Paprikáš z hlivy ustricovej fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 23. apríla 2012
Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept)
Foto: tatranka

Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú.Je zdravá,teraz už aj ľahko dostupná.Pomaly zamieňam túto hubu pri varení a nahradzujem za akékoľvek mäso.

4
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 väčšia
70 g ,alebo olej
500 ml ,10%
1,5 káv.lyžičky
pol káv.lyžičky
pol káv.lyžičky
trochu
1,5 káv.lyžičky
trchu nastrúhať
2 káv.lyžičky
pol káv.lyčičky
šťava a kôra z pol citróna




Postup

  1. 1

    500 g hlivy si umyjeme.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pokrájame ako kúsky mäsa.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Rozohrejeme si maslo alebo olej a pridáme nakrájanú svetlú cibuľku.Pozor,aby sme ju neprepálili.Opiecť do sklovita.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do cibuľky s maslom pridáme mletú papriku,Pokrájanú hlivu,korenie,soľ,muškátový oriešok.Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť.Nakoniec prisypeme majoránku.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Do 500 ml.smotany vmiešame horčicu,cukor múku.Dobre rozhabarkujeme.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pridáme do hlivovej zmesi.Nakoniec ochutíme trochou citrónovej kôry a šťavy.Necháme asi 5 minút prevrieť. Hotovo!

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Zopakovaný postup.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ku hlive som podávala cestovinu-kolienka.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Obedík.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Nachystané. Spoločný obed s manželom.Piekla som v ten deň aj sladké orechové vrtulky s jablčkami,preto že obed je raz dva.

    Paprikáš z hlivy ustricovej (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

aroooo
@tatrantka ,asi si zabudla, hlivu dávame na orestovanú cibuľku a podlejeme l dcl vody? ukladám, bude na víkend čo variť
tatranka
Vezmem si ťa za korepetítorku receptov.Máš dobrý postreh.Je vidieť,že poctivo čítaš recepty.Ja som ho dva krát prekontrolovala a na chybu som neprišla.Ďakujem.
izabella929
krásny recept a nepochybne aj veľmi chutný.-)) tvoje recepty sú úžasné všetky.-))
3sandra3
výborný recept,,, si ma navnadila,,, zajtra uvarím aj ja
margaretka28
Paprikáš z hlivy ľúbime,mňa zaujala tá horčica a majoránka,to tam nedávam,ale vyskúšam,tvoje recepty sa mi páčia a aj fotky.
tetrisss
Paprikas varim z hlivy aj ja, ale nedavam ani horcicu, ani majoran, len korenie , rascu a pazitku a k tomu musia byt halusky.
vierik
@tatranka v sobotu bola polievka z hlivy,je vynikajúca a nabližšie bude paprikáš....
tatranka
@tetrisss tie haluštičky sa mi páčia a robím ich aj ja.Ale ak mám na ponáhlo,veru sú dobre aj hotové cestoviny.A vieš ako sa hovorí.Ak robia dvaja to isté,nie je to to isté.Pochutiny máme rozdielne tak skús aj môj paprikáš,možno ti zachutí.
afataga
krasne fotky a fajne jedlo, len z hlivy som este nerobila, ale ked robim z masa, davam aj huby, bud suchohriby alebo hlivu, obcas sme prejedeni z masa, tak niekedy uvarim podla teba
tetrisss
Jasne, ja to skusim, lebo obe pochutiny mam rada, praveze to chvalim, ze niekto ma aj ine ochutenie, super.
tetrisss
Inak dnes som pred chvilou dovarila polievku z hlivy, ale recept je asi tak vseobecne znamy, ze som nedala.
evanaaa
@tatranka , toto ja musím robiť pre môjho muža, aj z iných húb, takto to robím, aj tú horčicu niekedy pridávam do smotany, hlavne k paprikášom, len majoránku nie, rasca a majoránka mi do sotany moc nejde, ja ju používam ozaj málo, hlavne do niektorých polievok.
aroooo
@tatranka , tvoje úžasné recepty s krásnymi fotkami si ukladám do KK, chybička sa občas "vloudí",hlavne keď teraz už viem na mojom zatiaľ jedinom fotorecepte, čo to obnáša sem dať.Ja som nad tým maturovala 3 hodiny, nemala som žiadneho poradcu ani návod a ani som to nevidela ako sa to robí,horor bol zmenšiť fotky, ale ja som dosť tvrdohlavá a bol na svete.Ty si zabudla len napísať hlivu, ale ja som ozaj uvarila kmínovú polievku s rozšľahaným vajcom bez kmínu a trvalo mi, kým som zistila prečo je nejaká čudná....Ak vo štvrtok donesie chlapík čo predáva u nás na tržnici hlivu, tak sa na 100% pripájam k varecháčom, ktorí cez víkend si budú pochutnávať na hlivovom paprikáši
tatranka
@aroooo schuti som sa zasmiala pri tvojom komentáriku.Teším sa,že sa ti páčia aj fotografie.Tiež som začínala veľmi opatrne a prvý recept som ukladala tuším dve hodiny.No dnes je to už za mnou a len nepozornosť mi už teraz môže narobiť v recepte chybu.Ale to sa tu dá aj prepáčiť aj opraviť.
Takže,nech sa nám len v pridávaní pekných a bezchybných receptov darí.
sjuz
mňam, paprikáš z hlivy - urobila si mi veĺkú chuť:), @tatranka , buď s cestovinou, ako máš ty, alebo s haluškami...
medovnicek
hlivu mám veľmi rada, ale priznám sa, že paprikáš som z nej ešte neskúšala
sylvinka
júúúj,@tatranka ,nechala by som sa veru pozvať na obed!Pripájam sa k Vaecháčom,ktorí to budú cez víkend variť.
mauosko
Mne sa páči na receptoch tatranky, že sú aj pre mňa laika vyčerpávajúce.
anina43
@tatranka keď pozerám na tvoj hlivový paprikáš, zbiehajú sa mi slinky a chcela by som ho ochutnať, totiž ja celkovo na konzumáciu akýchkoľvek hríbov nie som. Hlivu som chcela viackrát kúpiť, ale vždy ma čosi odradilo. Užívam ju pre zdravie v kapsuliach. Svojim receptom si však prebudila u mňa nevšedný záujem a iné mi nezostáva, len paprikáš podľa teba uvariť. dám vedieť, či na hríbové jedlá zmením názor, možno sa ti podarí záslužný čin a dostanem na ne chuť.Krásne si jedlo opísala, pofotila, ostáva už len uvariť a ochutnať.
pacik
Mali sme v sobotu, ale na spôsob držkovej polievky, hliva je super :-)
mariaklara
Držkovú som si robila cez týždeň, a v sobotu sme mali hlivovú mňamku s knedľou, je to dobrota. Myslím, že to je niečo podobné.
duschko
Ked citam ten recept na hlivovy paprikas, no neuvar ho. Uz mi chybaju len hlivy. Myslim, ze to nieje az taky problem. Pekne foto a super postup. Ukladam do MKK.
evanaaa
Dnes som sa pozerala na hlivy, boli lacnejšie, rozmýšľala som nad tvojim paprikášom, ale už som mala kúpenú brokolicu, budem zajtra zapekať, tak hlivu nabudúce - ako som písala - pre môjho muža.
cica2
perfektné a poriadne lákavé...a krásne fotky! :-)
sneica
krasny a chutny recept....krasne prestrety stol...krasne spracovany postup...a krasne taniere...:)
tatranka
@sneica ďakujem za kompliment.Myslím,že som tu už raz písala,že taniere-servis je po rodičoch,takže má hodne rokov.Vždy sa mi páčil a tak som ho podedila
rene1
Výýýborný recept :-). Už som ho robila druhýkrát a teším sa z novej chute hlivového paprikáša. Vďaka. Apropo! A je to pekne nafotené :-)
michal1977
dal som si ho spraviť manželke pokiaľ som bol v práci a bol fantastickýýýý
tatranka
Teším sa @michal1977 že ti paprikáš,podľa môjho receptu chutil.No myslím si,že ak si Varecháč,podľa receptu by si ho uvaril aj sám.Možno na budúce.Manželku treba poslať na prechádzku a doma ju prekvapiť dobrým jedlom,ktorých tu na Vareche nájdeš určite veľa.
lucylee
@tatranka ja som si dovolila tvoj recept trosku zmenit. Vynechala som muku, cukor a pouzila kokosove mlieko. Ta chut bola prekvapujuco uzasna. Kokosove mlieko krasne zahusti a je trocha nasladle, takze muku a cukor naozaj netreba. Vdaka za inspiraciu.
aroooo
no @tatranka , na hlivu a tento recept prišiel rad až dnes,mala som síce len 300 g hlivy ale pre mňa ako samu to stačí aj na 4 x. Bola mi divná tam tá majoránka a bez kmínu, ale išla som podľa receptu až na citrón,idem do chladničky a nemám, tak som dala trochu citr.kyseliny a ostrúhala trochu kôry z pomaranča a ten tomu dodal taký správny "šmak", že som vylízala aj tanier, takže som to isté nerobila posledný krát, ďakujem za recept.

