Granadír fotorecept

kimlo - fotkaKimlo, 9. júla 2018 9:20
Ďalšie recepty »

Granadír (fotorecept)Foto: kimlo

Receptov na toto tradičné zemiakové jedlo je tu veľa a dosť sa podobajú prípravou v tom, že sa všade používajú uvarené zemiaky, či už v šupke alebo bez. Tento recept je robený zo surových zemiakov, výsledok ma príjemne prekvapil a už ho budem robiť len takto. Námet som čerpal z webu.

4
porcie
20 min
príprava
30 min
tepelná úprava

Suroviny

1000 g (varný typ A)
2 ks (stredne veľká)
100 g
250 g (fliačky)
1-2 PL
1 KL
podľa chuti

Postup prípravy

  1. 1

    Na masti si vopred rozškvaríme údenú slaninu nakrájanú na malé kocky, asi ako na halušky...

    Granadír (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Slaninu z masti precedíme a odložíme. Masť dáme do hrnca a do nej cibuľu pokrájanú na mesiačiky. Usmažíme dosklovita a pridáme na kocky nakrájané surové zemiaky. Osolíme, pridáme mletú paprika a premiešame.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Stiahneme plameň na minimum, prikryjeme pokrievkou a za občasného miešania dusíme domäkka. Nepodlievame! Medzitým si uvaríme cestovinu - fliačky. Niekto robí domáce, ja som si domáce kúpil od farmára. Po uvarení pridáme k uduseným zemiakom, pridáme odloženú uškvarenú slaninu a premiešame.

    Granadír (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Podávame s kyslou uhorkou.

Recept je zaradený do tagov:


TOPlist