Zeleninové ragú
Už dlho som chcela pripraviť dobré výdatné zeleninové jedlo. Husté, sýte a plné chutí...
Salašnícky guláš s kapustou
Takto sme sa pripravovali na zber hrozna. Guláš, ktorý sa môže pripravovať aj s kyslou aj čerstvou kapustou a tiež sa môže použiť ľubovoľné mäso....
Smotanovo-syrové kuracie prsia
Pridávam další výborný, veľmi chutný, rýchly a ľahký recept zo série mojich receptov pohodlného nedeľného...
Vyprážaný pangasius
Toto jedlo robím veľmi rada, pretože všetky druhy rýb ľúbime a tiež potrebuje minimálny čas na...
Zapečený patizón s tuniakom
Dno zapekacej misy potrieme olejom. Patizón očistíme, zbavíme jadier, a nakrájame na plátky...
Jednoduchá krémová špargľová polievka
Rýchla, chutná a bez smotany, mlieka či zahusťovania múkou. Takéto polievočky mám rada....
Kuracie mäso s rajčinami a olivami
Prednedávnom som improvizovala - štýlom čo chladnička dala - a vznikla z toho celkom dobrá mňamka :)...
Špikované jelenie stehno na bratislavský spôsob
Doma máme veľmi radi bratislavské pliecko, tak prečo ho neskúsiť aj z našej obľúbenej diviny so...
Paleo cuketove cestoviny s pestom
Inšpiraciu som našla na http://the-beauty-gloss. blogspot. co. uk/ Ale trochu som ich vylepšila a spravila som...
Uličské pirohy z trených surových zemiakov - vyprážané
Tieto pirohy sa tiež robievajú v celej Uličskej doline - mňa ich naučila robiť priateľkina mamička z...
Hovädzí pikantný kotlík s fazuľou
Základom dobrého guláša je cibuľa, pomer cibule sa rovná pomeru mäsa. Na oleji orestujeme cibuľu,...
Cuketovo-syrové placky
Jednoduché, rýchle a hlavne chutné. My ich jeme len tak bez prilohy, len so...
Poľské pirohy
Tak ich volala moja prababka. Boli u nás veľmi obľúbené. Viaže sa k nim aj...
Karfiolový paprikáš s vajcovými nokerlami
Veľmi chutné jedlo z karfiolu. Prílohou sú nokerle s vajcom.
Plnené šampiňóny
Šampiony si očistíme, stopky si odložíme budeme ich potrebovať. Keď sú šampióny očistené namočíme ich...
Loštický řízek
Mám ráda "voňavé" sýry a všechno, co s němi nějak souvisí. Před časem jsem...
Krkovička so šťuchanými zemiakmi s krúpkami, majoránkou a chrumkavou cibuľkou
Mäkkučké a šťavnaté mäsko s chuťou cibule, čerstvej zeleninovej papriky a slaniny, dokonale ladí...
Marinované rezne z daniela
Nakrájané rezne z danielieho chrbáta (stehna) jemne naklepeme a marinujeme. Marináda: podusíme na kocky nakrájanú koreňovú...
Sedliacky chlieb
Slaninu opečieme a necháme stiecť od výpeku (podložíme panvicu napr. utierkou). Chleba vydlabeme. Zmiešame...
Plnené zemiakové placky
Najemno postrúhané zemiaky necháme odstáť a vodu scedíme. Pridáme múku, vajcia, prelisovaný cesnak, ...
Griki - národné jedlo Lotyšska
Pred sto rokmi bolo Rusko svetovým lídrom v produkcii pohánky a Lotyši si ju dokonca adoptovali do svojho...
Mäsko na barbecue omáčke
Dobre a chutne... použil som kuracie stehná, ale je možné vyskúšať aj iné druhy mäsa...
Zeleninové fašírky bez lepku
Pre vegetariánov, ale aj pre tých, ktorí si dnes povedali, že si dajú niečo...
Pečené pliecko na spôsob výpečkov s knedľou
Zo včerajšieho obeda nám ostalo jedno kačacie stehno, zopár lokší, ale zato veľa kapusty, ...
Boršč
Boršč som varila v 6 litrovom hrnci, naliala som si vodu, keď zovrela pridala som...
Čínske sladkokyslé rebierka (Sweet & sour ribs)
Tento recept som si po vselijakych skusaniach upravila sama na zaklade surovim inych. Dnes sa žiadne vacsie...
Rýchla „strúhaná“ zeleninová polievka
Mrkvu, petržlen, kaleráb a zeler očistíme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Nastrúhanú zeleninu dáme...
Zapekaný baklažán
Tak som hľadala nejaký recept na zapečený baklažán a nejako to vyšlo tak, že som nakoniec...
Zdravý ryžový nákyp
Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby...
Bravčová panenka obalená v slaninke, na víne so skaramelizovanou cibuľkou
Panenku umyjeme a nakrájame na cca. 4 cm hrubé medajlonky (podľa šírky plátku slaniny). Obalíme...