Zaváraná kapustnica fotorecept

vlieskovsky - bez fotkyvlieskovsky, 19. januára 2011

Uvarili ste si chutnú kapustnicu, ale nevládali ste ju všetku zjesť? Tak sa nechajte inšpirovať a pozrite si návod, čo s ňou:)

6
porcií
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 l




Postup

  1. 1

    Prichystáme si poháre, najlepšie sú s objemom 700ml.

    Zaváraná kapustnica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Kapustu do pohárov natlačíme až po okraj.

    Zaváraná kapustnica (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Poháre poriadne zavrieme a ponoríme do studenej vody. Necháme prejst varom cca. 7min. Potom poháre opatrne vytiahneme a necháme ich na noc zabalene v deke. Potom môžeme odložiť a prekvapiť nečakanú návštevu.

    Zaváraná kapustnica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A je hotovo:)

    Zaváraná kapustnica (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

letisia
toto som dávno nerobila, ďakujem, že si pripomenul :-) kedysi som takto zavárala dva druhy kapustnice, jednu bez klobás, len s mäsom a tú som potom využívala na rýchly segedínsky guláš
letisia
toto som dávno nerobila, ďakujem, že si pripomenul :-) kedysi som takto zavárala dva druhy kapustnice, jednu bez klobás, len s mäsom a tú som potom využívala na rýchly segedínsky guláš
klaura
Vždy varím kapustnicu vo veľkom hrnci ... asi 15 litrov ... a keďže sme už len dvaja doma, čo sa nezje zavarím. Takto sa uchová vo výbornej kvalite a je vždy poruke ...
zitar
Áno, takto to robievam vždy, keď varím kapustnicu. Vlastne varím tak, aby som mohla aj zasterilizovať, pretože potom v čase núdze, keď potrebujem rýchlo obed, alebo večeru, mám pripravené.
ivori
Moja babka takto zavarala zabijackovu kapustu a polievku. Tiez dala do poharov sterilizovala a hocikedy ked nevedela co uvarit tak otvorila pohar ohriala a mala obed.
olinka12
Určite zase vyskúšam robíme domáce zabíjačky a kapustnici sa varí dosť veľa rokov som dávala do pohárov ale raz sa mi stalo, že vykysla tak ma to odradilo a dávam ju do marazničky ale zaberá to dosť veľa miesta zachvíľku budeme zabíjať a skúsim zase kapustu dať do pohárov.Ďakujem za pripomenutie ukladám do KK aby som na to zase nepozabudla.
evanaaa
Dobrý nápad, ja ju mám v mrazničke, ale ako píše aj Olinka, zaberá dlho miesto, takto to bude lepšie, všetko zavariť, len či stačí tých 7 minút, ak je tam mäso? Lebo keď som zavárala mäso ( pečenéň, sterilizovala som ho tuším hodinu a neviem, či nie aj dva krát po 24 hodinách, ale toto je zrejme iné.
evusik
aj u nás sa po zabíjačke vždy zavárala kapustnica.... teraz už nezabíjame ale keď navaríme a nezjeme a mrazák je plný tiež zavarím. Je to rýchly a jednoduchý spôsob a hlavne čo je v komore sa počíta :-)
používateľ nemá avatar
mb
mb
kedysi som jedol zavarane varene domace klobasy v kyslej kapuste. pozna to niekto, ma recept?
klaura
@evanaaa , naozaj stačí 7 minút, ale ja mám radšej klasické víčka (nie tieto závitové) na nich vidím, že mi určite chytilo.
mojack
Nebude ta kapusta po druhom zohriatí veľmi mäkká. Ked ešte raz prejde strilizáciou, tým pádom sa akoby varila dalej. práve preto to radšej šupnem do mrazničky. Mám o jedno varenie menej.
aroooo
aj my sme ju po zabíjačke zavárali,nikdy sa nepokazila a stačilo len toľko sterilizovať,aby sa chytili viečka.A po zabíjačke sme neskôr po vyúdení zavárali aj údené klobásy-zmestilo sa 4-5ks,robili sa menšie,nalialo sa cca 1,5-2cm vody na dnopohára,uzavrelo,sterilizovalo normálane.Pustilo to šťavu čo bola ďalšia delikatesa na potretie chleba.Sterilizovali sme aj údenú šunku domácu,bol to veľký kus, varil sa na veľkonoč.sviatky.Pokrájalo sa na hranoly aby sa zmestili do zaváraninových pohárov,znovu asi 2 cm vody a sterilizovaťnormále.Sterilizáciou zjemnela a v lete s paprikou mňamka miesto obeda.
evanaaa
Andrejka, ale tento nápad nie je na zahodenie, sú chvíle, keď nemáš na varenie čas a hotové domáce jedlo, aj keď zavarené akoby si našla, oceníš to. A chuť to nestratí, ani zamrazené nie.
aroooo
treba skúsiť a potom hodnotiť,pretože je to ako čerstvé aj rok-dva a "čerstvé" by to určite nevydržalo.
martamm
Ja zavaram kapustnicu kazde vianoce. Vtedy varim 50 litrovy hrniec tejto pochutky, vydrzi nam az do jesene, ovsem ak ju manzel nweskonzumuje skor.
tinca
pre tých čo zabíjajú, je to dobrá pomoc, ja dávam do mraziaku aj zo silvestra ostala a veru v sobotu dobre padne
frona
ja tiež zaváram kapustnicu, tiež aj mäso, ktoré použijem na hocičo....guláš- dovarím len zemiaky a dochutím, alebo pridám hríbky a uvarím ryžu....rýchly obed. Len to mäso sa musí sterilizovať dlhšie
slaavka
Tak toto mi prave skvele pomohlo ^^
Akosi si mi pre nasu mini domacnost podarilo navarit polievku z kila kapusty, ved sme to tak doma (pre nasu velku rodinu) istotne robievali :D Teraz som uz aj kamaratom zbalila a aj tak ostali dva hrnce :D
Ide sa na vec! Velka vdaka!
anielik2938
skvelý receptik ,len mam otazočku možem to postavit k ostatnym;zavaraninam nemusi to byt v chladnicke nepokazi sa to? :D
rea1
@olinka , @evanaaa , zavárané jedlá, v ktorých je mäso, by sa mali zavárať alebo raz a poriadne dlho, alebo, čo je jednoduchšie, zavariť tých 7 - 10 minút, vybrať, nechať pomaly vychladnúť a na druhý deň zavariť ešte raz. potom rozhodne nič neskysne. ani kapusta nebude mäkká. aj huby, ak ich nedávame do octového nálevu, by sa mali zavárať takto, na dvakrát.
radost
@anjelik2938
nemusí byť v chladničke..kľudne na polici v špajzi vedľa kompotov..nepokazí sa..neskysne..má chuť čerstvo uvarenej..výborné jedlo do zásoby..ked ide nová sezona tlačenia kapusty do súdka-a ešte tam máme nezjedenú-vždy navarím a čo nezjeme-zavarím...
odskúšané desaťročia...
daniellb
zbytočne komplikované. Horúcu-až vriacu kapustnicu stačí naliať do čistých pohárov 2 cm pod okraj a dobre zavrieť vyvareným viečkom. Používam zakrúcacie viečka z uhoriek alebo cvikle. Kapustnica sa chladnutím sama sterilizuje.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia