Foto: jerica
@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na tento spôsob, túto úpravu robievam keď chcem trochu Zobraziť celý popis@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na tento spôsob, túto úpravu robievam keď chcem trochu zmeniť jedálniček k tomu rôzne prílohy .
porcií
príprava
na 160-180 °C
Postup
-
1
mleté mäso , vajíčko ( vajíčko náhodou bolo dvojžĺtkové) pridám biele korenie,niekedy robievam bez vajíčka,mäso je šťavňatejšie ,
-
2
muškátový oriešok , osolíme podľa chuti , premiešame ,
-
3
lístkové cesto už na pečiacom papieri - radličkou rozdelím na obdĺžniky,vyšlo mi osem stačilo pre nás dvoch ,
-
4
kraje cesta obdĺžnikov natriem rozšľahaným vajíčkom , na každý obdĺžnik dám spracované mleté mäso v tvare šuľčeka
-
5
cesto preložím cez mäso , uzavriem
-
6
pokračujeme
-
7
natrieme vyšľahaným vajíčkom
-
8
každý kúsok malej rolky ihlicou popichám , posypem sézamom , dám piecť
-
9
dám do vyhriatej rúry na začiatok som piekla na 160°; po desiatich minútach som piekla ešte 25 minút na 180°C každá(ý) si pozná svoju rúru , je to poznať ako chytá farbu rolka
-
10
podávala som k mäsovým rolkám v lístkovom ceste bešamel so šampiňónmi , prílohy si prispôsobujem čo mám doma , niekdy len s miešaným šalátom
-
11
rukolu
-
12
čierne olivy
A ešte máš aj úplne rovnaký štetec na potieranie ako ja. :-)))
Tiez som par krat urobila teketo vacsie rychle pirozky, avsak ty si ich tu predstavila aj ako hlavne jedlo co je #1!
Pekny postup, pekne fotky ako vzdy.
Urobím na záhrade pri oslave narodenín.
super