Foto: maggi
Komerčný recept
4
porcie
porcie
45 minút
príprava
príprava
Suroviny
800 g |
|
100 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
Na omáčku: | |
2 ks plechoviek |
|
50 g |
|
1 ks väčšia |
|
1/2 PL |
|
1 ČL s kuracou príchuťou |
|
Postup
-
1
Morčacie mäso umelieme spolu so slaninou a cibuľou. Dáme do misy, pridáme ostatné ingrediencie a vegetu. Vypracujeme mäsovú zmes a začneme z nej tvarovať guľôčky (podľa konzistencie pridáme strúhanku), ktoré kladieme na vopred vymastený pekáč. Pečieme v rúre predhriatej na 180 °C 30 minút.
- 2
Medzitým si pripravíme omáčku. Maslo rozpustíme a orestujeme na ňom nasekanú cibuľku do sklovita. Prilejeme rajčiny, dochutíme vegetou, cukrom a asi 5 minút povaríme (omáčka nám trochu zhustne). Upečené guľôčky zmiešame s omáčkou.
- 3
Tip: Podávame so zemiakovou kašou alebo cestovinami.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu