Foto: tetadena
Keď som videla recept na fánky od Frony, zaslintala som a hneď na druhý deň urobila. Sú naozaj úžasné. Zostali mi však bielka. Zapracovala Zobraziť celý popisKeď som videla recept na fánky od Frony, zaslintala som a hneď na druhý deň urobila. Sú naozaj úžasné. Zostali mi však bielka. Zapracovala fantázia a spomenula som si na školskú jedáleň, ako nám k šiškám občas robili takú dobrú ružovú penu, čo voňala po jahodách, alebo lesnej zmesi - podľa toho aký sirup práve mali. No a bolo to....
príprava
Postup
-
1
Rozmixujte ovocie s cukrom /kto chce, môže precediť, aby ste tam nemali zrniečka/. Zároveň si dajte do hrnca variť vodu - na vodný kúpeľ. Do plechovej misky dajte bielky a cukor- neviem koľko a keď neviem koľko, píšem primerane, vložte do vodného kúpeľa a šľahajte -najlepšie šľahačom. Keď sa cukor rozpustí a bielky sú tuho vyšľahané postupne pridávajte rozmixované ovocie. Postupne ochutnávajte a podľa chuti pridávajte ovocie a cukor. Želám pekné fašiangy.
Diskusia k receptu