Výborná domáca čokoláda

nataperkova - bez fotkynataperkova, 7. septembra 2013
15 minút
príprava

Suroviny

130 g
200 g
250 g




Postup

  1. 1

    Rozpuštěný tuk smícháme s kakaem a cukrem a vymícháme dohladka, pak přimícháme ořechy a plníme formičky vypláchnuté studenou vodou.ak je to velmi huste dolivame mleko.

Diskusia k receptu

izabella929
je možné použiť aj maslo. miesto rastlinného tuku??lebo ja by som jedla čokoládu s čokoládou...
1x pn
kimlo
Ja si na to pamäram ako decko, mamka to robievala, isiel tam nejaky stuzeny tuk, vtedy este nebol taky vyber rastlinnych tukov ako dnes... A davalo sa to zmrazit von ked mrzlo. Volali sme to "zmrzué"... Alternativna nahrada za normalnu cokoladu, a celkom chutilo...
cesminaz
@kimlo no,ty si mi teraz pripomenul aku cokoladu som si "ja" vymyslela a robila ako male dievcatko :-)...zmiesala som olej+krystalovy cukor+kakao,pomiesala a rozdelila do stamprlikov a dala do mrazaku :-))))) tak som sa tesila...este sa zivo vidim,ako drzim v ruke ten stamprlik s "cokoladou" a pamätam si celkom presne jej chut...ach jaaaj to boli casy :-))))
elena
Rozmýšľam, aké formičky použiť. Musím si našetriť nejaké z bonboniéry.
hannah22
takto sme doma okolo roku 1955 robili kolekcie na stromček, chutili nám ...:))
1x ilusa
ilusa
aj my sme na stromcek robili nieco podobne,ale ak @nataperkova skusis s maslom napis prosim ta,ci to bolo jedle
ivan14
Sice už uplynul delší čas od posledního příspěvku, ale přesto reaguji: s máslem je to velmi jedlé, ale bohužel jen v mrazu. Při pokojové teplotě to teče. Právě proto se používal ztužený tuk (za mého dětství Smetol), protože ten je tuhý i při té pokojové teplotě.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia