Tirolské rezne

slavkabis - fotkaslavkabis, 17. marca 2015
Tirolské rezne
Foto: slavkabis

Recept som našla v časopise, tak neviem zdôvodniť prečo Tirolské rezne, ale vždy si na nich pochutíme, keď ich raz za čas urobím. Aj Zobraziť celý popisRecept som našla v časopise, tak neviem zdôvodniť prečo Tirolské rezne, ale vždy si na nich pochutíme, keď ich raz za čas urobím. Aj keď vyzerá na obrázku ako obyčajný rezeň vyprážaný, zdanie klame :)

30 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
250 g (eidam)
 surové




Postup

  1. 1

    Mäso si nakrájame na plátky, ktoré naklepeme, osolíme, okoreníme a potrieme horčicou. Ja mäso nechám chvíľu odstáť.

  2. 2

    Obalíme jednotlivé plátky mäsa najprv v najemno nastrúhanom syre, potom v rozšľahaných vajciach a nakoniec obalíme v strúhanke.

  3. 3

    Opražíme na panvici do zlatista a podávame s varenými zemiakmi, opekanými zemiakmi,.... Aj keď to nie je na fotke, mali sme k nemu aj rôzne druhy listového šalátu (aj niečo zdravé :)

  4. 4

    Dobrú chuť :)

Diskusia k receptu

tinca
fajn receptík, ja zvyknem dávať syr do strúhanky a obaľujem v trojobale.Robím tak aj rybu,vyskúšam podľa teba.
slavkabis
Ďakujem všetkým za pekné komentáre a že som dala niekomu typ na obed, či večeru :)
Je lepšie najprv obaliť mäsko v syre, aj keď potom vo vajíčkach potom trochu opadá, ale je to výraznejšie a chutnejšie podľa mňa ako dať syr do strúhanky. motyka - Syr sa nepripaľuje, ani nerozteká, asi to drží pokope tá strúhanka, alebo neviem....mne sa to neroztekalo
tinca
@motyka nie nehorí,musí byť na hrubšie strúhaný.Väčšinou tak robím pár porcií kapra na vianoce




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia