Ovocná pena na fánky fotorecept

tetadena - bez fotkytetadena, 27. januára 2011
Ovocná pena na fánky (fotorecept)
Foto: tetadena

Keď som videla recept na fánky od Frony, zaslintala som a hneď na druhý deň urobila. Sú naozaj úžasné. Zostali mi však bielka. Zapracovala Zobraziť celý popisKeď som videla recept na fánky od Frony, zaslintala som a hneď na druhý deň urobila. Sú naozaj úžasné. Zostali mi však bielka. Zapracovala fantázia a spomenula som si na školskú jedáleň, ako nám k šiškám občas robili takú dobrú ružovú penu, čo voňala po jahodách, alebo lesnej zmesi - podľa toho aký sirup práve mali. No a bolo to....

15 minút
príprava

Suroviny

150 g, rôzne podľa chuti
4  ks
primerane




Postup

  1. 1

    Rozmixujte ovocie s cukrom /kto chce, môže precediť, aby ste tam nemali zrniečka/. Zároveň si dajte do hrnca variť vodu - na vodný kúpeľ. Do plechovej misky dajte bielky a cukor- neviem koľko a keď neviem koľko, píšem primerane, vložte do vodného kúpeľa a šľahajte -najlepšie šľahačom. Keď sa cukor rozpustí a bielky sú tuho vyšľahané postupne pridávajte rozmixované ovocie. Postupne ochutnávajte a podľa chuti pridávajte ovocie a cukor. Želám pekné fašiangy.

Diskusia k receptu

klaura
tiež ju robievam k šiškám ... namiesto šťavy dávam džem a máličko cukru ... pekné fánky :)
bejda7
Ako dieťa som jedávala jahodovú,nikdy som to vsak neskúšala robiť,ukldám možno sa bude hodiť v lete:))
julica
Z detstva mam jednu velmi intenzivnu spomienku: je leto, prsi a ja s mojimi kamosmi a kamoskami sedime v predsieni na zemi (keby nahodou prestalo prsat, aby sme mohli hned vybehnut) a ostosest si malujeme vodovkami. Vtom vojde mamina - v jednej ruke ma velku misu vonavych sisiek, v druhej obrovsku kopu vonavej jahodovej peny s kuskami jahod. Vsetky deti iba otvorili usta od uzasu a ja som bola v tej chvili najpysnejsie dievca na svete :) Takze KK :)
sjuz
presne včera sme v práci spomínali na túto penu..:), tiež sme ju mali veľmi radi:))
frona
tetadenaďakujem za pochvalu mojich fánok. Mne tiež zostali bielky, ale v ten moment ma nenapadlo, že by bola aj k fánkam dobrá pena. Manžel vravel, keď sme ich chrumkali, že by veru bodla....lenže kým by som ju bola ušľahala, fánky už boli fuč. Ja nerobievam nad parou, ale zdá sa mi, že je tá Tvoja určite lepšia ako moja, pretože určite zostane stále rovnako hustá. Tá moja po čase klesne...Takže zajtra idem na šišky a urobím penu podľa Tvojho receptu...dík za nápad
garanco
Penu robievam na šišky, najčastejšie z džemu. Keď šľahám bielka na pare, dávam na jeden bielok najmenej 50g cukru /kr.+pr./a lyžičku citrónovej šťavy. Podľa Tvojej rady ju urobím aj k fánkam:-)) .
elekra
Zalizujem sa! Penu robievame k šiškám, ale k fánkam je to skvelý nápad.
jeka
Penu robím ,ked pride dcera ,polievam ju ešte rozpustenou čokoládou, vtedy si myslíme ,že baštíme "čierného princa" , ale k fankám má to ešte nenapadlo,dakujem za nápad.
frona
no a ja robím dnes šišky....penu urobím tiež. Už mám bielky a cukor v mliečnom hrnci pripravené...bude marhuľová.
abend
tetadena, vďaka za super recept na ovocnú penu, vyskúšala som ho v sobotu, iba ovocie som nahradila ríbezľovým lekvárom, skutočne ešte aj na druhý deň bola pena krásne našlahaná. Prípravu som si uľahčila, všetko čo je v receptoch uvedené, že sa má šľahať nad parou ,šľahám v hrnci s dvojitým dnom, v ktorom sa varí mlieko.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia