Foto: becky
Túto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde netuším. Anglická stránka s pôvodným receptom tvrdila, že sa to Zobraziť celý popisTúto dobrotu som nazvala omáčka, ale možno je to lekvár, možno pyré. Po pravde netuším. Anglická stránka s pôvodným receptom tvrdila, že sa to volá "sauce". Tu sa nachádza a aj pekné obrázky. http://laylita.com/recipes/2013/02/06/strawberry-sauce/ Dá sa použiť skutočne na všetko a trochu chutí ako tá z McDonaldu.
tepelná úprava
Postup
-
1
Jahody odstopkujeme, nakrájame a dáme do hrnca. Pridáme cukor (podľa chuti, ja som dala asi 2PL muskovado cukru) a šťavu zo štvrťky citróna. Podlejeme vodou. Mala som dosť vodové jahody, tak úplne stačila tá citrónová šťava.
- 2
Privedieme do varu. Varíme asi 20 min na miernom ohni. Konzistencia záleží na Vás.
- 3
Túto omáčku urobím večer a ráno spapám s palacinkami alebo bielym smotanovým jogurtom alebo ako toping na cheesecake. Pridávam ešte jednu nepodarenú fotku môjho mini-cheesecaku. :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
včera som robila zo zelených ringlot-výborná chuť-marhuľová-len v zelenom...volá sa to =rozvarok= alebo =klevel=..po starom..babičky robili najčastejšie slivkový..je to redšie ako džem a menej cukru ide..