Rezy s kyslým mliekom

dajanca - fotkadajanca, 30. januára 2011
Rezy s kyslým mliekom
Foto: dajanca

Chcela som sem dať recept na Koláč s kyslým mliekom, ale Dorisa bola rýchlejšia a mala ten istý nápad...:-) Zistila som však, že recept je predsa len odlišný a tak som mu trošku zmenila meno. Dal by sa pomenovať aj hrnčekový, čo je veľká výhoda pre tých, čo nemajú váhu. Jeden hrnček sú dva dcl. Treba ho piecť na veľkom plechu krásne naskočí...

40
porcií
20 minút
príprava
30-40 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
4 ks
3 hrnčeky
2 hrnčeky
4 hrnčeky
3 PL
1 PL
2 KL
50 g
50 g
poleva:
100 g
50 g
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V mise (treba dosť veľkú, teda dosť hlbokú misu, aby cesto pri šľahaní nestriekalo po kuchyni) vyšľaháme zmäknutú Heru so 4 vajíčkami a 3 hrnčekmi kryštálového cukru na hladký krém. Pridáme 2 hrnčeky kyslého mlieka a znova premiešame.

  2. 2

    Do druhej misky si preosejeme 4 hrnčeky hladkej múky špeciál a primiešame 2 kávové lyžičky sódy, 3 polievkové lyžice kakaa a 1 PL mletej škorice. Túto zmes primiešame do krémovej časti, a pridáme asi hrsť hrozienok a hrsť sekaných orechov. Kto má orechy rád môže dať aj dve hrste. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Pečieme pri 180°C asi 35 minút. Keď sa začnú kraje oddeľovať od plechu, malo by byť cesto upečené.

  3. 3

    Po vychladnutí potrieme vrch koláča ríbezľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú si pripravíme tak, že rozpustíme polámanú čokoládu, maslo a olej vo vodnom kúpeli a do hladka vymiešame. Necháme stuhnúť a pokrájame na rezy. A konečne môžeme maškrtiť...

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Dajanca koláčik vyzerá výborne, vyskúšam aj tvoj. Vďaka. :)
koláčik vyzerá supér, ukladám:)