Foto: tatranka
Z húb sme si veľmi obľúbili hlivu ustricovú.Je zdravá,teraz už aj ľahko dostupná.Pomaly zamieňam túto hubu pri varení a nahradzujem za akékoľvek mäso.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
500 g |
|
1 väčšia |
|
70 g ,alebo olej |
|
500 ml ,10% |
|
1,5 káv.lyžičky |
|
pol káv.lyžičky |
|
pol káv.lyžičky |
|
trochu |
|
1,5 káv.lyžičky |
|
trchu nastrúhať |
|
2 káv.lyžičky |
|
pol káv.lyčičky |
|
šťava a kôra z pol citróna |
|
Postup
-
1
500 g hlivy si umyjeme.
-
2
Pokrájame ako kúsky mäsa.
-
3
Rozohrejeme si maslo alebo olej a pridáme nakrájanú svetlú cibuľku.Pozor,aby sme ju neprepálili.Opiecť do sklovita.
-
4
Do cibuľky s maslom pridáme mletú papriku,Pokrájanú hlivu,korenie,soľ,muškátový oriešok.Zalejeme 1 dcl vody a necháme dusiť.Nakoniec prisypeme majoránku.
-
5
Do 500 ml.smotany vmiešame horčicu,cukor múku.Dobre rozhabarkujeme.
-
6
Pridáme do hlivovej zmesi.Nakoniec ochutíme trochou citrónovej kôry a šťavy.Necháme asi 5 minút prevrieť. Hotovo!
-
7
Zopakovaný postup.
-
8
Ku hlive som podávala cestovinu-kolienka.
-
9
Obedík.
-
10
Nachystané. Spoločný obed s manželom.Piekla som v ten deň aj sladké orechové vrtulky s jablčkami,preto že obed je raz dva.
Takže,nech sa nám len v pridávaní pekných a bezchybných receptov darí.
@anina43 húb sa neboj a najmä hlivy nie.Urob si a pochuť si.
Ďakujem za komentáriky.
Dnes som varila tento paprikáš z hlivy ustricovej-vypestovanej na klátoch na záhrade-a chcem ťa pozdraviť a zaželať dobré zdravie a radosť v každom dni..pochváliť tvoju stránku s výbornými receptami a vábivými fotografiami..nuž-foto predáva...a tvoje ponúka výborne..pekný deň...:-)
a propo:paprikáš je veľmi chutný...:-)