Foto: nikola166
Na dnešnú oberačku :)
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
Na piškótu: | |
4 ks |
|
4 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
Na krém: | |
350 g |
|
200 ml |
|
200 ml |
|
120 g |
|
1 ks |
|
z 1/2 citróna |
|
1 ks |
|
bobule |
|
Postup
-
1
Najprv si upečieme piškótu. Vajcia s cukrom vyšľaháme do penista, pridáme múku a škrob. Nakoniec pomaly vlejeme olej.
-
2
Dáme na plech vystlaný papierom na pečenie ( 30x25 cm) a upečieme si svetlú tenkú piškótu.
-
3
Po vychladnutí ju prekrojíme tak, aby väčšia časť nám vošla do formy na chlebíček a menšia časť pôjde na vrch.
-
4
Pripravíme si plnku. Šľahačku si vyšľaháme, pridáme tvaroh, jogurt, kôru z citrónu, cukor. Vmiešame želatínový stužovač pripravený podľa návodu.
-
5
Vmiešame umyté a odkvapkané bobule hrozna.
-
6
Plnku si navrstvíme do pripravenej formy.
-
7
Prikryjeme zvyšnou časťou cesta a dáme do chladničky na 2-3 hodinky.
-
8
Ozdobíme zvyšnou plnkou, hroznom, príp. práškovým cukrom. Dobrú chuť !
@janara , @mariska61 : ďakujem :)))