
Prekladané kysnuté cesto-makovník
Obyčajne pečiem makovník z bežného kysnutého cesta. Ale našla som tento recept v starom receptári, v ktorom...

Feniklová polievka
Fenikel očistíme a nakrájame na kocky. V hrnci speníme na masle nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme...

Nivová nátierka s tajnou prísadou
Tento recept mám od milovníka nivy, manželovho príbuzného, Igora. A schválne, skúste si...

Valašské podlesníky
Podlesníky patřily k velmi oblíbeným jídlům pozdního léta a podzimu. Řídké nekynuté těsto, zamísené mlékem,...

Paleo cuketove cestoviny s pestom
Inšpiraciu som našla na http://the-beauty-gloss. blogspot. co. uk/ Ale trochu som ich vylepšila a spravila som...

Domáca pizza
Jednoduchý recept na domácu pizzu ;) Z cesta výjdu tri pizze s priemerom 30 cm.

Lečo s cuketou
Lečo s cuketou na cestovinách milujem, už len pri pohľade na tieto fotky sa mi zbiehajú...

Mliečna ryža
Tú z obchodu pozná asi každý... podľa tohto receptu si ju však môžte pripraviť jednoducho aj...

Cícerové placky
Inspiraciou bol FALAFEL, moja polovicka dostal chut na cicer , ma ho velmi rad, varil on...

Mramorový koláč
Dá sa urobiť veľmi rýchlo ale môžte do toho dohodiť aj ovocie napr. ríbezle...

Bábovka nadýchaná s dvoma druhmi múky
Túto bábovku mám od mužovej starenky, nie je ťažká na jedenie... a nie je to...

Marhuľový sirup
Umyté marhule rozpolíme, kôstky vyberieme a plody zomelieme v mäsovom mlynčeku. Získanú šťavu precedíme a...

Chutné fazuľové struky
Recept z knihy A. Mačingovej- Najedzte sa do štíhlosti. Jeden z mojich obľúbených receptov z...

Pečený zeler
Dnešný recept je inšpiráciou, ako sa dá navariť chutné a zároveň zdravé jedlo. Môj otec...

Kysnuté cesto na rožky, slimáky...
Všetko dame do pekarne, alebo vymiesime ručne-stručne. Cesto musí byt makke ale nelepive ak treba pridajte ešte...

Zeleninovo– cestovinový šalát s jogurtom
Cestoviny uvaríme podľa návodu v osolenej vode. Očistenú zeleninu pokrájame nadrobno.

Zemiakové dukátiky
Vyzkúšala som takúto zemiakovú prílohu k nedeľnému obedu. Mísa s dukátikmi vyzerala lákavo, tak som...

Hliva à la segedín
Výborná obmena klasického segedínskeho gulášu pre tých, ktorí odmietajú mäso.

Koláč sester Tatinových (Tarte Tatin)
Tarte Tatin dostal jméno po dvou svobodných sestrách Stephanie a Caroline, které začátkem minulého století vedly...

Rýchle nepečené guľky
Zmes vločiek a sušeného aj čerstvého ovocia robí z týchto guliek zdravé chutné sladkosti, keď si...

Cannelloni plnené ......čím chcete
V Lídli prebieha talianský týždeň a pretože som niekedy dávno videla na Prime Emanuela pripravovať túto cestovinu...

Citrón, dobrá rada gazdinkám
Rada by som ponúkla uskladnenie a úpravu citrónovej kôry aj šťavy, aby ste ju mali kedy-koľvek po...

Pripečené paradajky sterilizované
Keďže máme radi paradajky a ich rôzne podoby, urobila som nejaké do rezervy :D Nie sú...

Vegan sviečková so seitanom a burizónovou knedľou
Moja prvá sviečková a naozaj sa podarila :) Okrem úžasnej chuti bola krásna aj pre oči :)

Cestovinový šalát s brokolicou
jednoduchý šalátik a hlavne veľmi chutný, určite stojí za vyskúšanie

Oreo - tvarohový koláč s ovocnou polevou
Je to vlastne narodeninová torta pre môjho priatela... veľmi osviežujúca :)

Zdravý ryžový nákyp
Vnučka si rozkázala tento ryžový nákyp z knihy, ktorú kúpila mamine, aby...

Thang Zhong - japonská technológia pečenia
Thang Zhong je stará, pôvodne japonská technológia, pečenia, ktorá sa čoskoro rozšírila do celej...

Výborná zmrzlina - bez strojčeka
Dievčatá v diskusii píšu o nanukových formičkách. V tom im neporadím, ale pridám recept na...

Výborný domáci chlieb
Je to vyborny domaci chlieb, ja už chlieb nekupujem pripravujem ho stale doma a manžel a naši...

Pikantná kapusta
Lahana Yemeği. Vyborne a jednoduche jedlo, pripravene z cerstvej kapusty. Moze sa podavat ako priloha, alebo...