
Rezy Margot
Tento recept som skúšala dnes prvýkrát, pretože som mala chuť na niečo čo som ešte neskúšala....

Kvet z fašírky
Dlho som mala tento nápad, len som nemala predstavu, ako to mám presne urobiť...

Hroznové listy na zimu
Takto jednoducho sa dajú hroznové listy odložiť na zimné dni do zaváracích pohárov. Príprava je rýchla...

Plnené rožky
Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame, prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny, alebo cez noc...

Jahňacina s raviolami
Jahňací chrbát odblaníme, osolíme, okoreníme, obalíme v bylinkách a zabalíme do prosciutta. Prudko...

Nátierka z bryndze s údenou chuťou s jarnou cibuľkou
Počula som veľa o bryndzi s údenou chuťou, teraz som ju vyskúšala, pripravila som ju...

Zemiakové mini placky s figovou omáčkou
Milujem čerstvé figy aj netradičné kombinácie chutí, takže tento recept, to som ja. Lahodná...

Bezlepkové parížske rožky
V mise dôkladne spojíme mleté orechy, Universal mix, cukor, soľ a vajcia.

Nepečené dobošové rezy za 20 minút
Tieto rezy som si vymyslela v casovej tiesni a je to vyborny a superrychly recept ktory nasa...

Lososový šalát s pečenými paradajkami a cuketou
Jeden deň do týždňa mávam mäsitý, vtedy pripravujem zväčša ryby. A tento šalátik je ako...

Rýchla pizza
Nič ľahšie a rýchlejšie, keď prídete večer z práce a deti už pýtajú večeru.

Rustikálna terrina
Tak toto je moja prvá skutočná terrina a som na ňu neskutočne pyšná. Inšpirovať som sa...

Bezlepkové mrkváče
Mrkvu nastruhajte na jemno do misy, pridajte muku a maslo nakrajane na male kusky.

Seitanovo - palacinková roláda
Príprava seitanu: Z múky a vody uhnetieme cesto (mne pomohla pekárnička na chlieb, program na kysnuté...

Losos na smotanových zemiakoch
Zemiaky uvaríme v osolenej vode v šupke. Necháme vychladnúť, ošúpeme, pokrájame na plátky.

Krambabuli - elixír života
Je to velmi starý receptik-pochadza z prvej polovice 19 storočia, zatial som nezistila prečo má taky názov,...

Strukovinové rizoto s tekvicou
Troška do rožka z mojej študentskej racio kuchyne :) po dlhej dobe som si zase uvarila šošovicu...

Piškótová roláda so šľahačkou
Túto roládu mám od mamy, ktorá mi ju robila ešte v detstve. Je naozaj chutná .

Pečené ovsené raňajky s jogurtom a ovocím
Aj raňajky môžu byť pôžitkom. Pred pár rokmi som sa po prvý krát stretla s pečenou...

Vanilkové rožteky
Maslo s ostatnými surovinami spracujeme na pevné cesto, ktoré necháme niekoľko hodín v chlade.

Višňové rezy so šľahačkou a s čokoládou
Vynikajúci zákusok s kakaovým korpusom, višňami, so šľahačkou a posypaný čokoládou, to je naša pozvánka na sladké maškrtenie....

Tagliatelle s lososom
V panvici roztopíme maslo a opečieme na ňom lososa nakrájaného na kocky. Vyberieme na tanier a...

Cordon bleu z baklažánov
kúpila som až priveľmi výhodne plno baklažánov (3 kg), tak teraz vymýšľam, čo z nich....

Zapekaný baklažán s kozím syrom
V lete sa snažím variť ľahšie jedlá - najmä zeleninové, sezónne. Tentoraz padľa voľba na...

Hrachovo-krúpová kaša s údeným na hubách
niečo obkukané , ale predsalen zasa experiment ... chutí to...

Börek z kysnutého cesta
Börek sa da velmi lahko pripravit aj z kysnuteho cesta. Je to velmi jednoduche :-)

Smoothie z drobných plodov
Černice sú zdrojom vitamínov A, B, K, E, draslíka, železa, horčíku,...

Mrkva ako mäso
Mrkvu očistime, umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska. Na oleji opražíme cibuľu, pridáme mrkvu a krátko...

Battenberg po slovensky
Battenberg je pôvodne britská špecialita. Jeho pôvod sa traduje na rok 1884, keď si pravnučka...

Limetkovo-mätová palacinková torta
Určite väčšina z vás miluje leto, teplo, slnko kt. praží ... samozrejme aj ja...