Kôprová omáčka
Kôprová omáčka

Kôprová omáčka s vajcom a párkom

matkozed - bez fotkymatkozed, 27. júna 2017
Kôprová omáčka s vajcom a párkom
Foto: matkozed
8
porcií
15 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

90 ml
120 g
600 ml
1000 ml
250 ml 33 %-ná
20 g
30 ml
100 g
20 g
40 g
300 ml
25 g
8 ks
8 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Na oleji osmažíme múku, teda spravíme si zásmažku.

  2. 2

    Do zásmažky pridáme vývar zmiešaný s mliekom. Dobre premiešame s metličkou. Pridáme 250 ml vody. Dobre premiešame. Varíme 20 minút.

  3. 3

    Pridáme smotanu a cukor zmiešaný s octom. Pridáme soľ. Dobre premiešame. Varíme 5 minút. Pridáme zemiakový škrob dobre zmiešaný v 50 ml vody. Varíme 5 minút.

  4. 4

    Pridáme nadrobno nakrájaný kôpor.

  5. 5

    Omáčku nakoniec zjemníme maslom a ešte 5 minút povaríme.

  6. 6

    Podávame s vajíčkom uvareným na tvrdo a párkom. Vhodnou prílohou je knedľa alebo chlieb.

Diskusia k receptu

cesminaz
@Kimlo tá múka vela nebude,lebo je tam 1,9L tekutiny a tych 120g je cca.3-4 kopcovité PL múky,takze na to mnozstvo tekutin je to ok.A pravdaze aj nie kazda múka rovnako hustí,takze to si treba uz podla seba odhadnut.No co sa tyka toho škrobu,to bude asi tak,ze ak sa vám zdá este omáčka pririedka,tak sa môze pridat este aj škrob :-) Ja varim kôprovú omáčku celkom inak a dávam ovela viac kôpru,tá omáčka sa mi az zelená :-) ale to je vec chuti a zvyku.