Foto: kristinamia
Konečne sa blíži cuketová sezóna, ktorú tak ľúbime :-) Neviem sa dočkať, a tak som sa rozhodla uvariť niečo s cuketou.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
cca 500 - 600 g predvarené |
|
2 stredne veľké |
|
2 x 250 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
4 ks |
|
|
|
|
|
|
|
Na vymastenie jenského skla: | |
|
Postup
-
1
Zemiaky som si predvarila, neuvarila som ich uplne iba cca 5-10 minut.
-
2
Cuketu som nakrájala na kolieska a okorenila korením na gril. zel.
-
3
V mise som si zmiešala šunku, syr (cca100g), kyslú smotanu, čierne korenie, soľ a 3 vajíčka. Sú tam 4 žĺtky, lebo jedno vajíčko bolo dvojžĺtkové ;-).
-
4
Jensku misu, som vymastila masťou a na spodok naukladala polovicu zemiakov, okorenila grilovaciu zmesou a na vrch som vyliala polovicu zmesy so šunkou.
-
5
Na zmes som naukladala cuketu, na to druhu polovicu zmesy a ostatné zemiaky, ktoré som tiež okorenila gri. korením.
-
6
Na zemiaky som vyliala smotanu zmiešanú s jedným vajíčkom, soľou a korením.
-
7
Vrch som posypala zvyšným syrom. Zavreté som zapekala pri 220 °C cca 20 - 25 minút. Potom ešte otvorené som dopekala, kým sa nevytvorila hnedá kôrka na vrchu.
-
8
Dobrú chuť :-)
posielam 6*, ukladám a spravím :-)
5*, viac sa nedá, dala by som, prepáč mi chybu.
dakujem
☆ ☆ ☆ ☆ ☆