Foto: gordonko
....raz som kúpil morku , jedol som pečené stehná a bolo tam Zobraziť celý popis....raz som kúpil morku , jedol som pečené stehná a bolo tam plno ,,ihiel,, kostí ,ktoré mi to znechutili .... toto je recept kedy stými ,,ihlami,, vybabrete
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
v tlakovom hrnci si na oleji speníme nasekanou cibuli
-
2
pridáme mletú červenú papriku , premiešame a podlejeme vodou ,aby nám paprika nezhořkla
-
3
osolíme
-
4
vložíme morčacie stehná
-
5
.. uzavrieme tlakový hrniec a na slabom plameni pomalu dusíme , po hodine sa kosti - ihly nedali lahko vytiahnúť tak som dusil dalšiu pol - hodinku
-
6
.. stehná sú už mäkučké , vyberieme ich von
-
7
odstránime všetky kosti - ihly
-
8
v miske si rozriedime smatanku mliekom , alebo vodou a pridaním hladkej múky si spravíme zatrepku
-
9
tú potom prilejeme za stáleho miešania do hrnca a necháme prejsť varom
-
10
dochutil som trochou vegety
-
11
potom vrátime morčacinu nazpäť do hrnca
-
12
nazaver som dochutil octom
-
13
paprikáš - perkelt sa sice podáva z haluškami - noky ale mne to chutolo takto .... DOBRÚ CHUŤ
@eviana , @mesiar50 , @micanela .... ĎAKUJEM