Rodinu prepadla veľká chuť na hanácke buchty, len sa mi ich nechcelo po jednej baliť. A tak mi napadlo...
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| cesto: | |
| 1/2 kg |
|
| 7 dkg |
|
| 7 dkg |
|
| 1/4 l |
|
| 2 dkg |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| plnka: | |
| 1/4 kg |
|
| 2 PL |
|
| 1 bal. |
|
| a citrónová kôra |
|
|
|
|
| posýpka: | |
| 2 dkg |
|
| 2 dkg |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z mlieka, droždia, trochy cukru a múky si urobíme kvások, ktorý pridáme k ostatným surovinám na cesto a vymiesime tuhšie cesto, ktoré dáme na teplé miesto vykysnúť približne na 40-50 min.
-
2
Tvaroh vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a žĺtkom. Na plech si položíme papier na pečenie a vykysnuté cesto vyvaľkáme na veľkosť plechu. Na cesto ukladáme tvaroh a slivkový lekvár vedľa seba. Necháme ešte 20-25 min podkysnúť na plechu.
-
3
Nakoniec koláč posypeme posýpkou, ktorú sme si pripravili z masla, cukru a múky a dáme piecť na 180 stupňov na 20-25 min. podľa potreby.
-
4
A tu je výsledok:









( nie nadarmo sa hovorí, že ťažkú prácu treba prideliť lenivému, ten vymyslí, ako si ju zjednoduší, mám to odskúšané aj v našej rodine)