Ražniči z pekáča

afataga - fotkaafataga, 1. apríla 2012
Ražniči z pekáča
Foto: afataga

Recept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo ubrala. Vždy ho robím od oka, takže množstvá surovín sú Zobraziť celý popisRecept pochádza z nejakej českej stránky, ja som ho upravila, niečo som pridala, niečo ubrala. Vždy ho robím od oka, takže množstvá surovín sú len orientačné.

8
porcií
40 minút
príprava
90 minút
na 200 °C

Suroviny

1 kg alebo pliecko
400 g
4 ks veľká
3 strúčiky
2 ks
2,5 kg
2 čl
4 ks
2 čl
1 dl
1 dl




Postup

  1. 1

    Do pekáča som dala cibule pokrájané na polkolieska, cesnak celé trúčiky, papriku pokrájanú na pásiky, slaninu (ja som mala sedmohradskú) tiež nejako nakrájanú, mäso pokrájané na kocky, pridala som koreniny a olej a pomiešala

    Ražniči z pekáča - obrázok 1
  2. 2

    Pridala som nakrájané surové zemiaky, ešte raz posolila, pomiešala, zaliala trochou vody

    Ražniči z pekáča - obrázok 2
  3. 3

    Zakryté som dala pecť na 200° na 1 hod., potom som vybrala, ochutnala a keď boli zemiaky aj mäso mäkké, dala som ešte piecť odokryté na cca 30 min.

    Ražniči z pekáča - obrázok 3
  4. 4

    Môžem servírovať

    Ražniči z pekáča - obrázok 4

Diskusia k receptu

orchidea
Aj ja to robievam, výborné jedlo a hlavne všetko spolu naraz urobené. V lete ešte prihodiť čerstvú papriku a paradajku a je to vynikajúce.
helca103
jedlá ,,z jedného hrnca " sú najvďačnejšie , systém čo chladnička dá :-)
garanco
Pekne si to pripravila, jedlo vyzerá chutne a ako málo riadu treba potom umývať!
evanaaa
Robím niečo podobné, len nedávam papriku, ale k mäsu aj klobásku a tá aj so slaninkou ( obyč. údená je najlepšia), pustí šťavu, ale dávam viac pochutín, a hlavné - neodlrývam, aby sa mi tá dobrá šťava neodparila, čiže, nie je to zapečené, ale je to výborné, lebo raz som odokryla a všetka šťava bola fuč. Na zapečenie mám iné recepty.
afataga
@evanaaa v povodnom rcp je aj klobasa, skusala som to, ale potom je to uplne ine jedlo a nam to takto chuti viac, davam obycajne aj cierne korenie ale teraz bola u nas na obed mama a to by uz bolo na nu vela :-) ak chces aj stavu a mat to zapecene, treba viac podliat
tiginko
asi sa bude ľahšie hltať ako tie veľké tablety, že?
angast
neskúseným kuchárkam to treba všetko vysvetliť. Na tom nič nie je. Nech sa aj začiatočníčky podučia. Správny prístup k nováčkom.
abdul
Nechajte ju, cibuľu videla len v zelovoci.
tiginko
v ten deň im netiekla voda, tak namiesto guláša to šupsla do trúby. Ona je veľmi šikovná a vynaliezavá
evusik
hurá konečne som to ja neskúsená kuchárka pochopila...
- živočíšne uhlie ti robí dobre na tvoje jedovaté sliny...
- opičiak je na slobode v cirkuse dostal voľno....


afataga
@evusik strasne ma mrzi, ze ta sklamem, ale nepochopila, uhlie je na zaludok, na jedovate sliny si musis pohladat iny liek, opiciak je teraz riaditel ,lebo sa zistilo, ze je ovela mudrejsi ako vyzera, nedaj sa oklamat vzhladom
evusik
bože zas som čosi nepochopila, no ešte že vás tu máme aby mi to mal kto vysvetliť.... ale mrzí ma, že ti už živočíšne uhlie nezaberá....
afataga
@evusik nemusis sa bat o moj zaludok, je v uplnom poriadku, mozno si necitala dobre, co som napisala vyssie, tak zopakujem: na jedovate sliny si muis pohladat iny liek, skus u veterinara
evusik
@angast ty ako 57-ročný chlap si ma s tým vekom ohromne pobavil...
a ináč by ma zaujímalo prečo si sa ty votrel do tohoto receptu?
ináč sa mi páči ako sa tu pekne všetci zliezate... tak sa do mňa pustite :-)
nelusik
"U nás tohle dovedou i malý holky" Veľmi ma prekvapuje, že kuchárka tvojho rangu, pridáva také primitívne recepty.
Inak v živote som nepočula do živánky prilievať vodu. Prajem Ti veľa kulinárskych úspechov, určite sa ti to nabudúce podarí lepšie.
evusik
vieš @angast pokiaľ tu vtipkujete, netrhá mi to žily, pokiaľ niekoho urážate to mi vadí... ale to, že si sa teraz ukázal ako hulvát a primitív mi len potvrdilo, že si hlupák a k tomu ešte starý hlupák, takže šanca že zmúdrieš je fuč....
julica
Ja fakt nerozumiem afatage a angastovi, ich diabolskemu planu, blen a zlc, to z nich ide. Je to nechutne.
ola111
@afataga ,vynechávam,pretože má názory podobné mojim,hovorím za seba,podľa reakcií ostatných,myslím,že aj za väčšinu a to nemusím byť dáky extra pozorovateľ..,skrátka,ešte furt si nepochopila,že týmto tvojím postojom v tejto stránke nepochodíš???inak takto ražniči robievam,je výborné..,zober si z toho,čo chceš...
afataga
@ola111 ak sa pozries na stare komenty, tie boli o vareni, az vcera vecer sa to zvrhlo a pridali sa dalsi vyryvacky, ja som to NEZACALA
ola111
@afataga ,neviem,aké komenty tu boli včera,ani sa k nim nemám chuť vracať,ale až by mi niekto napísal,že sa mám dať liečiť,tak by ma musel poznať..,inak by to bolo urážajúce.,je to tu síce anonymné,ale sú aj určité hranice,nemyslíš???ty sa chceš dať liečiť???páči sa ti to???
afataga
@ola111 ale ak si ich neprecitas, tak potom nemozes vediet ako to cele vzniklo, toto je stary recept, su k nemu normalne komenty do 23.6.2012, toto cele vzniklo az vcera vecer, este raz opakujem, ak si to nemas chut pozriet, samozrejme nemusis, ale potom trochu nevies, o com hovoris
@julica som rada, ze to vidis
mile damy opustam vas, mozete si tu svitorit aj nadalej, mam prijemnejsiu zabavku na plane
petr
Afataga, Angast, opiciak a rosnicka, niekedy aj margaretka.
evusik
@angast prečítala som si svoj prvý komentár k tomuto receptu a je presne v duchu vašich komentárov, čiže ironizujúci, teda mal by sa ti páčiť.... veď vy sa vyjadrujete presne takto... ale zas to len svedčí o tvojom charaktere... vy môžete iní nie...
to isté platí aj pre teba @afataga zdrhla si len čo si zistila, že je tu viac oponentov.... vy sa viete navážať len do jedného a všetci naraz, žiadne diskusie, len hrubé úrážky... žiadne rady o varení, ale zdeptať a ponížiť, to sú vaše praktiky... takže pokračujete slušný človek si spraví názor....
angast
@evusik
16:57 tvoj prvý inteligentný vstup - prečítaj si ho ešte raz.
Viac nedebatujem s tebou. Ty by si sa hádala aj do polnoci.
tatranka007
Ja tu niesom este tak dlho, ale uz som si urobila usudok, ako aj mnoho inych ludi s ktorymi si piseme. Niektori nechodia do prace, alebo do skoly, nudia sa na vareche a denne znehodnocuju recepty urazlivymi komentarmi. Ja chodim do prace, este aj do skoly a ked si chcem pozriet varechu, po chvili znechutena odidem. Nebavi ma citat stale tie iste vysmechy tych istych ludi.
Ale ked to nevadi redakcii, preco by to malo mne, vsak?
frezia68
Predtým,ako som sa zaregistrovala na Vareche,chodievala som sem čítať diskusie,zážitky a samozrejme recepty pár mesiacov. Páčila sa mi tu rodinná atmosféra,pripomienky,rady k receptom,vtipné komentáre a ozaj ma prekvapila ochota,s akou každá Varecháč-čka reagovala na problémy jednotlivcov.Každý,kto vedel ochotne radil.Bolo tu veľa vtipných zážitkov,diskusií(len si spomeňte na Fašiangy-ples od @arasidka ,alebo Podobenka od @bozulka ).....vtipné,veselé.K receptom užitočné reakcie,dali sa získať vedomosti a vylepšiť recepty. A teraz???????????????????
mata3636
@afataga - ale tá cibuľa na obr.č.4 je naozaj spálená. Verím tomu, že keby tento rcp pridal nejaký iný varecháč, tak by ste sa na neho Ty alebo niekto z tej vašej skupinky vrhli a dali mu to vyžrať, tak ako Tebe teraz. Aspoň vieš, ako chutí Tvoja vlastná zbraň. Ako sa do hory volá, tak sa z hory ozýva - poznáš, nie? Niekedy sa vaše komenty dajú čítať, dokonca sú aj niekedy vtipné, ale väčšinou sú cez mieru únosnosti a nič z nich, žiadny prínos, žiadne poučenie. Humor je fajn, neustály výsmech, podpichovanie a urážanie už nie
afataga
@evusik nie ze by ta do toho nieco bolo, ale nezdrhla som, isli sme na navstevu, to ludia niekedy robia
k ostatnym sa uz nemienim vyjadrovat, opakovala by som sa, kto chce, pochopi, kto nechce, nech necha tak, howgh
nelusik
Milá pani Agátka, chcela si vedieť ako sa vyberá živánka z pekáča. Slaninku nedáš k zemiakom a ostatným veciam, ale naukladáš ju na pekáč, predstav si, že to ide aj bez vody a sekery.
afataga
mila pani @nelusik sice neviem, preco ste ma prekstili, ale celkom pekne meno ste mi vybrali :-)
andreac
Keďže niektoré komentáre k tomuto receptu presiahli mieru slušnosti, boli vymazané. Redakcia
lusinkab
hmmmmmmmm @afataga robim aj ja takto ja este do toho supnem klobasku (aj ked tam ist nema, ale mne to s nou neskutocne chuti) a to chilli,cesnak a cibulka no mnam. A ta pripalena cibulka je naj aspon to trosku opekacku pri ohni pripomenie :-) inaksie dakujem vsetkym za pripomenutie lebo som uz dlho nerobila :-)
pusta
@afataga , ja robím dosť podobne, mäsko /dávam krkovičku, alebo pliecko/, ešte potriem horčicou, pridám paradajky, zemiaky na kolieska, inak tak ako ty.no boooože, tá cibuľa - troška chrumkavejšia. no a čo? dodáva šmrnc celému :-)
veľmi pekný recept, chválim.
afataga
@lusinkab vidis ako kazdy ma ine chute, lebo v tom povodnom recepte, podla ktoreho to robievam ma byt aj klobasa, prvy krat som to tak urobila, ale cele to bolo strasne klobasove, tak uz je nedavam :-) este som oproti tomu povodnemu pridala nase mile chilli a cesnak :-)
@pusta paradajky ma nenapadlo, nabuduce skusim, k tej cibuli sa uz radsej nechcem vracat, asi vies preco :-) dakujem
smith
Chutné jedlo , len by som tomu zmenil názov , lebo ražniči je úplne iné jedlo ...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia