Kapor po strašnicku
Ryby mám moc ráda, tak si sem tam udělám jeden, nebo dva kousky jen pro...
Zapekané plnené kelové listy ako to robím ja
Zapekanú zeleninu obľubujeme. Dnes som urobila zapekané plnené kelové listy... plnka je z kuracích prsičiek a jačmených...
Nepečená roláda zo zemiakovej kaše s mletým mäsom
V Španielsku je typická na Veľkonočné i Vianočné sviatky. U nás v rodine celý rok :)))
Rybacie závitky s jarnými bylinkami na masle s novými zemiakmi
Dnes je dosť teplo, rozhodla som sa pre ľahký obed. Zvolila som rybu, z...
Losos - najchutnejší na svete (2) s cestovinami
Zase losos, na tú istú nôtu príprava, ozvláštnený alebo doplnený karbohydrátmi - cestovinami :-)
Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...
Cibuľový koláč so sardelami a olivami
Opäť raz niečo z francúzskej kuchyne. Ak máte radi ryby v kombinácii s jemne sladkou cibuľou...
Kuracia roláda s bylinkami a žemľovou plnkou
Dnes som chcela vyskúšať niečo iné. Takúto roládu som robila prvý krát. A celkom mi...
Hubovo-syrové cestoviny
Jednoduchá a rýchla príprava. Teraz som urobila domáce, ale ked chcem narýchlo, tak uvarím nejaké cestoviny(motýliky,...
Splynutie chutí
Moje večné experimentovanie sa podpísalo aj pod chuťou tohto jedla. Tento recept je čistá improvizácia...
Celozrnnky s cottage cheesom a zeleninkou
Všetci poznáme varenie typu " Co dům dal ". Túto situáciu som mala aj ja dnes,...
Trojfarebné Soboro Donburi
Ďalší do zbierky japonských receptov. Soboro donburi (そぼろ 丼) možno doslovne preložiť ako sekané v porcelánovej...
Žemľovka – housková stařena – pre kamaráta
Týmto mojim variantom žemľovky, splácam svoj obrovský dlh Jirkovi „Ižimu“ Ing. Planičkovi, kamarátovi z...
Tofu údené na šampiňónoch, rýchlo a chutne
Ako hovorievala moja stará mama o niektorých jedlách. veď sú v tom samé dobré...
Kuracie prsia v parnom hrnci
Kuracie prsia nakrájame na stredne veľké kusy. Nasolíme a okoreníme, ja som použil zmes na...
Sójové rezance v cibuľovej marináde
Sójové rezance si uvaríme obvyklým spôsobom. Necháme ich vychladnúť a vyžmýkame. Veľkú cibuľu očistíme a pokrájame...
Bezlepkové pirohy s tvarohom a lekvárom
Z Universal mixu, soli a vody ručne vypracujeme hladké cesto. Množstvo vody prispôsobíme podľa potreby....
Morčacia roláda s hubovou plnkou
Morčacie mäso narežeme tak, aby vznikol veľký plát mäsa, ktorý ešte naklepeme. Umyjeme a...
Sushi Temaki Unagi
Najprv si pripravíme sushi ryžu. Studenou vodou ju prepláchneme 6 krát, kým voda nezostane úplne...
Zapekaný baklažán
Recept pochádza z Talianska a dostali sme ho od miestnych kuchárov. Určite stojí za vyskúšanie.
Polentové knedlíky vo feta omáčke s majoránom
Inšpiráciu na prípravu knedlíkov mám z obalu Polenty, kde boli nazvané "Polenta Gnocchi".
Tvarohové guľky
Do tvarohu zamiešame všetky suroviny na guľky a vypracujeme cesto. Z neho vaľkaním medzi dlaňami vytvarujeme...
Kuracie stehná v kokosovom obale s kurkumovou omáčkou
Kuracie stehná vyklepeme, osolíme, okoreníme a ochutíme štipkou karí korenia. Obalíme v hladkej múke,...
Šulky z Východnej
Šulky a šúľance nie sú to isté, hoci sa podobajú. Základný rozdiel je ten, ...
Pečené krídla z vrecka
Zdravá a ľahká večera či obed. Nemienila som sem pridať recept, ale na pripomenutie...
Jahňacia kofta s tahini dresingom
Grilovanie dáva tradičným surovinám nový rozmer a okoreňuje ich aj oddychom, zábavou, stretnutím sa s rodinou a priateľmi. Je tak ako...
Párek v těstíčku s obyčejným bramborovým salátem
Rychlé a u nás oblíbené jídlo. Dobře se i prodávalo v restauraci a má to tři...
Kvakové hranolčeky s parmezánom
Vyskúšala som kvaku urobiť aj ako hranolčeky, podobne robievam cukinu, ale aj zemiaky.
Chlebová polievka
Polievka chudobných. Lacná, rýchla a jednoduchá a ešte aj dobre zasýti....
Murgh Makhani
Mäso nakrájame na kocky a marinujeme v jogurte s nasekanými kešu orechmi, soľou a indickými koreniami asi...