Lievance s droždím

veronika1206 - bez fotkyveronika1206, 17. júla 2014
20
porcií
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

180 g
1 ks
300 ml
1 PL
2 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Do malého pohára s vlažnou vodou som pridala cca 1/2 sáčku sušeného droždia a nechala 5 minút odstáť.

  2. 2

    Do väčšej nádoby som si naliala 300 ml mlieka, pridala som 1 vajce a metličkou rozšľahala. Keď bolo vajce v mlieku rozšľahané, pridala som 2 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, droždie a za stáleho miešania som pomaly pridávala múku, aby sa v ceste nespravili hrudky.

  3. 3

    Vzniknuté cesto som nechala na kuchynskej linke odstáť asi 10 minút, pokým sa nezačali v ceste tvoriť malinké bublinky.

  4. 4

    Na panvicu, na ktorej bežne pečiem palacinky som naliala trošku oleja a rozohriala na najväčšom ohni. Keď bola panvica rozohriata, dala som na ňu cesto a trošku znížila oheň, aby sa lievance nepripekali a neurobili príliš skoro a neostali surové vnútri. Na jeden lievanec som dávala cca 1 a pól PL cesta.

    Lievance s droždím  - obrázok 4
  5. 5

    Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky tak lievanec otočíme

    Lievance s droždím  - obrázok 5
  6. 6

    Po otočení sa pečú rýchlejšie, podobne ako palacinky takže odporúčam neodbiehať nikam pokiaľ ich nechcete mať pripálené :))

    Lievance s droždím  - obrázok 6
  7. 7

    Z tohto množstva cesta mi vyšlo okolo 20 lievancov. Podávala som ich s jahodovým lekvárom a boli výborné. Dobrú chuť prajem :)))

    Lievance s droždím  - obrázok 7

Diskusia k receptu

jjanosik
Veronika - prosim prezrad ako robis, ze tvoje lievance su ako jeden, a presne kruhovite ani keby si kruzitkom merala.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia