Mäsové guľky s kyslou kapustou

redakcia - fotkaredakcia, 4. júla 2009
Mäsové guľky s kyslou kapustou

Suroviny

200 g
120 g
500 g
1 ks
15 g
4,5 g
4 g
750 g
50 g
50 g
50 g
800-900 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčovú krkovičku uvaríme a postrúhame alebo pomelieme. Cibuľu nakrájame na jemno, podusíme na oleji, pridáme cesnak, mäso, korenie, soľ, podusíme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Zo zemiakov (uvaríme v šupke, pomelieme ), múky, vajec a soli si pripravíme cesto. Rozvaľkáme ho na 1/2, povykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm, na vrch dáme pripravenú mäsovú zmes a urobíme guľky, ktoré dáme variť.

  3. 3

    Podávame poliate roztopenou slaninkou a opraženou cibuľkou.

  4. 4

    K tomu podávame kapustu, ktorú si pripravíme takto: Podusíme cibuľu na oleji so slaninkou, necháme skaramelizovať cukor, pridáme čierne korenie, kapustu a vymiešame.

Diskusia k receptu

3 komentáre k receptu
Vymazať
U nás tiež patria k obľúbeným. Minulý týždeň som ich robila asi 40 kusov, takže sú aj do zásoby v mrazničke. no viem, že tam dlho nepobudnú a rozdám ich deťom. Na rýchlu večeru im stačí opražiť cibuľu so slaninkou.

Pridaj komentár k receptu: