Morčacie guľôčky so zemiakovou kašou

maggi - fotkamaggi, 9. mája 2013
Morčacie guľôčky so zemiakovou kašou
Foto: maggi

Komerčný recept

4
porcie
45 minút
príprava

Suroviny

800 g
100 g
1 ks
1 ks
1 PL
1 PL
1 PL
1 ČL
Na omáčku:
2 ks plechoviek
50 g
1 ks väčšia
1/2 PL
1 ČL s kuracou príchuťou

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Morčacie mäso umelieme spolu so slaninou a cibuľou. Dáme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a MAGGI Veggu. Vypracujeme mäsovú zmes a začneme z nej tvarovať guľôčky (podľa konzistencie pridáme strúhanku), ktoré kladieme na vopred vymastený pekáč. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 30 minút.

  2. 2

    Medzitým si pripravíme omáčku. Maslo rozpustíme a orestujeme na ňom nasekanú cibuľku do sklovita. Prilejeme rajčiny, dochutíme MAGGI Veggou, cukrom a asi 5 minút povaríme (omáčka nám trochu zhustne). Upečené guľôčky zmiešame s omáčkou.

  3. 3

    Tip: Podávame so zemiakovou kašou alebo cestovinami.

Recept je zaradený do kategórií:
Morčacie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené, Varené, Maggi

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre
rozhodne mi to viac pasuje so zemiakovým pyré, než s cestovinou..