Syrový šalát

zurinka - fotkazurinka, 20. júna 2010

Kto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam, sú slanšie, osvedčili sa mi syry druhu eidam. Je Zobraziť celý popisKto má rád syr a chce, aby bol ešte chutnejší a zvláštnejší. Údené syry neodporúčam, sú slanšie, osvedčili sa mi syry druhu eidam. Je to veľmi rýchly a chutný šalát pre neohlásené návštevy, alebo ako spestrenie pri posedení na chate. Chutí s ním aj červené kvalitné vínko. Môže sa natrieť na chlebíky a posypať pažítkou. Ozdobiť červenou paprikou, fantázii sa medze nekladú.

15 minút
príprava

Suroviny

20-30 Dg
2-4 ks
1 téglik
1 ks
1 ks
5 Dg




Postup

  1. 1

    Na hrubom strúhadle nastrúhame eidamskú tehlu, uhorky nakrájame na malé kocky a zalejeme šľahačkovou smotanou a tatárskou omáčkou. Premiešame. Pritom odhadom pridávame šľahačku a omáčku, podľa kvality syru, lebo niekedy je syr viac slaný a je potrebné pridať viac šľahačky. Toto je základný predpis.

  2. 2

    Je možné pridať na kocky nakrájané varené vajíčko, na kocky nakrájanú šunku. Všetko zľahka premiešať. Upozorňujem, nie je potrebné soliť ani koreniť. Všetko závisí od zvoleného druhu syra.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia