Prevrátená torta

merylin - bez fotkymerylin, 8. januára 2013
Prevrátená torta
Foto: merylin

Aj takúto tortu zvyknem piecť. Je rýchla nezaberie veľa času.

40 minút
na 180 °C

Suroviny

4 ks
15 dg
0,5 dl
15 dg
1/2 bal.
1 ks veľký
Ozdoba:
2 ks
1 ks




Postup

  1. 1

    Najskôr si vymiešame žltky s cukrom do peny, postupne pridávame vlažnú vodu. Pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec zľahka primiešame sneh.

  2. 2

    Tortovú formu vyložíme alobalom,na ktorý poukladáme vedľa seba polky marhúľ. Zalejeme cestom a dáme piecť v elektric. trúbe na 180 stupňov asi 40 minút.

  3. 3

    Upečené necháme vychládnuť a potom vyklopíme a vznikne nám prevrátená torta, to znamená, že na vrchu budeme mať marhule a korpus bude naspodu. Povrch torty si ozdobíme šľahačkou,na ktorú postrúhame čokoládu.

Diskusia k receptu

hubata
Pred mnohými rokmi bola moderná takáto torta - ananásová. Potom sme sa jej na chvíľu objedli a ty si mi ju pripomenula. Vďaka.
martamm
Merylin, jednoduchá, krásna a lahodná tortička, ukladám :)
spetkasoli
Krásna tortička, zaujala ma jej jednoduchosť a vyzerá veľmi jedlá, už je v kk a vbrzku upečiem.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia