Kuracie prsia s omáčkou 2v1

mimka946 - fotkamimka946, 26. februára 2013
Kuracie prsia s omáčkou 2v1
Foto: mimka946

Prečo 2v1 ? No preto lebo na chuť si prídu všetci členovia rodiny aj tí ktorý nemajú radi šampiony :)

Suroviny

10 plátkov
200 g
10 plátkov
200 ml
1 necelá kocka
 na vysmážanie
500 g (v konzerve)
250 ml
250 ml
1 ks
Príloha :
Iné:
1 kocka




Postup

  1. 1

    Vodu a bujon si dáme variť.Ked to zovrie tak to odstavíme..Kur.mäso si naklepeme.Na každý kus dáme plátok šunky a nato strúhany tvrdý syr.Špáratkami rezne uzatvoríme.Každý opečieme na oleji...

  2. 2

    Vyberieme a dáme na pekáč alebo do zapekacej misky.Vlejeme tam uvarený vývar a dáme piecť na 25minút na 220stupňov.

  3. 3

    Po 15tich minútach si začneme robiť omáčku.Netrvá dlho preto ak ju chceme teplú mali by sme začať neskôr.Šampiony si odcedíme od šťavy.Vložíme ich do výpeku od mäsa a osmažíme.Pridáme kocku kur.bujonu a miešame kym sa nerozpustí.Dáme dnu karičku a nechame ju roztopiť.Nakoniec len vlejeme obydve smotany a varíme do zhustnutia pár minút.Odstavíme! :))

  4. 4

    Mäso vyberieme a môžme podávať... :))

  5. 5

    Kto nemá rád šampiony bude mať obed naservirovaný takto :D Dáme mu 1/2 zemiakov a 1/2 ryže.Položime tam mäsko a polejeme šťavou v ktorej sa mäso pieklo :)

    Kuracie prsia s omáčkou 2v1 - obrázok 5
  6. 6

    Kto ma rád šampiony tak servirujeme takto : 1/2 ryže a 1/2 zemiakov podávame so šampionovou omáčkou a s mäskom. :) Zemiaky som zapekala posypané suš.pažítkou a petržlenovou vňaťou :) dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

miskalka1
Ja si prosím šampionovú omáčku :) Mňam, robievam podobné a dala by som si aj toto tvoje. Vyzerá super :)
akeber
aj ja robievam podobné , chutné papaničko :-)
angast
to 2 V 1 si myslela dva rovnaké recepty v jednom dni ? Nechcem ti nič vyčítať, ale mohla si aspoň týždeň počkať a iná farba taniera by sa tiež
hodila. Jediný rozdiel vidím v zemiakoch a preto je to asi iný recept ?
yogy1972
angast-- toto neni sutaz o najkrajsiu tanierovu supravu a keby si cital/la cely recept od hora az dole vies preco 2v1! Super receptim Mimka chvalim ta kolko receptikov si uz vyskusala ,na to ze mas 17 si super kucharocka. Ja som raz ucila 38rocnu ako sa robi zemiakova kasa :) ty si ale neni ten pripad ..
mimka946
@angast mam si koli tebe kupit novu supravu tanierov aby si bola spokojna a nevidela rovnake ecepty vo farbe jedalenskej supravy?? :D :D :D :))))))
mimka946
@margaretka28 Mam španielsky napisať ze recept od @metaliptak som videla az ked mi ho hrdo hodilo do komentara pod recept? prepačte ale to ze ho dala neznamena ze ho pozna len ona
angast
yogi Tu išlo o úplnú zhodu v surovinách postupe . Tu je zvykom , že keď niekto vyskúša niekoho recept , pochváli sa ako sa mu to podarilo a môže pridať aj fotku. Tak to vždy bolo s chlebom, pečivom a s inými rcp., a nik si ho neprivlastňuje.
@mataliptak sa asi nezdržala smiechu, keď si na druhý deň prečítala svoj rcp. od iného autora. To človeka poteší a vzpruží.
mataliptak
no pochybujem o tom , že si moj recept nevidela ... pretože ja sama som ho robila len z hlavy a nie zo žiadneho receptu :-D aj presný postup je u teba ako som ja dala :-D takže kludne ma možeš presviedčať , že to nie je podla mojho receptu ale slepá a hlúpa nie som :-D ale dakujem , že si ho vyskúšala , potešilo ma to :-D každý kto videl moj a potom tvoj recept tak mu musí dojsť , že je presne podla mojho ... opakujem ja som ho robila podla svojho výýýýýmyslu a neodkukala som recept nikde :-D :-D
tiginko
úúúplne iný recept, že @mimka946 :-) @mataliptak dala predsa poctivý kurací vývar a ty kurací bujón, že ? Mohla si to aspoň zakamuflovať Bambinom a nie dať tiež Karičku :-)
mataliptak
:-D ved práve preto som sa smiala , že je to to isté , lebo fakt ja to mám z vlastnej hlavy a nikde som tento recept nevyčítala .. ale mohla kludne napísať , že recept skúšala odomna , ved ja som len rada ... tiež skúšam stále nové recepty stadeto a nehanbím sa napísať , že som robila recept od niekoho a nechválim sa cudzím perím ... :-) presne aj mna ešte tá karička dostala aj postup komplet to isté :-) ale ved ok , je mladučká nech skúša ...
evanaaa
Neviem, toto je taký všeobecný recept, tu som pár podobných, kde sú použité niektoré rovnaké suroviny, našla - kuracie mäso, ( prsia), syr, smotana, šampiňóny, atď., že by sa dalo potom povedať, že viacerí sa zhodli a použili jeden recept s menšími obmenami. Dokonca ja som niečo také robila bez toho, aby som niekde videla návod, síce len s ryžou, takže ani by som nepovedala, že by @mimka946 od niekoho odpozerala, ale nejdem nikoho presviedčať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia