Medovkovy koláč s tvarohom

kuchticka - fotkakuchticka, 11. júna 2011

Pretoze je prave vrcholny cas na sklizen medovky citronovej, pridam recept na kolac s touto zdravou bylinkou. Bohuzial, bez foto, lebo prave teraz nic sladke nejeme, tak nepeciem. Minuly rok som ho piekla skoro kazdy tyzden ked medovka rastla. Teraz ju iba susim na caj a pridavam do kazdodennych salatov.

15 minut minút
príprava

Suroviny

Cesto:
1 salka o obsahu 1/4 l
50 gr  alebo iny tuk
 stipka
 studena podla potreby
Napln:
2  cele
250 gr
4-5 pol lyzic
50 gr  alebo margarin
asi 6 PL cerstva, nasekana

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Do misky praosejeme muku a sol. Pridame maslo (alebo iny tuk) a prstami rozdrobime na drobenku a potom pomalu pridavame vodu tak, aby sa dalo vypracovat cesto, ktore sa da vyvalkat. Vyvalkany plat dame do pekacku, alebo tortovej formy. Cesto vlozime do dobre vyhriatej rury na 200 C. Pecieme asi 10-15 min. Potreba kontrolovat, lebo kazda rura pecie inak. Zatial si pripravime plnku. V miske uslahame maslo, mad a tvaroh, pridame vajicka a slahame pokial sa vsetko dobre nespoji. Nakoniec pridame jemno nakrajane medovkove listky, domiesame. Teplotu v rure zmiernime na 175 C. Do upeceneho kolaca nalejeme plnku a dame piect na dobu asi 45 min. - pokial nedostane plnka zlatistu farbu. Hotovy kolac mozete posypat skoricou a podavat so slahackou, alebo jogurtom. Ja pouzivam na tento kolac Philadelphia kream cheese, lebo u nas tvaroh nedostanem. Dufam, ze sa niekomu vydari.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
medovku nemám ... a mohla by ísť do koláčika aj mäta? tu mám na balkóne :-))