Foto: mariamka
Ide o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a cibuľový šalát podľa Nazarboncuk. Ten ma naozaj prekvapil a ďakujem zaň. Zobraziť celý popisIde o karé, naporcované, namarinované, opečené a upečené v rúre. Príloha zemiaky a cibuľový šalát podľa Nazarboncuk. Ten ma naozaj prekvapil a ďakujem zaň. Poďme na to.
porcií
na 180 °C
Postup
-
1
Ja už som mala hotové rezne, tak som len prekrájala blany a naložila do pácu: jogurt, horčica, korenie, sugo, zelerová vňať, chilli a olivový olej. Premiešame a necháme odstáť pár hodín, najlepšie do rána.
-
2
Na druhý deň rozpálime panvicu a všetky rezne sprudka z oboch strán opečieme. Ak ste nesolili, teraz je čas. Vidíte, aké sú hrubé, ja to klepanie neznášam :)
-
3
Priebežne ukladáme do maslom vymasteného pekáča.
-
4
Preložíme slaninou a nakrájaným pórom.
-
5
Navrch druhé poschodie.
-
6
Zvyšnú marinádu zriedime vodou, prilejeme do panvice, necháme zovrieť a zalejeme pripravené mäso.
-
7
Navrch slanina, nech to nie je suché. Zakryjeme a pečieme/dusíme cca hodinu.
-
8
Posledných 10 minút odkryjeme, zapneme ventilátor a necháme dopiecť. Vidno, koľko si mäsko pustilo šťavy, a pritom tam bolo vody minimálne.
-
9
Podávame so zemiakmi a šalátom.
-
10
Ešte k tomu šalátu. Nikdy som nemyslela, že z cibule sa dá urobiť šalát. Ale predsudky nabok, dá. Tento je podľa Nazarboncuk a v neposlednej rade aj podľa Mijaita, ktorá ho pripomenula. Ja som ho samozrejme trocha "znaturalizovala" :) je výborný.
@ampara budem rada a dakujem
@afataga mas pravdu, je to suchy zvanec, treba mu pomoct, dala som ten zeler a ten je dost aromaticky, uz som to nechcela prebit, hodil by sa tymian alebo rozmarin, a vino tiez, co uz, zapijeme :)
@brambora joj to som rada a dakujem za ulozenie, salatik je tu varecha.pravda.sk/recepty/soan-salatas-cibulovy-salat/356...
@mariamka aké je karé keď sa nenaklepe, tuhšie?
srdečne blahoželám.
*****
Takže nabudúce vyskúšam bez búchania, ďakujem za odpoveď :-)
@katka , tuto otázku moji, či už chalani, alebo manžel počujú skoro každú sobotu :D aj ked mám plán už od stredy, varecha mi ho práveže mení, ako napríklad tento recept od @mariamky , ale kedže je červená kapusta už v špajzi, tak toto ukladám a inšpirujem sa inokedy
@paploska jak keby ich jedna mater mala :),, myslim ze toto mu zapasuje, okrem reznov maju radi aj voľačo šťavnaté :)
som netusila, ze to chude kare taku stavnatu diskusiu rozprudi, skratka spravne @baby :)
@mariamka , v zime má zakázené chodiť na huby, nevarím čo nepoznám, moja chyba,ale neverím, povaha, zabijem sa ? :-) škoda by ma bola :-)
Maso jakekoliv nakladam do skrobu a oleje napred tak na hodku a pak to ostatní. Treba to vyzkousej, uvidis :-)
O tyzden kupim kare a tento tvoj recept budem robit pre sirsiu verejnost ( syn, dcera s manzelom ich synom priduna navstevu)
Vdaka za recept a uz sa tesim na odozvu rodiny.
@jarunka potvora kare :), budem rada, ak vyskusas
@frezia68 to je takmer hrozba!! :) ved posli tie zuby, ja im to vytmavim :) dufam, ze sa zadari..
@kuchticka taku zodpovednost si mam zobrat na krk? to bude kolektivna skuska mojho kare, snad obstoji :) drzim palce, hlavne nech je rodinna pohodka
@methi strucna, ako vzdy :)
diky baby,,
K tomu skrobu - kdyz takhle jakekoliv maso nalozis, neuveritelne nakrehne a neni suche. Ale to jen tak mimo misu :-)
...ešte otázočka k šalátu, dobre som pochopila, že cibuľa na šalát sa nezaparuje vriacou vodou, len nasolí a vytlačí sa jej vlastná šťava??
poslušne pyšne hlásim, že Laky urobil stopársku skúšku na 97 bodov zo 100, najlepší výkon, pani rozhodkyňa mu povedala, že je hrdina, pre nás je od narodenia už 5 rokov. Dakujem za držanie palčekov a myslenie na nás. Ten cibuľový som včera akosi nedomyslela tu, ked ja tiež len na mäso hľadím, lebo fotka je taká lákavá, idem ho aj hned naštudovať ešte, ved uložené mám.
Ešte môžem jednu otázku? Aké plemeno je na Tvojom nicky biely psík? Tipujem na maltezáka ,alebo bišónika.!
@havino mam naozaj radost! vdaka za spravu, ty do coho sa pustis, sa proste vydari, psik je sikula, ale to je na 90% vasa zasluha, spravny pristup a neposledne aj geny, to muselo vyjst, Laky by zasluzil samostatny nick :)
Ďakujem ti ešte raz za inšpiráciu na výborný obed, odporúčam všetkým :-)
@alex37 fotky su super! najlepsia odmena, ked niekto vyskusa aj sa podeli so skusenostou, s tym skrobom, skoda, zbytocna galiba, ale myslim, ze nebude sam o sebe na vine, mozno v spojitosti s ostatnymi ingrediencami sa spriecil :) sikovne zienky, tesim sa z takychto sprav, nech vam chuti aj nabuduce :)
@mariamka , no si ma načala, asi si ten môj, náš hrdina zaslúži samostatný nick, idem vhodnú foto pohľadať , len ak sa mi geri urazí, to už nevysvetlím :-)
no a čo sa mäsa týka, nech tu preboha od veci len nepíšem, pravidelne marinujem olej, škrob, koreniny, bez soli, no a stalo sa mi, že na keramickej panvici sa mi mäso lepilo, ale teda dobre mi to chytalo, až nervy som mala, úplný povlak mi na nej zostal, tak som prehodila do antikorovej, druhú várku tiež v nej a nič už, opekalo sa
keramicke mam tri, taku sadu z teleshopu, boli, aj su dobre, ale casom naozaj pripaluju a nie su stavane na vysoke teploty a prudke opekanie, vsetko ma tendenciu sa dusit, nastastie mam aj teflon aj antikor, wok, zial nemali ten co som chcela,,