
Srnčie karé na zemiakových lievancoch
Čo divina, to iná chuť. Podpisuje sa pod ňu nielen konkrétny živočíšny druh, ale aj prostredie, v akom žila...

Pikantné bravčové mäso na čiernom korení
Skúsení amaterkuchári tento môj príspevok nemusia ani otvárať. Pridávam to sem pre mladých, začínajúcich domácich kuchárov a...

Domáci zemiakový knedlík so slaninkou a cibuľkou
Kombinácia chutí veľmi dobrá. To čo zostalo z predchádzajúceho obeda som spojila a vyšlo toto :)

Fit tekvicové „špagety“ s mletým morčacím mäsom v paradajkovej omáčke
V tomto recepte naberá tekvica nový rozmer. A krájanie cesnaku ešte novší! :) Tieto skvelé tekvicové...

Mexická omáčka s vajíčkom a hranolkami
klobásu narežeme na kolieska a osmažíme na oleji. K upraženej klobáse pridáme červenú fazuľku v paradajkovej...

Domáca pizza bez váženia
Tento recept používame už veľmi dlho a jeho výsledok nám veľmi chutí. Je veľmi jednoduchý a...

Feniklové pesto
Žiadne iné pesto nie je také ľahké, svieže a chrumkavé zároveň. Je skvelé ku akémukoľvek...

Cícerové bezlepkové fašírky
Práve ste sa rozhodli preskúmať náš recept na cícerové bezlepkové fašírky. Chutná a jednoduchá vegetariánska, prípadne aj vegánska večera pre všetkých, ktorí si v bezlepkovej kuchyni radi vyskúšajú niečo nové....

Bravčové závitky
Chcem sa s Vami podeliť o dobrotku, ktorú mám strašne rada. Je to pre tých čo...

Cestoviny pacchero a la Amatriciana
Inšpirácia Emanuel Ridi: http://www. sitalemvkuchyni. cz/recept/Bucatini-all-amatriciana. Pozerala som na nete viac rcp. , niektorý bol s...

Expresné indické zeleninové curry
Ďalší zo série špajzových špeciálov, na indickú nôtu, hotový za polhodinku....

Pečené zemiaky s údeným mäsom
Pečené brambory s uzeným masem. Já bych brambory jíst neměla, ale sem tam zhřeším!:-)))

Kuracie prsia bez mena
Prečo bez mena? Lebo recept som nasla v mojej pisanke ale bez názvu tak som vyskušala a...

Úsporná pizza z tvrdého chleba
Fajnovú pizzu môžete zo starého chleba urobiť aj doma. Taliani by neuverili, že aj táto...

Šťavnaté rolky z krkovičky
Tento recept je veľmi vďačný na prípravu, ponúka nám množstvo kombinácii a fakt chutí. Môžeme ho kombinovať...

Kıymalı Bazlama
Bazlama s mletym mäsom. Bazlama je plnene kysnute cesto, ktore sa velmi podoba na Gözleme :-) len...

Hovädzie vtáky na víne
@jerica myslím si , že už máme toho sladkého nadostač, ponúkam inú nôtu chutí na...

Pečená zemiaková kaša - ľahká večera
Zemiaky máme v obľube na storaký spôsob a toto je jeden z nich.

Baklažán na parmský spôsob
Keďže nám udrela zima, ponúkam inšpiráciu na toto veľmi chutné a kalorické jedlo avšak vhodné aj...

Fašiangovníky
Toto jedlo sme si zvyčajne robili počas februára na fašiangy. Keď bola riadna zima a ešte...

Krémová polievka z batatov s beluga šošovicou
Krémová polievka s kokosovým mliekom a čiernou šošovicou.

Hovädzí chvost à la perkelt
Kto z Vás, bez rozdielu veku (bez urážky, prosím) i pohlavia, nemôže piť správne...

Vepřová panenka zapečená v ochucené bramborové kaši
Opět dneska taková moje improvizace, ale myslím, že velmi zdařilá. Kaše shora pěkně opečená...

Bravčová panenka Al Pastor
Zaujal ma názov tej panenky, lebo to meno mi je srdcu blízke. :-))) Je to...

Rýchle študentské cestoviny :)
Hlad je najlepší kuchár a pokiaľ bývate na internáte platí to hneď dvojnásobne... základným predpokladom je rýchlo...

Výborná plnená minisekaná
Výborný obed alebo večera pre celú rodinu! Môže sa to jesť teplé, ale aj studené....

Paradajková kapusta
Kapustu narežeme na tenšie rezance, dáme do hrnca a zalejeme trochou vody. Pridáme paradajkový pretlak...

Silná polievka zo sušených húb
Milovníkům vůně a chuti hub jistě přijde tahle polívka k chuti. V zimě, horká, ...

Pečený srnčí chrbát s marhuľovým čatní a paštrnákovým pyré
Srnčí chrbát: Srnčí chrbát vykostíme (kosti a blany si odložíme na prípravu redukovanej šťavy). Mäso naložíme...

Špenátové gnocchi
Počul som, čítal som o špenátových. Tak som ich skúsil. Minuli sa skôr...

Pečené pirohy s kyslou kapustou
Tento recept je veľmi starý piekla ho ešte moja prababka.

Zapekané smotanovo-cesnakové zemiaky s lososom
Losos je iná ryba, taká sviatočná. Čerstvý jej chuťovo aj cenovo inde ako mrazený, ale aj ten...