
Obyčajné mäso v alobale
Tak som sa musel na základe uverejnených receptov naštvať. /Použijeme repkový olej od spoločnosti...

Holúbky zapekané so smotanou
Holúbky môžu byť známe aj pod iným názvom podľa regiónov, dokonca sa pripravujú aj za našimi...

Kurací flamender podľa Flérky Naďky
Strávil som 10 dní v Pavlůvkách – Velkých Pavlovicích na južnej Morave v tej najpríjemnejšej spoločnosti...

Mäsové guľky s kyslou kapustou
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, ...

Pastiersky koláč z mletého mäsa
Anglická špecialita Pastiersky koláč je udusené mleté mäso so zeleninou prikryté zemiakovou kašou a zapečené v rúre....

Buchty - bezlepkové
Recept som získala od kamarátky Janky, povedala mi, že tieto bezlepkové parené buchty veľmi chutili...

Talianska pizza
Ďalší recept od skúsenej americkej kuchárky-Laura Vitale. Laura žije aj so svojím manželom v USA, ale...

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Gurmánska balkánska pljeskavica podľa Monji Prole
Pozrite si ako robí pljeskavicu Monja Prole, kouč a mentor pre rodinné podniky.

Hlivový paprikáš s kuracinkou a domácimi zemiakovými nokami
Kuracie prsia a k nim hliva, pre mňa kombinácia asi tá najlepšia... so smotanou, ...

Karpatská roštenka
Túto nesporne vynikajúcu slovenskú špecialitu som ochutnala v bratislavskej Slovenskej reštaurácii pod Luxorom, odkiaľ mám aj recept....

Pečené karé
Ponúkam nenáročný rýchly recept na karé s kosťou. Hodí sa, ak sa vám nechce sekať...

Bravčové pečené mäso s omáčkou z červenej cibule
K tomuto jedlu som pouzil bravcove maso, ale je mozne pouzit aj ine, ako napr....

Dusený králik na zelenine so slaninovými haluškami
Králičie stehná očistíme, prešpikujeme slaninou, osolíme, okoreníme a sprudka opečieme. Zeleninu nakrájame na...

Haruľa zdravšie
Dnešný obed. Okrem klasických harúľ som varila aj zdravšiu variantu, bez...

Ďurova kapusta
Prečo Ďurova neviem babka ju tak volala mám ju veľmi rád. Aj mama ju mala veľmi...

Bravčové roládky plnené slaninou, syrom a slivkami
Mäso umyjeme, odblaníme, nakrájame na asi 150 g kusy. Vyklepeme, osolíme, okoreníme, ...

Marinovaná krkovička
Krkovičku naklepeme, potřeme marinádou a uložíme do lednice nejlépe přes noc. Pak na pánvi rozehřejeme...

Krúpoto s hokkaido a hráškom
Milujem tekvicu, krúpky aj hrášok. Všetko som spojila v jedno, fantastické, vyskúšajte, ...

Srnčie stehno s brusnicovo-slivkovou omáčkou
keďže počasie je také aké je tak pridávam ďalší recept/mám spomienkový receptový víkend pri počítači, 3....

Cestoviny s avokádom
Milujem avokado, nasladko, naslano, na raňajky, na obed, na večeru .....

Špagety s paradajkovo-smotanovou omáčkou
Tieto fantastické špagety sú nielen rýchle a jednoduché na prípravu, ale aj vynikajúco chutia. Tento...

Toskánský bůček
Zdravím po delší době :-) Máte rádi bůček? Já ano, i když bych fakt neměla, ...

Bravčová panenka s chrumkavým chlebíkom a parenou zeleninou
Varí: Branislav Križan, šéfkuchár hotela Matyšák v Bratislave

Smetisko s kyslou kapustou
iný názov na toto jedlo neviem u nás je to vždy len smetisko z kyslej kapusty....

Cestoviny s kuracím mäsom a bryndzovou omáčkou
Cestoviny pripravujem rada, pretože sú rýchlo hotové - takže ideálne pre zaneprázdnené gazdinky. Tentoraz som...

Mäkučké mäsko
Ani neviem ako nazvať tento recept. Naučila ma ho moja mamina. Mohla by som to...