Zapekaná provensalská dobrota

shihtzu - fotkashihtzu, 4. augusta 2016
Zapekaná provensalská dobrota
Foto: shihtzu

Receptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť. Som milo prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou Zobraziť celý popisReceptík som našla v reklamných novinách a celkom sa mi pozdával, tak som vyskúšala ho urobiť. Som milo prekvapená jeho jednoduchosťou a zároveň výbornou chuťou. Na dva dni ak ho urobíte máte s obedom vystarané. A výborne sa k nemu hodí kyslé mlieko Acidko. My sme sa najedli ako malé sloníky, mňam :)

30 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

500 g
150 g
3 ks
1 konzerva
1 konzerva
500 g
1 ks väčší




Postup

  1. 1

    Kukuricu s hráškom scedíme, cestoviny uvaríme podľa návodu na obale. Očistený, na kolieska nakrájaný pór udusíme na troche oleja, následne necháme vychladnúť.

  2. 2

    Do väčešj misy nasypeme hrášok, kukuricu, pór, pridáme vaječné žĺtky, smotanu a dobre premiešame. Po premiešaní dochutíme soľou a provensalským korením. Následne pridáme sneh vyšľahaný z mierne osolených vaječných bielkov a uvarené cestoviny.

  3. 3

    Do zapekacieho pekáča potretého olejom a posypaného strúhankou navrstvíme cestovinovo-zeleninovú zmes a v rúre predhriatej na cca 180 stupňov pečieme približne 20 minút. Pred dopečením vyberieme a posypeme nastrúhaným syrom a ešte krátko dáme zapiecť. Dobrú chuť!

  4. 4

    Poznámka: Do zmesi môžeme pridať podľa chuti napr.: slaninku, údené mäsko, kuracinku, šunku...skrátka to čo nám ide na chuť prípadne čo doma máme :)

Diskusia k receptu

tiginko
kľudne ma odsúďte milá varecháčska pospolitosť, ale musím vyjadriť svoj názor. Podľa mňa by podobné recepty by mali zostať v súkromí domácich kuchýň. @shihtzu naozaj nič proti tebe a proti tvojim chuťovým pohárikom nemám, ale fakt by som ti dopriala niečo lepšie. Snáď k tomu raz dospeješ
používateľ nemá avatar
asu
asu
Tak toto sme už na Vareche mali. Viete, bolo by dobre, keby si každý mohol dopriať len tie najkvalitnejšie jedlá z najlepších surovín. No niekedy to jednoducho nejde - z rôznych dôvodov.
Tak,že neposudzujte to len zo svojho pohľadu. Niekomu chutia cestoviny, a je jedno ako sa volajú a pripravujú, niekto ohrnie nos aj nad jedlom z pravej hovädzej sviečkovice.
Ak si myslite, že by Vám jedlo nechutilo - tak si ho nemusíte uvariť, ale neberte chuť prezentovať sa aj ľuďom s inak postavenými chuťovými pohárikmi ako sú tie Vaše.
mirop
@asu tak to si uplne mimo, kvalitne jedlo y kvalitnych surovin moyes uvarit aj za par korun.... tu ani o to nejde... je to taky receptik z reklamnych novin no....
boxik
@Tiginko (4.8.2016 20:09)

