Foto: zuzananoskova
Cviklou som zásobená zo záhrady mojej maminky, a tak je u nás skoro denne na tanieri. Pečieme, odšťavňujeme, jeme len tak surovú a teraz Zobraziť celý popisCviklou som zásobená zo záhrady mojej maminky, a tak je u nás skoro denne na tanieri. Pečieme, odšťavňujeme, jeme len tak surovú a teraz som pripravila nátierku, v priebehu týždňa tretíkrát ;-) Je obyčajná, jednoduchá (sa vraví v jednoduchosti je krása) a výborná, my si na nej pochutíme vždy :-) (Inšpirovala som sa tu na vareche jedným p.kuchárom z hotela, len neviem nájsť na neho odkaz)
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Cviklu som uvarila, ošúpala a nastrúhala. Dvakrát som strúhala nahrubšie a teraz na jemno. Chutí aj tak, aj tak. Pridala som pretlačený cesnak (kto má rád, môžete dať viac), sójakrém a premiešala. Nechávam ju v chladničke zachladiť do nasledujúceho rána. U nás sa podáva na domácom chlebíku, tentokrát som piekla pšeničný s ľanovými a slenčnicovými semienkami.
-
2
Soľ určite nepridávajte, teda mne je cvikla sama o sebe slaná a príde mi to úplne zbytočné soliť.
- 3
TIP: Nátierku na chlebíku je výborné posypať slnečnicovými jadierkami ;-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 3
ale tá tvoja je krajšia, farebnejšia, z poriadnej domácej cvikly :)
ináč keď sa tam dá vajce a hlavne niva tak to prebije chuť cvikly