Košíčky ako Toffifee fotorecept

babi - fotkababi, 15. decembra 2010
Košíčky ako Toffifee (fotorecept)
Foto: babi

Tento recept nemám od nikoho, vymyslela som ho sama a veľmi nám chutí. Nesmie chýbať na vianočnom stole.

10-15 min minút
na 180 °C

Suroviny

200 g
100 g
50 g
1 ks
1 ks
1 nie veľmi plná PL
PLNKA:
 -celé
1 balenie (den vopred uvarene)
2-3 ČL
100 g




Postup

  1. 1

    Suroviny na linecké cesto spracujeme dáme do chladu odležať aspoň na hodinu /môže byť aj viac/ Potom rozvalkáme na tenšie, povykrajujeme kolieska a vložíme do formičiek na košíčky. Ja vykrajujem priamo košíčkom, potom majú krajší okraj. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 10 min.

  2. 2

    Salko varíme 2 hodiny, necháme vychladnúť a potom otvoríme. Naplníme košíčky a do stredu dáme lieskový oriešok

    Košíčky ako Toffifee (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Čokoládu polámeme pridáme pravé maslo a dáme do mikrovlnky asi na 1,5 min rozpustiť

    Košíčky ako Toffifee (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    rozpustená čokoláda musí byť hustá. Potom lyžičkou robíme malé kôpky na košíčky a nožom, ale najlepšie to ide prstom krúživým pohybom rozotrieme čokoládu - nie až po okraj. Povrch môžeme posypať ozdôbkami podľa vlastnej fantázia, ale aj nemusíme.

    Košíčky ako Toffifee (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrá rada: Skaramelizované Salko nespotrebujete celé, dajte do malého zaváraninoveho pohára a do chladničky. Keď ho potom vyšlaháte s maslom, máte výborný krém do torty

Diskusia k receptu

anjelika
Ja to natieram medzi tortove oblatky,fakt dobre a rychle.
sovka62
Jáj, toto ja neupečiem. Tomu Salku sa nedá odolať, keď ho otvorím, v tom momente mám v ňom lyžicu. Do košíčkov by asi veľa neostalo. Alebo že by som dala variť dve naraz? Ako v tej básničke: Jedno predám (použijem), jedno zjem......
tatranka
Prečo som našla tento tvoj recept až dnes?Nejako mi ušiel.Určite by som bola na Vianoce vyskúšala.No bude ešte takých možnosti,tak to napravím.Ukladám do KK.Sú pekné a ohromný nápad s vykrajovaním.Okraje sú naozaj ozdobné.
mariaklara
Toffife milujem, ale toto budem milovať určite viac, lebo si to urobím sama. Neviem kde som bola, keď som to objavila až teraz?! Určite vyskúšam.
soniatko
ja uz skusam :o) cesto sa chladi aleplnit budem az pred sviatkami... velmi sa tesim xxx
martapaula
sovka62 - ja som presne taká istá,prv než niečo urobím zo Salka,dokážem ho celé zjesť.takisto som nikdy nemohla urobiť ryžový nákyp,lebo som vždy tú ryžu uvarenú v mlieku zjedla,ale potom som tu na vareche objavila recept na taký ryžový nákyp,že ryža sa nemusí uvariť - "rýchly ryžový nákyp."




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia