Pretoze je prave vrcholny cas na sklizen medovky citronovej, pridam recept na kolac s touto zdravou bylinkou. Bohuzial, bez foto, lebo prave teraz nic Zobraziť celý popisPretoze je prave vrcholny cas na sklizen medovky citronovej, pridam recept na kolac s touto zdravou bylinkou. Bohuzial, bez foto, lebo prave teraz nic sladke nejeme, tak nepeciem. Minuly rok som ho piekla skoro kazdy tyzden ked medovka rastla. Teraz ju iba susim na caj a pridavam do kazdodennych salatov.
príprava
Suroviny
Cesto: | |
1 salka o obsahu 1/4 l |
|
50 gr alebo iny tuk |
|
stipka |
|
studena podla potreby |
|
Napln: | |
2 cele |
|
250 gr |
|
4-5 pol lyzic |
|
50 gr alebo margarin |
|
asi 6 PL cerstva, nasekana |
|
Postup
-
1
Do misky praosejeme muku a sol. Pridame maslo (alebo iny tuk) a prstami rozdrobime na drobenku a potom pomalu pridavame vodu tak, aby sa dalo vypracovat cesto, ktore sa da vyvalkat. Vyvalkany plat dame do pekacku, alebo tortovej formy. Cesto vlozime do dobre vyhriatej rury na 200 C. Pecieme asi 10-15 min. Potreba kontrolovat, lebo kazda rura pecie inak. Zatial si pripravime plnku. V miske uslahame maslo, mad a tvaroh, pridame vajicka a slahame pokial sa vsetko dobre nespoji. Nakoniec pridame jemno nakrajane medovkove listky, domiesame. Teplotu v rure zmiernime na 175 C. Do upeceneho kolaca nalejeme plnku a dame piect na dobu asi 45 min. - pokial nedostane plnka zlatistu farbu. Hotovy kolac mozete posypat skoricou a podavat so slahackou, alebo jogurtom. Ja pouzivam na tento kolac Philadelphia kream cheese, lebo u nas tvaroh nedostanem. Dufam, ze sa niekomu vydari.
varecha.pravda.sk/recepty/medovkovo-medovy-kolacik/16906-...
Co sa tyka pestovania medovky, ta skutocne neporastie dobre v crepniku. Rada sa rozrasta rovnako ako vsetky druhy maty. Mne to rastie vsade ako plevel. Ak mas niekoho znameho kto ju pestuje urcite ti nadeli a nasad si ju do zahradky. Nie je vobec narocna na podu ci svetlo. rastie i v tieni. Tak good luck!
Vsetkym dakujem za odskusanie receptu.
Vdaka za recept na matove dobroty. Urcite budem varit sirup i liker, ak mi ostane dost casu. Som rada, ze si mozeme vymienat takto skusenosti a recepty. Prajem pekny tyzden.
velmi pekny recept @kuchticka ,u nas tvarohove idu na odbyt asi najviac,rozhodne vyskusam,manzel sa potesi....