Foto: babi
Tento recept nemám od nikoho, vymyslela som ho sama a veľmi nám chutí. Nesmie chýbať na vianočnom stole.
na 180 °C
Suroviny
200 g |
|
100 g |
|
50 g |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 nie veľmi plná PL |
|
PLNKA: | |
-celé |
|
1 balenie (den vopred uvarene) |
|
2-3 ČL |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Suroviny na linecké cesto spracujeme dáme do chladu odležať aspoň na hodinu /môže byť aj viac/ Potom rozvalkáme na tenšie, povykrajujeme kolieska a vložíme do formičiek na košíčky. Ja vykrajujem priamo košíčkom, potom majú krajší okraj. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 min.
- 2
Salko varíme 2 hodiny, necháme vychladnúť a potom otvoríme. Naplníme košíčky a do stredu dáme lieskový oriešok
- 3
Čokoládu polámeme pridáme pravé maslo a dáme do mikrovlnky asi na 1,5 min rozpustiť
- 4
rozpustená čokoláda musí byť hustá. Potom lyžičkou robíme malé kôpky na košíčky a nožom, ale najlepšie to ide prstom krúživým pohybom rozotrieme čokoládu - nie až po okraj. Povrch môžeme posypať ozdôbkami podľa vlastnej fantázia, ale aj nemusíme.
- 5
Dobrá rada: Skaramelizované Salko nespotrebujete celé, dajte do malého zaváraninoveho pohára a do chladničky. Keď ho potom vyšlaháte s maslom, máte výborný krém do torty
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu