Foto: viaway
Recept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu teplého, rýchleho a zdravého obeda v zamestnaní, doma, Zobraziť celý popisRecept z pohánky je jedným z mnohých, ktoré som si vymyslela a ktoré používam na prípravu teplého, rýchleho a zdravého obeda v zamestnaní, doma, alebo na dovolenke.
príprava
Postup
-
1
Pohánkové vločky-(množstvo podľa potreby a hladu) nasypeme na tanier, posypeme vanilk. cukrom a škoricou, zalejeme horúcou vodou a premiešame, vločky majú výhodu, že sú hneď mäkké, na vločky nasypeme mleté orechy (mletý mak) zmiešané s cukrom a vanilkovým cukrom, polejeme roztopeným maslom. Na vrch dáme kávovou lyžičkou kôpky jogurtu, alebo smotany a nazdobíme ovocím. Súšené ovocie pred použitím (nie v práci, ale doma) namočím do rumu. Zdravšia varianta je s medom (namiesto mletého cukru), ale tento pridávame až po poliatí vločiek vodou. Obmena - na posypanie sa môže použiť aj tvaroh, ktorý je výborný v kombinácii so sušenými slivkami. Fantázii a kombináciám sa medze nekladú. Recept je použiteľný aj pre diabetikov - náhradením cukrov umelým sladidlom.
Diskusia k receptu