Cviklová nátierka

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 3. augusta 2013

Cviklou som zásobená zo záhrady mojej maminky, a tak je u nás skoro denne na tanieri. Pečieme, odšťavňujeme, jeme len tak surovú a teraz Zobraziť celý popisCviklou som zásobená zo záhrady mojej maminky, a tak je u nás skoro denne na tanieri. Pečieme, odšťavňujeme, jeme len tak surovú a teraz som pripravila nátierku, v priebehu týždňa tretíkrát ;-) Je obyčajná, jednoduchá (sa vraví v jednoduchosti je krása) a výborná, my si na nej pochutíme vždy :-) (Inšpirovala som sa tu na vareche jedným p.kuchárom z hotela, len neviem nájsť na neho odkaz)

2-3
porcie
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

3 ks
2 - 3 strúčiky
0,5 črievka




Postup

  1. 1

    Cviklu som uvarila, ošúpala a nastrúhala. Dvakrát som strúhala nahrubšie a teraz na jemno. Chutí aj tak, aj tak. Pridala som pretlačený cesnak (kto má rád, môžete dať viac), sójakrém a premiešala. Nechávam ju v chladničke zachladiť do nasledujúceho rána. U nás sa podáva na domácom chlebíku, tentokrát som piekla pšeničný s ľanovými a slenčnicovými semienkami.

    Cviklová nátierka - obrázok 1
  2. 2

    Soľ určite nepridávajte, teda mne je cvikla sama o sebe slaná a príde mi to úplne zbytočné soliť.

  3. 3

    TIP: Nátierku na chlebíku je výborné posypať slnečnicovými jadierkami ;-)

Diskusia k receptu

katka78
Podobne robím aj ja, cviklová nátierka je výborná, odporúčam!
egresik
Ja robievam so surovou cviklou, len treba spravit iba tolko kolko sa zje, lebo od sojakremu zacne byt "mokra".
petrams
alexola - a zdravšia ;)
ináč keď sa tam dá vajce a hlavne niva tak to prebije chuť cvikly
sracz
Veľmi podobne zostavujem aj ja, milá @zuzkanoskova (podľa Teba na budúce vynechám soľ, veď posoliť si môžem aj na chlebe)! Veľmi sa mi páči Tvoje "titulkové" foto!
dorisa
Nádherná...zdravá nátierka....dala by som si .mám rada chuť cvikly.
lucinkaaa
Uz som rozmyslala co urobim s tou poslednou cviklou, kedze som mala na trhu velke oci a vzala jej velmi vela. Vcera som ju urobila a dnes rano sme ju mali na ranajky. Vyborna, dakujem velmi pekne, urcite ju budem robit castejsie
zuzananoskova
Lucinkaaa, som rada, že chutila. Je skvelé, že si medzi sebou aj takýmto spôsobom vymieňame recepty a doma skúšame a skúšame a chutí nám :-) So zeleninou sa dajú robiť divy ;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia