Vyprážané dubákové hlavičky fotorecept

zabiatko66 - fotkazabiatko66, 16. septembra 2010

Milí varechári, včera bol sviatok a ja som bola zase v hore na hríboch v Žiarskej doline a veru som veľa nazbierala, Zobraziť celý popis Milí varechári, včera bol sviatok a ja som bola zase v hore na hríboch v Žiarskej doline a veru som veľa nazbierala, ale som bola aj unavená lebo sme chodili po hore od 7,00 hod. do 15,00 hod. Ale oplatilo sa. Moja polovička mi volala aj do hory, kde som tak dlho, že je hladný. No keď som prišla tak som rýchle upražila dubáčky. A ostatné huby ma čakajú dnes - Idem zavárať alebo urobím super hríbovú pomazánku. Tú Vám tiež napíšem.

25 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Dubáky očistíme a umyjeme.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Hlavičky nakrájame na 5 mm mesiačiky a osolíme necháme 5 min. postáť. Nožičky ja dávam na sušenie.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    obalíme v trojobale. Klasika ako rezne. Múka, vajce, strúhanka. Do vajca pridám vegetu.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Dubáky obalené nachystané na vysmážanie.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dubáky vysmažíme na oleji z oboch strán. 5-6 min z jednej stany a 5-6 min. z druhej stany.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Príloha: Varené zemiačiky.

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...a môžeme stolovať. Môžeme si pridať tatársku omáčku alebo kyslé uhrky. Zemiačky ozdobíme petržlenovou vňiatkou a priložíme kúsky nakrájanej čerstvej červenej papriky. Dobrú chuť!

    Vyprážané dubákové hlavičky (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

zabiatko66
Viem, že vyprážané huby je klasické jedlo, ktoré každý pozná. Ale je to super chutné a rýchlo sa pripraví. A myslím si, že keď sa aj takto prezentuje, každý by si aspoň jeden vysmažený dubáčik ochutnal.
katka2
to musela byť mňamka..a gratulujem k výhre
marca
veľmi dobré sú pečené dubačikové nožičky, posielam recept je jednoduché ale veľmi chutné.
coldbery
včera som pokrájala hríby...škoda....dnes by som ich vypražila,ako jednohubky....máme oslavu a to sa mi veľmi pozdáva.....mňam....:-)))
akludad
vyprážala som zatiaľ len bedle,nikdy mi nenapadlo vypražiť iné huby:-((...Dubáčiky musia byť asi oveľa chutnejšie:-))ďakujem za inšpiráciu:-))
zabiatko66
coldbery- no na oslavu neviem či by to bolo vhodné, ak budete popíjať aj nejaké vínko no neviem neviem či by Vám nebolo potom na žalúdok špatne. Treba dávať pozor, keď sa papajú huby. Aspoň ja si to myslím, že za hubami alebo pred hubami by sa nemal podávať alkohol.
zabiatko66
akludat - áno, dubáčiky sú veľmi chutné, a skúste vypražiť aj krasoporce vráskavé alebo ovčiarku. Tak sa volajú u nás tie huby. Sú také biele a rastú v takých kolesách. Sú výborné na zaváranie. A keď sa vypražia ta oni ožltnú a chutia ako syr. Aj to som už skúšala. Poradila mi to moja kamarátka.
sracz
Fantázia! Ach Bože môj, Ty sa na to môžeš pozerať? Ty to strpíš? Toto je vyslovená provokácia, zvlášť pre nás, čo nie sme u nás, doma a nemôžeme na huby! Naše huby v našich lesoch! Inak sa nedá nič robiť, iba Ti, Žabiatko66_milé, poďakovať a pogratulovať ku krásnej práci s vôäami domova - Slovenska!
sracz
ä = ô - ospravedlňujem sa: PC škriatok zapracoval!
braxi
zabiatko66...nemáš pravdu, že je to klasické jedlo, ktoré každý pozná...
tetuska
robievam tiež, deti sa ich nemôžu dojesť, sú výborné, zjeme ich aj bez kaše...
zabiatko66
Milí sracz, ďakujem. Potešilo ma to. A ak chceš môže, Ti poslať sušené huby aspoň do kapusnice na vianoce.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia