Recept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu teplého, rýchleho a zdravého obeda v zamestnaní, doma, alebo na dovolenke.
príprava
Suroviny
4-5 kopcovitých PL |
|
3-4 kopcovité PL |
|
1 vrecko |
|
1 PL |
|
primerane |
|
|
|
|
|
|
|
3 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Pohánkové vločky-(množstvo podľa potreby a hladu) nasypeme na tanier, posypeme vanilk. cukrom a škoricou, zalejeme horúcou vodou a premiešame, vločky majú výhodu, že sú hneď mäkké, na vločky nasypeme mleté orechy (mletý mak) zmiešané s cukrom a vanilkovým cukrom, polejeme roztopeným maslom. Na vrch dáme kávovou lyžičkou kôpky jogurtu, alebo smotany a nazdobíme ovocím. Súšené ovocie pred použitím (nie v práci, ale doma) namočím do rumu. Zdravšia varianta je s medom (namiesto mletého cukru), ale tento pridávame až po poliatí vločiek vodou. Obmena - na posypanie sa môže použiť aj tvaroh, ktorý je výborný v kombinácii so sušenými slivkami. Fantázii a kombináciám sa medze nekladú. Recept je použiteľný aj pre diabetikov - náhradením cukrov umelým sladidlom.
Diskusia k receptu
7 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: