
Citrón, dobrá rada gazdinkám
Rada by som ponúkla uskladnenie a úpravu citrónovej kôry aj šťavy, aby ste ju mali kedy-koľvek po...

Rýchle nepečené guľky
Zmes vločiek a sušeného aj čerstvého ovocia robí z týchto guliek zdravé chutné sladkosti, keď si...

Oreo - tvarohový koláč s ovocnou polevou
Je to vlastne narodeninová torta pre môjho priatela... veľmi osviežujúca :)

Pripečené paradajky sterilizované
Keďže máme radi paradajky a ich rôzne podoby, urobila som nejaké do rezervy :D Nie sú...

Domáca pizza
Jednoduchý recept na domácu pizzu ;) Z cesta výjdu tri pizze s priemerom 30 cm.

Luxusná žemľovka
Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch...

Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou
Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)

Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Tarte Tatin dostal jméno po dvou svobodných sestrách Stephanie a Caroline, které začátkem minulého století vedly...

Zdravý ryžový nákyp
Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby...

Lečo s cuketou
Lečo s cuketou na cestovinách milujem, už len pri pohľade na tieto fotky sa mi zbiehajú...

Výborný domáci chlieb
Je to vyborny domaci chlieb, ja už chlieb nekupujem pripravujem ho stale doma a manžel a naši...

Hliva à la segedín
Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.

Orechové rezance po mojom
Milujem cestoviny a orechy. A toto je nádherné nostalgické jedlo, ktoré milujeme, tak prečo si...

Jednoduchá, zdravá polievka od starkej Marky
Varila ju moja milovaná starká Marka a mala neuveriteľnú chuť, ako ostatne všetko, čo varila...

Nemiesený domáci chlieb
no recept som okukala od @Tetrisss len som ho obmenila tým že som do cesta pridala bylinky...

Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

Makové rezy s tvarohovou plnkou
Teraz, ked je tak horúco, tak sa snažím upiecť koláče bez masla a zvolila som tvarohovú plnku....

Karfiolovo-zemiakové fašírky
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené...

Malé chlebíčky - vianočné pečivo
Tento recept mám z istého módneho zahraničného časopisu a robievam ho už mnoho rokov, vždy na...

Italské linguine
Linguine jsou italské těstoviny, takové placaté špagety. Mně moc chutnají. Recept je...

Feniklová polievka
Fenikel očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...

Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múky
Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie... a nie je to...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Pikantná kapusta
Lahana Yemeği. Vyborne a jednoduche jedlo, pripravene z cerstvej kapusty. Moze sa podavat ako priloha, alebo...

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Oranžová deka ... alebo krémová tekvicová polievka
Oranžová deka preto, lebo táto polievočka vás príjemne zahreje... ako taká deka ;) recept je...

Jablkový koláč grófky Oľgy
Tento koláč má mnoho variácií, ktoré som už vyskúšala a overila v praxi na celom ...

Zemiakové dukátiky
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Kokosový koláčik
Recept mám už dlho a veru neviem odkiaľ. Koláčik robievam pravidelne, vždy vtedy, keď aj tiramisu. Na...

Plnka (polnina) uvarená v hrnčekoch
Už dlho sme s mamkou rozmýšľali, ako urobiť našu tradičnú dedinskú polninu (plnku) tak, aby...

Brownies s kešu krémom a čokoládou
Najprv si pripravíme kešu krém, ktorý svojou chuťou pripomína tvaroh. Kešu oriešky namočíme v studenej...

Grilovaný kozí syr s grilovanou zeleninou
Dnes som mala chuť na ľahký obed a keďže som mala v zásobe kozí syr, tak...