Panstvo keby som tu napísal recept na mastený chlieb s cibuľou ,len tak mimochodom mám ho veľmi rád, tak nemáte nárok ,aby ste ma kritizovali za to že som si ho dal a že som sa s tým podelil s čitateľmi .Nemyslím že ste si Varechu sprivatizovali , alebo že je vyhradená len pre elitu či profesionálov. Znovu sa tu tiež odborníci obúvajú do každého kto nezodpovedá ich úrovni, aj keď si často iba namýšľajú že ju majú, varecha je pre všetkých aj pre tých čo iba začínajú s varením a pochvália sa tým že sa im niečo podarilo.
Preto ja fandím aj tomuto receptu a jeho autorke.
evanaaa
Ja zasa nevidím nič také, prečo by sa nemal tu tento recept prezentovať, kto chce, si ho všimne a aj prečíta, prípadne si pomyslí svoje, ale ak by som mala porovnávať a rozhodovať čo by tu malo a čo nemalo byť, tak by najmenej tretina receptov musela odtiaľto vypadnúť.....a prečo? Myslím si, že si z toho množstva čo ich tu je, si každý ( svoj) vyberie. Ja by som ho síce nerobila s týmito surovinami, nemám rada provensálske bylinky a korenie, ale dalo by sa v inej variante, s inými ingredienciami.
haji
Když mě recept neosloví, tam se v komentu nemotám. Ať je autor Mistr, nebo amatér. Ruku na srdce, leckdy ani Mistr nepřekročí svůj stín. Recept je z reklamních novin. S tím se autorka netají. Pro někoho opovrženíhodný, pro jiného neutrální, někdo ho rád vyzkouší, bo sám nemá fantazii. Proč ne. Chválabohu nejsme stejní, každý si může vybrat, co mu hrdlo /i peněženka/ ráčí. Nejen na Vareche. Krásný přeji všem.
mariamka
ja chapem @tiginko , tiez mam obcas take rozpolozenie :) vycekovala som si ten Kaufland letak, a je to tam od slova do slova, tak nech nesu zodpovednost,, reklamuju to, co predavaju, ako rychla vecera, ked nevies, kam skocit, nevidim problem
klukodvody
Tak jsem si nějak uvědomil a uspořádal to co je opravdu důležité. Ale rozhodně není důležité to jak moc složitý a nebo dokonalý je recept, ale je přidaný všem a je na každém, jestli ho bude a nebo nebude dělat. Mnohé recepty jsou tu lepší než od profesionálů a mnohé i když jsou velmi jednoduché jsou dobré. Tak proč ne. Jedno vím ale jistě a to, že každý komentář který někoho sníží, toho kdo jej přidal, dost mrzí. Tak proč? Když se mně nelíbí, jdu od toho a když se mně líbí, pochválím a třeba uložím. Přeji všem hodně zdraví a to je nejdůležitější.
dormella
Dodam, ze jsou zde mnohem horsi "vytvory", nekdy i od osvedcenych "varechacu", kde je vseobenym zvykem tleskat a bodovat a nebo takticky ignorovat . . .Tento recept ma jen jednu chybu, tj. - nazev, jako desitky jinych tzv. "francouzskych", "italskych", "cinskych", "indickych" atd. receptu. Nekdy jste opravdu hodne nespravedlivi soudci. . . . .
sovka62
Aj ja som ho našla v tých istých reklamných novinách. Práve ráno, v deň, keď som si lámala hlavu čo spraviť na obed, lebo mäso nám už liezlo ušami. Páčilo sa mi, že som všetky suroviny mala doma, veď sú úplne bežné.
Zjedli sme, manžel neprotestoval, s miešaným šalátom celkom chutné. Nie až tak, aby som si recept odložila, či mienila skúsiť ešte raz, pretože cestoviny máme radšej ako prílohu. Ale ľuďom, ktorí ich majú radi ako hlavné jedlo, bude recept určite vyhovovať a naozaj neviem, o čo je horší ako mnoho iných, ktoré tu sú zverejnené bez negatívnych komentárov.
babidka
Zaujimave , ako dokazu niektori ludia podrazdene reagovat aj na najmensiu kritiku ci nie prave suhlasny nazor :-) Autorke recept chutil , nie je na nom nic zleho a tak ho ponukla aj ostatnym . Nie je to samozrejme nic vynimocne ale povazujem ho za take normalne "jedlo na vsedny den" ktore ma nicim neurazilo . Ale chapem , ak ma niekto iny nazor a povie si ho . Slusne , bez urazok . Co je na tom ? Alebo naozaj chceme akukolvek kritiku povazovat za nepristojnu :-)
shihtzu
Ďakujem za všetky komentáre, či už kladné alebo záporné... K vysvetleniu pre všetkých, ako som už písala v úvode receptu, je to jednoduchý a nenáročný recept, z letáku Kaufland... Nikomu môj recept nevnucujem nasilu, tiež nerobievam podobné recepty často, ale chutný bol a tak som svoju spokojnosť chcela dožičiť aj iným, tým, ktorých prípadne zaujme. Osobne som už veľa receptov tu z Varechy odskúšala, pridala si do KK keďže som bola spokojná ale sú tu aj recepty, ktoré vyzerali lákavo a vôbec neboli chutné, no nikomu neberiem, že jemu sa to veľmi osvedčilo a páčilo. Sto ľudí, sto chutí, aj luxusné jedlo je niekdy nechutné... Tak drahý priatelia, ďakujem všetkým za čas strávený svojím komentárom a prajem všetkým len to dobré a chutné v živote :) Majte krásny zbytok leta...
sonja
A viete čo?Ja som akurat hladala niečo bez masa ,a celkom sa mi páči a tak si ho veru aj poobede po príchode z práce spravím.a komu sa nepáči veď ho variť nemusí.
laurisia
@Klukodvody (6.8.2016 19:50)

Súhlasím s Tebou. Vieš, ľudia v poslednej dobe akoby ľudia ani trochu empatie nemali. Nie sme tu porota na kritizovanie a nie sme ani v hodnotiacej súťaži - a na to bežné hodnotenie stačia aj hviezdičky.
A za seba - plus mínus podobne robievam aj ja, keď mi napríklad ostanú uvarené cestoviny, lebo ich urobím viac ako potrebujem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia