Šampiňónová polievočka

tatianafm - fotkatatianafm, 3. mája 2011

Keďže mám dvoch malých synov, ktorí o chvíľu zjedia aj mňa a veľmi ľúbia polievky, tak sa chcem podeliť o jeden recept na polievočku, Zobraziť celý popisKeďže mám dvoch malých synov, ktorí o chvíľu zjedia aj mňa a veľmi ľúbia polievky, tak sa chcem podeliť o jeden recept na polievočku, ktorá je u nich veľmi obľúbená. Nemám foťák tak len bez fotiek, dúfam že mi to odpustíte. :)

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 menšia
2 strúčiky
1 väčšia
1 väčší
200 g čerstvé
1 dcl




Postup

  1. 1

    Na olej dáme speniť cibuľku, posypeme ml. červenou paprikou. Keď je cibuľka spenená, pridáme na kúsky pokrájaný cesnak. Málinko opražíme. Pridáme nastrúhaný zemiak a mrkvu, ktorá je tiež nastrúhaná (ja strúham mrkvu na kolieska). Podlejeme trochou vody, posolíme, okoreníme, povegetíme. Necháme dusiť.

  2. 2

    Na kúsky pokrájame šampiňóny a pridáme k zeleninke a ešte podusíme. Keď je zelenina mäkká (čo je za chvílku, keďže je na drobno) dolejeme vodu. Povaríme a prilejeme 1dcl mlieka.

  3. 3

    Z hl. múky a vajíčka pripravíme liate halušky a dáme zavariť do polievky. Pridáme petržlenovú vňať. Ak treba dochutíme. A papáme. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
mb
mb
preco vegeta, ked tam ide zelenina? skor by to chcelo rozsirit este o dalsiu cerstvu zeleninu.
ola111
Dobrá polievočka,aj tie haluštičky mi tam pasujú.
tatianafm
ďakujem pekne za milé slová :) Bol to môj prvý recept čo som sem vložila, tak som trochu tŕpla ako to dopadne :) mb : iste by sa mohla pridať ešte čerstvá zeleninka, len toto je taká rýchla nenáročná polievka a k tej vegete.....keď my sme taká vegeťácka rodinka :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia