Jablková galetka s vanilkovým krémom
Foto: delight
Neviete ako využiť čerstvé jablká? Napečte si vynikajúcu jablkovú galetku s vanilkovým pudingom.
na 180 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
150 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
štipka |
|
|
|
Plnka: | |
0,5 l |
|
podľa chuti (alebo med) |
|
4 ks |
|
2 PL |
|
Dozdobenie: | |
4-5 ks |
|
1 bal. |
|
|
Postup
-
1
Najskôr si pripravíme puding. Mlieko s medom necháme prevrieť. Žĺtky zmiešame so škrobom a pridáme do nich pár lyžíc teplého mlieka. Žĺtkovú zmes potom vlejeme do vriaceho mlieka a miešame. Necháme vychladnúť.
- 2
Múku si preosejeme, nastrúhame do nej studené maslo a pridáme zvyšné suroviny na cesto. Pokiaľ sa cesto nespája, pridávame po lyžiciach studenú vodu. Cesto necháme 30 minút odležať v chladničke.
- 3
Odležané cesto vyvalkáme do okrúhleho tvaru s priemerom väčším ako je forma na pečenie. Cesto pomocou valčeka prenesieme do maslom vymastenej formy.
- 4
Na cesto vylejeme vychladnutý puding, poukladáme nakrájané jablká očistené o jadrovníky a okraje cesta preložíme smerom dovnútra. Jablká môžeme posypať vanilkovým cukrom a mandľovými lupienkami.
- 5
Pečieme na 180 stupňoch približne 30-40 min.
- 6
Dobrú chuť priatelia!
Tiež jablkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
určite vyskúšajte, oplatí sa :-)