Foto: shihtzu
Receptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť. Som milo prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou Zobraziť celý popisReceptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť. Som milo prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou chuťou. Na dva dni ak ho urobíte máte s obedom vystarané. A výborne sa k nemu hodí kyslé mlieko Acidko. My sme sa najedli ako malé sloníky, mňam :)
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Kukuricu s hráškom scedíme, cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Očistený, na kolieska nakrájaný pór udusíme na troche oleja, následne necháme vychladnúť.
- 2
Do väčešj misy nasypeme hrášok, kukuricu, pór, pridáme vaječné žĺtky, smotanu a dobre premiešame. Po premiešaní dochutíme soľou a provensalským korením. Následne pridáme sneh vyšľahaný z mierne osolených vaječných bielkov a uvarené cestoviny.
- 3
Do zapekacieho pekáča potretého olejom a posypaného strúhankou navrstvíme cestovinovo-zeleninovú zmes a v rúre predhriatej na cca 180 stupňov pečieme približne 20 minút. Pred dopečením vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a ešte krátko dáme zapiecť. Dobrú chuť!
- 4
Poznámka: Do zmesi môžeme pridať podľa chuti napr.: slaninku, údené mäsko, kuracinku, šunku...skrátka to čo nám ide na chuť prípadne čo doma máme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
naprosty suhlas, okrem toho s Provence to nema spolocne nic okrem toho korenia
Tak,že neposudzujte to len zo svojho pohľadu. Niekomu chutia cestoviny, a je jedno ako sa volajú a pripravujú, niekto ohrnie nos aj nad jedlom z pravej hovädzej sviečkovice.
Ak si myslite, že by Vám jedlo nechutilo - tak si ho nemusíte uvariť, ale neberte chuť prezentovať sa aj ľuďom s inak postavenými chuťovými pohárikmi ako sú tie Vaše.
Panstvo keby som tu napísal recept na mastený chlieb s cibuľou ,len tak mimochodom mám ho veľmi rád, tak nemáte nárok ,aby ste ma kritizovali za to že som si ho dal a že som sa s tým podelil s čitateľmi .Nemyslím že ste si Varechu sprivatizovali , alebo že je vyhradená len pre elitu či profesionálov. Znovu sa tu tiež odborníci obúvajú do každého kto nezodpovedá ich úrovni, aj keď si často iba namýšľajú že ju majú, varecha je pre všetkých aj pre tých čo iba začínajú s varením a pochvália sa tým že sa im niečo podarilo.
Preto ja fandím aj tomuto receptu a jeho autorke.
Zjedli sme, manžel neprotestoval, s miešaným šalátom celkom chutné. Nie až tak, aby som si recept odložila, či mienila skúsiť ešte raz, pretože cestoviny máme radšej ako prílohu. Ale ľuďom, ktorí ich majú radi ako hlavné jedlo, bude recept určite vyhovovať a naozaj neviem, o čo je horší ako mnoho iných, ktoré tu sú zverejnené bez negatívnych komentárov.
Súhlasím s Tebou. Vieš, ľudia v poslednej dobe akoby ľudia ani trochu empatie nemali. Nie sme tu porota na kritizovanie a nie sme ani v hodnotiacej súťaži - a na to bežné hodnotenie stačia aj hviezdičky.
A za seba - plus mínus podobne robievam aj ja, keď mi napríklad ostanú uvarené cestoviny, lebo ich urobím viac ako potrebujem.