Pohánka na sladko

viaway - bez fotkyviaway, 29. júla 2010
Pohánka na sladko
Foto: viaway

Recept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu teplého, rýchleho a zdravého obeda v zamestnaní, doma, Zobraziť celý popisRecept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu teplého, rýchleho a zdravého obeda v zamestnaní, doma, alebo na dovolenke.

5-10 minút
príprava

Suroviny

4-5  kopcovitých PL
3-4  kopcovité PL
1  vrecko
1  PL
primerane
3  KL




Postup

  1. 1

    Pohánkové vločky-(množstvo podľa potreby a hladu) nasypeme na tanier, posypeme vanilk. cukrom a škoricou, zalejeme horúcou vodou a premiešame, vločky majú výhodu, že sú hneď mäkké, na vločky nasypeme mleté orechy (mletý mak) zmiešané s cukrom a vanilkovým cukrom, polejeme roztopeným maslom. Na vrch dáme kávovou lyžičkou kôpky jogurtu, alebo smotany a nazdobíme ovocím. Súšené ovocie pred použitím (nie v práci, ale doma) namočím do rumu. Zdravšia varianta je s medom (namiesto mletého cukru), ale tento pridávame až po poliatí vločiek vodou. Obmena - na posypanie sa môže použiť aj tvaroh, ktorý je výborný v kombinácii so sušenými slivkami. Fantázii a kombináciám sa medze nekladú. Recept je použiteľný aj pre diabetikov - náhradením cukrov umelým sladidlom.

Diskusia k receptu

danila
vyzerá to dobre,takéto veci ja môžem,ja by som tam dala hnedý cukor,môžu sa tam dať aj postrúhané mandle,mňam
celka
Výborně, mám pohankové vločky už dlouho a nevěděla jsem co s něma.
dobizu
jéééj, tak toto určite skúsim, to je pre mňa ako stvorené, tiež mám doma pohánkové vločky, takže bežím skúšať... vďaka za zdravý receptík pre maškrtníkov... :-)
martina34
mňam, mám rada pohánkové vločky na raňajky s jogurtom, škoricou a ovocím, vylepším si to podľa teba :-)
babidka
to biele je asi jogurt alebo smotana :-) Je to dobra kasicka a pohanku uz budem jest iba takto :-) Moja mladsia dcera pohanku s oblubou pouziva ako prilohu , ale mne na nej vadi taka mierna typicka pachut .ale takto pripravena je chutna .




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia