Špagetová tekvica fotorecept

giussa - fotkagiussa, 15. septembra 2014
Špagetová tekvica (fotorecept)
Foto: giussa

V obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala kvoli svojej duzine, ktora je vlaknita a pripomina spagety, alebo Zobraziť celý popisV obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala kvoli svojej duzine, ktora je vlaknita a pripomina spagety, alebo skor sliziky do polievky :) Pripravila som ju podla receptu zo stranky Allrecipes.com (http://allrecipes.com/Recipe/Spaghetti- Squash-I/Detail.aspx) Pochopitelne nema "spagetovu" chut ani konzistenciu. Je to kasovitejsie a chuti ako tekvica. Kto by to bol cakal, nie? :)

15 minút
príprava
45 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
2 ks veľká farebná mäsitá
2 ks nakrájaná na hrubšie prúžky
4 strúčiky
200 g
 sušené
 čerstvá nasekaná




Postup

  1. 1

    Rozohrejeme ruru na 200 stupnov. Tekvicu rozkrojime na polky, odtsranime jedernik a dame ju rozkrojenou stranou na plech s papierom na pecenie. Piekla som ju zhruba 45 min. Treba skusat vidlickou ci je uz makka.

    Špagetová tekvica (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Zatial si mozme oprazit na vacsie kusy nakrajanu cibulu s cesnakom (pripadne s chili, kto ma rad). Papriku som na panvici vcelku opiekla (teda spiekla), sparila v sacku, olupala a nakrajala na male kusky. Nasekala bazalku, olivy, susene paradajky a namrvila fetu. Cerstve paradajky som nemala ale tie by sa mi tam tiez hodili.

  3. 3

    Po upeceni tekvicu nechame chvilu vychaldnut tak aby sme ju udrzali v ruke a vedeli vidlickou vydlabat/naskrabat vnutro.

    Špagetová tekvica (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Uz len osolit, pridat ostatne suroviny a zamiesat. Dobru chut!

    Špagetová tekvica (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

tiginko
šikulka si :-) recept sa mi hodí, práve mám doma tiež jednu takú tekvicu, aspoň nemusím vymýšľať, čo s ňou. Nestačilo by ju kratšie piecť, aby nebola, ako hovoríš, kašovitá? Ale možno potom by sa nedala pohodlne vyberať vidličkou...
giussa
@tiginko - skúšala som po 30 min do nej stuchnut a zdala sa mi este tvrdá. Bol to môj prvý pokus tak skúsim nabudúce kratšie.
aszabka
všimla som si už predtým recept na pečenie špagetovej tekvice, žiaľ, neviem, v akých obchodoch ju hľadať..každopádne by som ju vyskúšala, páči sa mi..
salinka
S touto tekvicou sa musím zoznámiť:-) Pekný recept.
katka78
Tiež som ju kúpila, v piatok v Kauflande, už sa teším na koštofku, hoci ja mám na iný recept tentokrát zálusk. No ak sa nám jej chuť zapáči (ešte som ju nejedla), tak možno aj tento recept príležitostne vyskúšam, páči sa mi :-)
havino
ja na rozdiel od @katky som ju v piatok v Kauflande len držala v ruke, zoberiem, nezoberiem, zje mi to ten môj? nevzala som, miesto nej maslovú na prívarok, lebo tiež mám zálusk túto špagetovú vyskúšať, nejedla som ju ešte, pečenú od @terakota , dúfam, že som dobrý nick napísala, ale aj tento tvoj recept ma oslovil, páči sa mi, uložím si
deer
Super, už len tú tekvicu niekde nájsť a hurá na dobrotu :)
používateľ nemá avatar
esk
esk
tato tekvica nema kasovitu konzistenciu asi si ju rozvarila/prevarila. da sa tiez uplne jednoducho pripravit v mikrovlnke. urobime 12-15 otvorov (nozom/ vidlickou) ide to tazko. dame na 10 minut do mikrovnlky a potom len rozkrojime (pozor horuce) odstranime semiacka a jeme.
giussa
vdaka @esk za radu, pomohlo... je to takto lepsie aj rychlejsie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia