Domáce čipsy

chulia81 - bez fotkychulia81, 24. októbra 2012

Suroviny

1 nemusi byt
1 nemusi byt
1
2kg moze byt aj 1kg




Postup

  1. 1

    Začneme šupat zemiaky ošupane ich dame do misky so studenou vodou tam ich nechame aspon 10minut zatial si nachystame panvicu s olejom. po desiatich minutach pomaly davame na panvicu zemiaky pozor iba po malych mnozstach pretoze ak ich tam date vela mozu sa vam zlepit samozrejme že k zemiakom mozete pridat napriklad slaninu alebo sladku papriku. po ukonceni opecene zemiaky si polozime na utierku a nechame aby sa nadbytocny olej vsiakol do utierky a mozeme hostit. Dobru chut!!!

Diskusia k receptu

frona
Tak to by boli čipsiská ako svet.... Nechcem kritizovať, len som sa pobavila :-) Každý asi vie, že by sa pred smažením mali zemiaky nakrájať na plátky. No môže sa stať, že to robí aj nejaké kuchárske "ucho" a to nevie, že to treba tak urobiť....a má veľké prekvapko, keď čaká čipsy a má opečené celé zemiačky.... :-)
mata3636
mňa zas pobavilo v surovinách: zemiaky 2kg, môže byť aj 1kg:-)
zdezda
:-) ja som to pochopila tak, že ich škrabkou vyšúpeme(vykrájame) celé na plátky rovno do studenej vody, až do konca zemiačika :-), tak som aj ja robila čipsy z mrkvy a tiež boli výborné
tatranocka
Chýba mi tam informácia,že zemiakové plátky treba pred pražením osušiť !!! Inak toto vyprážanie považujem za pomerne nebezpečnú činnosť.Zachraňovali sme súrodencov (14 a 16r.),ktorým sa chytil olej pri vyprážaní a ich nič múdrejšie nenapadlo,ako na horiaci olej naliať vodu (!).Obaja majú popáleniny do polovice tela,vrátane tváre a rúk a doživotné následky.Vedia toto vaše deti ?