Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína

2010 - bez fotky2010, 24. októbra 2015
Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína
Foto: 2010

Co ma toto hovadzie spolocne s mongolskom asi tolko co francuzske zemiaky s francuzskom - nic, ale tento recept najdete skoro v kazdej cinskej restauracii mimo ciny. Vraj ho vymysleli prvi cinsky emigranti v USA ked este nebolo exotickych surovin ani wok nemali?

2
porcie
15 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g kvalitné
1 PL (alebo kukuričný škrob)
100 ml
1 ks jarná
Omáčka:
1-2 ČL nakrájaný nadrobno
1 PL nakrájaný nadrobno
100  ml
100 ml ml
2-4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Ked robime je lepsie pouzit kvalitne hovadzie, netreba marinovat a mame zarucene makke. Ja som pouzil tzv. Porterhouse steak

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 1
  2. 2

    Maso som odblanil a nakrajal proti vlaknam na platky tak asi 5 mm. moze byt aj hrubsie.

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 2
  3. 3

    Maso poprasime zo vsetkych stran skrobovou muckou a nechame odlezat tak 10 minut aby sa dobre prilepil na maso. Maso neochucujeme

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 3
  4. 4

    Medzi tym kym cakame na maso si na malej panvici spravime omacku, na lyzici oleja rychlo oprazime na drobno nakrajany zazvor -lyzicka- dve a lyzicu cesnaku. Podlejeme sojovou omackou a pridame to iste mozstvo vody a stedro hnedeho cukru niekolko polievkovych lyzic.( ochutname, mnozstvo zalezi od typu omacky - slanosti) a dame varit tak asi 10 minut pokial na omacka nezacne hustnut ( ked dame menej cukru pomozeme si trochou maizeny). PS: Cinania davaju vela cukru tie 4 lyzice aj viac

  5. 5

    Na panvicu (ked mame tak do woku) si dame si zohriat olej na vyprazanie. Maso dame na etapy vyprazat staci 2 minuty - ako zacnu rohy tmavnut .

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 5
  6. 6

    Oprazene maso vyberieme nechame odkvapkat a odlozime na stranu na papierovu utierku

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 6
  7. 7

    Maso dame spat do cistej panvice zohriat tak minutu ( tym ze pouzivame hovadzi steak cim kratsie tym lepsie - maksie)

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 7
  8. 8

    Nakoniec pridame omacku a rychlo premiesame prehrejeme.

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 8
  9. 9

    A este uplne na koniec vmiesame jarnu cibulku. Servirujeme s ryzou .

    Mongolské hovädzie alebo najjednoduchšia čína - obrázok 9

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
na toto nemôžem povedať nič iné, ako perfektné... Počkám na upršaný víkend, odležané hovädzie čaká v chladničke. Teraz prcháme von
Pekne podaný recept ktorý sa mi páči a nízka roštenka patrí naozaj medzi kvalitné a chutné mäso ktoré sa s obľubou používa aj na prípravu steakov.
Dakujem vsetkym za pekne komentare, ja som k tomuto "oklamanemu", v restauraciach pouzivanemu postupu kde sa maso najpr oprazi, odlozi namiesto toho aby sa stir fry a potom prida a zmiesa s omackou a zeleninou prisiel uplne nahodou. Ked nemate drahe maso da sa namarinovat v sode bikarbone a bude este makksie ako steak.
 varecha.pravda.sk/recepty/makke-hovadzie-maso-ako-z-cinsk...

@afagata aj ja som bol zaskoceny mnozstvom cukru, pridaval som
a stale to nemalo spravnu chut, zalezi od sojovej. Ked mas doma hoisin zmiesaj menej sojovej a hoisin + vodu + skrob( ale ta ma v sebe tiez vela cukru).
vyborne to vyzera, tiez ma zarazilo to mnozstvo cukru ale je pravda ze casto su podobne jedla u "sikmacov" nasladle a vobec to tam nevadi, prave naopak
Musím pochváliť tento recept, veľmi chutné papaníčko.
Trošku som prilievala a dolievala a dosládzala aby som našla tú správnu chuť
( sojové omáčky sú rôzne a každá inak slaná ) ale nakoniec to dobre dopadlo.. :-))
Ďakujem za recept. Pekný pondelok.



Pridaj komentár k receptu: