Foto: aljuschenocka
Vynikajúci koláčik s hruškami, ako stvorený pre toto jesenné obdobie. Jeho príprava je ľahká, rýchla a pritom efekt- výborný!
porcia
príprava
na 200 °C
Suroviny
3 ks |
|
1 hrnček (250 ml) |
|
100 ml |
|
2 hrnčeky |
|
1/2 hrnčeka |
|
1 balíček |
|
2 1/2 hrnčeka pokrájané |
|
1 PL |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľaháme s práškovým cukrom. Pridáme olej, mlieko, múku s kypriacim práškom, vmiešame dotuha vyšľahaný sneh z bielkov a spolu premiešame.
-
2
Z cesta odoberieme 5 lyžíc, pridáme doň kakao, tuzemský um (alebo rumovú esenciu) a vymiešame.
-
3
Do svetlého cesta primiešame na kúsky pokrájané hrušky (ja som ich predtým aj trošku podusila).
-
4
Cesto s hruškami rozotrieme na vymastený, múkou vysypaný plech. Navrch cesta dáme pomocou lyžičky kakaovú časť cesta.
-
5
Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.
-
6
Vychladnutý koláč polejeme rozpustenou čokoládovou polevou.
-
7
Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme podľa fantázie :)
Diskusia k receptu