesame prehrejeme.
- 9
A este uplne na koniec vmiesame jarnu cibulku. Servirujeme s ryzou .
- 5
varecha.pravda.sk/recepty/makke-hovadzie-maso-ako-z-cinsk...
@afagata aj ja som bol zaskoceny mnozstvom cukru, pridaval som
a stale to nemalo spravnu chut, zalezi od sojovej. Ked mas doma hoisin zmiesaj menej sojovej a hoisin + vodu + skrob( ale ta ma v sebe tiez vela cukru).
Trošku som prilievala a dolievala a dosládzala aby som našla tú správnu chuť
( sojové omáčky sú rôzne a každá inak slaná ) ale nakoniec to dobre dopadlo.. :-))
Ďakujem za recept. Pekný pondelok.