
Opekané bravčové koleno na ohni v prírode
Tradičná pochutina netradičným spôsobom. Pre celu rodinu, aj porcia aj zábava aj aktivita.

Bezlepkový bryndzovník
Ak máte už sladkého napečeného dosť a máte chuť pre zmenu na niečo slané, poďte si upiecť mäkučký bryndzovník bez lepku podľa nášho receptu....

Zapekaná strukovinová zmes
Tento recept je z Vegetariánskej kuchárky z r. 1990. Jedlo sme jedli v našej...

Kuracie mäso v kešu - pistáciovej marináde
Maso dame do misky a pridame vsetky suroviny na marinadu. Maso s marinadou dobre premiesame...

Kurací perkelt
Očistíme stehná a okoreníme ich soľou a čiernym korením, nakrájame cibuľu. Na panvici si zmiešame...

Rukolový šalát s malinami a parmezánom
Časť malín rozmixujeme a prepasírujeme cez jemné sito. Pridáme dijonskú horčicu, olivový olej a malinovú...

Karfiolové lievančeky
Mám 8 ročného vnúčika, ktorý nezje mäso ani nič čo je mäsom cítiť, tak mu...

Špagety s tekvicovo-pórovo-parmezánovou omáčkou
Ak máte radi cestoviny, vyskúšajte tieto s tekvicovým pyré, pórom, cesnakom, šalviou a trochou...

Brokolicová polievka so zeleninovým vývarom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme soľ a na rovnako veľké kúsky nakrájanú brokolicu...

Francúzske toasty bez lepku
V mise si rozmiešame vidličkou vajcia s mliekom, pridáme škoricu, muškátový orech, soľ a...

Pikantná bryndza
Bryndzu vymiešame so zmäknutým maslom, postupne pridáme sardelovú pastu, mlieko, horčicu, mletú papriku a soľ.

Pečená cukina s fazuľou
Cukinu takto nakrájame na kolieska, ošúpeme a vyberieme aj dužinu s jadrami a posolíme

Karfiol s kečupom a cesnakom
Najemno nakrájanú cibuľu speníme na oleji, pridáme prelisovaný cesnak, nakrájanú petržlenovú vňať, vmiešame ružičky...

Ražniči z králika s uhorkovou raitou
Filety z králika umyjeme a osušíme. Vložíme do misy, pridáme olej a tandori zmes, ...

Pizza
Je to veľmi jednoduchý spôsob, ako si urobiť vynikajúcu pizzu. A je to klasika...

Plnený list čínskej kapusty
Na panvici na oleji podusíme do mäkka cibuľu a rozdrvený cesnak, pridáme nasolené a okorenené mleté...

Ryžová jar
Na jar sa všetko prebúdza, tak som dostala nápad na recept, ktorý by prebudil aj...

Zimný kapustový šalát
Očistenú bielu aj červenú kapustu pokrájame na jemné rezance. Pór pokrájame na tenké kolieska, reďkovky...

Špaldové špagety s lososom
Toto jedlo vzniklo pri mojej kreatívnej schopnosti vymýšľať nové recepty :-) či obnoviť staré , z...

Vegetariánska klobásová zmes
Slnečnicové, tekvicové semienka a sušené rajčiny na noc namočíme do studenej vody

Smetanová omáčka s bramborem a sušenými houbami
Brambory oloupeme, nakrájíme a uvaříme ve vývaru spolu s předem namočenými houbami.

Linecké kokosové rezy bez lepku
Aj vy radi experimentujete s vianočným pečením? Tak to ste na správnej adrese. My sme totiž dnes skombinovali dva obľúbené vianočné koláčiky - linecké a kokosky....

Tokgalbi - vyprážané hovädzie rebierka 떡갈비
Tokgalbi pochádza z kráľovského dvora, kde varili mleté mäso z rebierok pre kráľa. Neskôr sa...

Kuličky s fondánem
Piškoty rozdrtíme, přimícháme kakao a přelijeme rozpuštěným máslem a sirupem. Vypracujeme těstíčko.

Sviečková NATURALE alias mäso na zelenine
Nebojme sa variť zdravo a pritom zachovať tie pravé chute. Skúsila som a podarilo sa...