Foto: sonijamt
Tento recept je osvedčený,robievam ho už niekoľko rokov. Medovníčky sú mäkké, ihneď jedlé. Skúšala som kadejaké varianty a stalo sa mi aj to, že Zobraziť celý popisTento recept je osvedčený,robievam ho už niekoľko rokov. Medovníčky sú mäkké, ihneď jedlé. Skúšala som kadejaké varianty a stalo sa mi aj to, že sme ich jedli až niekedy na V.noc a nie na Vianoce :-))) Dávam do pozornosti moje zdobenie, ktoré žiaľ v krvi nemám:-((( ale zapráši sa po nich aj bez zdobenia:-)
Suroviny
500 g |
|
190 g |
|
125 g, alebo rastlinný tuk-rozpustený |
|
125 g, - tekutý |
|
3 ks, celé |
|
1 PL |
|
4 ks, podrvené |
|
1 čl |
|
-na plech |
|
celé vajíčko na potretie |
|
Postup
-
1
Zo surovín dôkladne vypracujeme cesto a dáme do chladničky odležať na celú noc. Čo sa týka rastlinného tuku, môže sa použiť maslo, Hera alebo Palmarín.
- 2
Na druhý deň si cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1 cm a formičkami vykrajujeme rôzne druhy.
- 3
Kladiem ich na plech vymastený Cerou. Keďže mám elektrickú rúru,nepečiem ich ako klasickú piškótu, ale pri "horúcom vzduchu" pri 160°C 6-8 min - treba si to odsledovať, aby boli hnedkasté. Do niektorých ešte pred vložením do rúry dávam napr. kúsok vlaš.orecha.
- 4
Po upečení preložím na suchý plech a hneď ich potieram rozšľahaným vajíčkom, aby dostali pekný lesk - na fotografii to aj vidno. Vychladnuté zdobíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
marianne69 - s tou výtvarnou sme na tom boli rovnako, ja som mala p.učiteľku susedu, tak som mávala pri nej 2, aby mi nepokazila priemer:-))
veronka8 - s tým solamylom je to dobrý nápad, ďakujem, vyskúšam :-)
kucharronald - s tou V.nocou si to myslel vážne?? :-))))))))))
evia - s papierom na pečenie aspoň pri medovníčkoch žiaľ nemám skúsenosť, treba vyskúšať napr. pri 3 kúskoch, čo to urobí, a potom napíšte, ako to dopadlo