tatranka
@aroooo teda,ty si si ohromne poradila.Je vidieť,že si zručná a pohotová gazdinka.Ja som rada,že chutilo.Aj my si veru pri tejto dobrote pochutíme.
veri1984
skvelý ,dnes som ho urobila.veľmi chutný a ľahký obed. dakujem
radost
Zdravím do Kežmarku p.@tatranku-v ýbornú varecháčsku kuchárku...!!
Dnes som varila tento paprikáš z hlivy ustricovej-vypestovanej na klátoch na záhrade-a chcem ťa pozdraviť a zaželať dobré zdravie a radosť v každom dni..pochváliť tvoju stránku s výbornými receptami a vábivými fotografiami..nuž-foto predáva...a tvoje ponúka výborne..pekný deň...:-)
a propo:paprikáš je veľmi chutný...:-)
tatranka
@radost tvoj komentárik keď som si ho prečítala,bol pre mňa povzbudivý a akýsi iný.Napĺňal ma radosťou z tvojho hodnotenia.Ďakujem.Teším sa,že sa recept a aj stránka ako píšeš páči.Ďakujem.Hádam aj práve pre takéto komentáriky sa mi sem tam oplatí ponúknuť a potrápiť sa s receptom a fotografiami,aby som zaujala.
jozka2
hlivu ustricovu-krasne trsy kupujem velmi casto,robim z nej polievku,ale paprikas ma nenapadlo ,musim to skusit,vyzera to velmi lakavo.
dogagador
dostala som krasne cerstve kuriatka, tak som zalistovala vo vareche a Tvoj recept vyhral. a bola to naozaj vyhra pouzit prave teno. horcica, muskatovy oriesok a citro neuveritelne podciarkli chut.
kimlo
Vyskúšané, zjedené, výborné! Len som namiesto smotany na varenie dal na šľahanie. Vďaka za recept.






SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia