Postup
-
1
Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, korenie, soľ, podusíme a necháme vychladnúť.
- 2
Zo zemiakov (uvaríme v šupke, pomelieme ), múky, vajec a soli si pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na 1/2, povykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, na vrch dáme pripravenú mäsovú zmes a urobíme guľky, ktoré dáme variť.
- 3
Podávame poliate roztopenou slaninkou a opraženou cibuľkou.
- 4
K tomu podávame kapustu, ktorú si pripravíme takto: Podusíme cibuľu na oleji so slaninkou, necháme skaramelizovať cukor, pridáme čierne korenie, kapustu a vymiešame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu