Hroznová pochúťka fotorecept

nikola166 - fotkanikola166, 27. septembra 2013
Hroznová pochúťka (fotorecept)
Foto: nikola166

Na dnešnú oberačku :)

10
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

Na piškótu:
4 ks
4 PL
2 PL
2 PL
1 PL
Na krém:
350 g
200 ml
200 ml
120 g
1 ks
z 1/2  citróna
1 ks
 bobule

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si upečieme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku a škrob. Nakoniec pomaly vlejeme olej.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie ( 30x25 cm) a upečieme si svetlú tenkú piškótu.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po vychladnutí ju prekrojíme tak, aby väčšia časť nám vošla do formy na chlebíček a menšia časť pôjde na vrch.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pripravíme si plnku. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme tvaroh, jogurt, kôru z citrónu, cukor. Vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vmiešame umyté a odkvapkané bobule hrozna.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Plnku si navrstvíme do pripravenej formy.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Prikryjeme zvyšnou časťou cesta a dáme do chladničky na 2-3 hodinky.

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Ozdobíme zvyšnou plnkou, hroznom, príp. práškovým cukrom. Dobrú chuť !

    Hroznová pochúťka (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: