Foto: elixir
Takto strúhané a pražené zemiaky som videla už dávnejšie v mnohých nemeckých časopisoch, kde sa volali "Rösti". Pustila som sa do nich až dnes... Zobraziť celý popisTakto strúhané a pražené zemiaky som videla už dávnejšie v mnohých nemeckých časopisoch, kde sa volali "Rösti". Pustila som sa do nich až dnes... ak tu takýto recept už je, ospravedlňujem sa za duplikát. Placky sú na okrajoch chrumkavé, stred je mäkkší a šťavnatejší.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Postrúhame ošúpané zemiaky aj cesnak. Na panvici rozhorúčime olej a kladieme naň kôpky zemiakov, ktoré opatrne uhladíme do placky.
-
2
Placky takto opražíme z oboch strán, osolíme a podávame. Z množstva vyjde približne 16 malých placiek.
( v mojich nesmie chýbať drvená rasca...)
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakove-placky-slovensko-kore...
***** ti patrí.
varecha.pravda.sk/recepty/zemiakovo-syrova-placka/4436-re...
@evanaaa súhlasím :)
www.thedailybeast.com/galleries/2010/12/15/holiday-calorie-eq...
en.wikibooks.org/wiki/Cookbook:Deep_Fat_Frying...
Rostti to o by mělo být přehlasované,takže resty.Jinak moc hezké.Krásný den,spíš noc.