
Zemiakovo-pomarančové pyré so šalviovým maslom
Sladké zemiaky - batáty - pochádzajú z Ameriky. Ich dužina obsahuje veľa betakaroténu, ktorý je...

Jemná smotanovo-pórová polievka
Výborná polievočka, ktorú dnes varil u nás tatinko a všetci sme si veľmi pochutili :-) Aj pri...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Quiche (kiš)
tento recept som odkukala v jednej reštaurácii v Ba, ktorá bohužial je už zatvorená... je to...

Indická samosa s čatní
Recept je pre indickú samosu s pikantnou zemiakovo hrachovou plnkou, podobnú ako som mala možnosť si...

Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu...

Prekladané kysnuté cesto-makovník
Obyčajne pečiem makovník z bežného kysnutého cesta. Ale našla som tento recept v starom receptári, v ktorom...

Valašské podlesníky
Podlesníky patřily k velmi oblíbeným jídlům pozdního léta a podzimu. Řídké nekynuté těsto, zamísené mlékem,...

Tagliatelle s pečiarkami, paradajkami a smotanou
Chcela som urobiť cestoviny inak, ako robievam zvyčajne

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Domáce šúľance s opraženou strúhankou
Pripravte si skvelú maškrtu, ktorá sa skvele hodí k Pinot Gris, orange wine 2023....

Jemný ríbezľový koláč II.
Aj keď sa nám tohto roku neurodilo veľa červených ríbezlí, toľko, aby som mohla upiecť...

Halušky-celiatické s hlivovou omáčkou
Tieto halušky sú výborné pre celiatikov na rôzne spôsoby a najlepšie sa robia z bezlepkovej múky Fariny...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Vínové pečivo slané
Tento recept je môj obľúbený, dá sa robiť vo viacerých variaciách, dokonca aj na sladko....

Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

Vyprážaný karfiol
Ten receptik tu davam pre zvlaštnych turistoch, čo jedza mäso žvirat ktore maju meno. Keby...

Totálna rýchlovka...
Dnes som robila zapekané palacinky a keďže pre mňa sladké na obed nemusí byť, tak som...

Džem z cukety
Dnes som varila džem z cukety . Mala som málo, a už nemám žiadnu......

Čokoládové guľky
Rozvoňajú váš byt čokoládou a rozplynú sa vám na jazyku... môj druhý najobľúbnejší vianočný recept hneď...

Pardubické perníčky
Recept na tieto perníky mám z jednej starej knihy, ktorú som zdedila. Volá sa " Med a...

Zapekané penne s paradajkami a s mozzarellou
Keď potrebujete bez veľkej prípravy a námahy urobiť obed alebo večeru, sú jedlá z jednej panvice...

Nivová nátierka s tajnou prísadou
Tento recept mám od milovníka nivy, manželovho príbuzného, Igora. A schválne, skúste si...

Zdravší karfiol bez vyprážania
Očistený, nakrájaný karfiol dáme do hrnca. Zalejeme vodou, pridáme soľ a varíme 20 minút....

Dolky starej mamy
Do preosiatej múky vlejeme kvások z mlieka, cukru a droždia, pridáme celé vajcia, masť, trošku cukru a...

Jahodová omáčka na všetko
Túto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde...

Obyčajný hroznový koláč s vločkami a škoricou - hrnčekový
Nedávno som dostala od veľmi dobrej kamarátky plný košík hrozna, napriek tomu, že ho statočne...

Paleo cuketove cestoviny s pestom
Inšpiraciu som našla na http://the-beauty-gloss. blogspot. co. uk/ Ale trochu som ich vylepšila a spravila som...

Kokosové rezy so žĺtkovou polevou
Maslo s preosiatym cukrom dobre vymiešame, potom pridáme kokosovú múčku, postrúhanú citrónovú kôru, striedavo...