Côte-d’Or (Zlaté pobrežie)
Ak si prezriete túto moju prácu stanete sa svedkami svetovej premiéry tohto jedla . Názov som...
Domáce široké rezance s kravským syrom
Dnes som dostala čerstvú dodávku mlieka, smotany, vajec a úplne čerstvého kravského syra. napadlo ma, ...
Baklažán plnený pohánkou
Hľadala som nejaký nový recept s pohánkou a našla som tento: http://www. deliciousmagazine. co. uk/recipes/spicy-stuffed-aubergines. Myslím,...
Lángoše plnené morčacími prsiami
Veľmi rýchle a chutné jedlo. kúsky mäsa sa dajú baliť aj do menších kúskov cesta, ...
Kuriatko aj bravčové rebierka na paradajkách
Kedže mam v záhrade veľa paradajok, tak som sa rozhodla ich použiť. a urobila som dobre,...
Mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi
Ak ste práve dostali chuť na exotické, bezmäsité zeleninové jedlo plné chutí, tak tento 30-minútový recept na mrkvovo-brokolicové karí s kešu orechmi jednoducho musíte skúsiť....
Diabolská krkovička na zemiakovo-cuketovej perinke - eintopf
Už sme mali po tých hubách chuť na niečo ostré, tak som improvizovala, množstvá sú...
Janovské tagliatelle
Tagliatelle jsou italské těstoviny, dlouhé, ploché nudle. Běžně k dostání v Tescu a jistě...
Skoro grécky kebab
Recept som našla na nete , troška som to upravila podľa mojich predstáv a vzniklo niečo...
Mleté mäso s kelom
Kel uvaríme do polomäkka, vytlačíme z neho vodu a pomelieme ho s mäsom.
Kuřecí rolky plněné kuřecí fáší
Jedno prso rozkutrujeme na jemno, přidáme trochu smetany, sůl, pepř, na jemno nasekanou...
Slepačie fašírky s hráškom
Sliepku uvaríme v osolenej vode. Z vývaru môžeme urobiť polievku.
Dusené obličky s ryžou
Obličky pokrájame na menšie kúsky. Na kocky pokrájanú údenú slaninu rozškvaríme, pridáme olej a pokrájanú cibuľu,...
Pšenično - sójové rezance na taliansky sedliacky spôsob
Sýte jedlo z panvice, ktoré je chutnou bezmäsitou variáciou talianského sedliackeho kuraťa.
Pyré z bôbu a pečená brokolica
Deň vopred bôb 10 minút povaríme. Odstavíme, vodu nezlievame a uložíme na chladné miesto....
Tvarohové pirohy zo zvyšku zemiakového pyré
Z nedeľného obedu mi ostalo zemiakové pyré, mäso záhadne zmizlo a samé mi nechutilo, tak...
Ali Nazik kebab
Ali Nazik je veľmi chutné turecké jedlo, ktoré si jednoducho viete pripraviť aj vy doma....
Divá kačica na víne
Slaninu pokrájame, dáme ju do kastróla a vyškvaríme. Pridáme polovicu masla. Rozporciovanú kačicu osolíme,...
Ďábelský bůček
Bůček vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, přidáme kuličky pepře a nového koření, sůl,...
Mäsové guľky s tagliatelle a paradajkovou omáčkou
Bravčovú panenku opracujeme a nakrájame na malé kúsky. Zomelieme na hrubšom nástavci spolu s cibuľou, ...
Krémová šampiňónová polievka
Na masle osmažíme nadrobno nasekanú cibuľku. Pridáme očistené nakrájané šampiňóny a smažíme spolu ešte asi 5-6...
Kuracie prsia s listovým šalátom
Jar klope na dvere a žiadajú sa vyslovene jarné jedlá, pripravila som kuracie prsia s baby...
Trinxat
Název Trinxat znamená „mačkat“ a čte se trinčat. Základem jsou štouchané brambory s kapustou (kel).
Kuracie nôžky s ryžou v batôžku
Tento recept som si sama vymyslela, nakoľko môj manžel nemá rád hydinu a prispôsobila som ho jeho...
Pstruh na olivovom oleji
Pstruha umyjeme a osušíme, potom nasolíme bilinkovou soľou a naplníme cibuľou a bazalkou , dáme na panvicu...
Plnené šampiňóny na slovenský spôsob
Očistené šampiňóny trochu vydlabeme a vnútro aj s nožičkami pokrájame na drobno. Pokrájame si na malé...
Kysnuté buchty „Honzovky“
Tieto buchty sú u mňa top, vždy sa po nich len zapráši. Cesto je ľahučké, ...
Paradajkové soufflé s cestovinovým šalátom
Tento recept je z môjho blogu veggiecookin. wordpress. com
Plnená paprika s kuracou fašírkou
Aby to bolo aj pre chlapov je to strihnuté oškvarkami. Nuž riadna maškrta. Kam sa...