Foto: veronika1206
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do malého pohára s vlažnou vodou som pridala cca 1/2 sáčku sušeného droždia a nechala 5 minút odstáť.
- 2
Do väčšej nádoby som si naliala 300 ml mlieka, pridala som 1 vajce a metličkou rozšľahala. Keď bolo vajce v mlieku rozšľahané, pridala som 2 PL kryštálového cukru, 1 PL oleja, droždie a za stáleho miešania som pomaly pridávala múku, aby sa v ceste nespravili hrudky.
- 3
Vzniknuté cesto som nechala na kuchynskej linke odstáť asi 10 minút, pokým sa nezačali v ceste tvoriť malinké bublinky.
- 4
Na panvicu, na ktorej bežne pečiem palacinky som naliala trošku oleja a rozohriala na najväčšom ohni. Keď bola panvica rozohriata, dala som na ňu cesto a trošku znížila oheň, aby sa lievance nepripekali a neurobili príliš skoro a neostali surové vnútri. Na jeden lievanec som dávala cca 1 a pól PL cesta.
- 5
Keď sa na povrchu začnú robiť bublinky tak lievanec otočíme
- 6
Po otočení sa pečú rýchlejšie, podobne ako palacinky takže odporúčam neodbiehať nikam pokiaľ ich nechcete mať pripálené :))
- 7
Z tohto množstva cesta mi vyšlo okolo 20 lievancov. Podávala som ich s jahodovým lekvárom a boli výborné. Dobrú chuť prajem :)))
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu