Fúzaté zemiakové placky

elixirElixir, 33 ročná žena, Berlín, 13. februára 2014 21:57
Ďalšie jej recepty »

Fúzaté zemiakové plackyFoto: elixir

Takto strúhané a pražené zemiaky som videla už dávnejšie v mnohých nemeckých časopisoch, kde sa volali "Rösti". Pustila som sa do nich až dnes... ak tu takýto recept už je, ospravedlňujem sa za duplikát. Placky sú na okrajoch chrumkavé, stred je mäkkší a šťavnatejší.

2
porcie
10 min
príprava
20 min
tepelná úprava

Suroviny

7 ks (stredne veľké)
1 strúčik (väčší)

Postup prípravy

  1. 1

    Postrúhame ošúpané zemiaky aj cesnak. Na panvici rozhorúčime olej a kladieme naň kôpky zemiakov, ktoré opatrne uhladíme do placky.

    Fúzaté zemiakové placky - obrázok 1
  2. 2

    Placky takto opražíme z oboch strán, osolíme a podávame. Z množstva vyjde približne 16 malých placiek.

    Fúzaté zemiakové placky - obrázok 2
ohodnoť recept:
Hlasovalo 21 ľudí (4,6 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist