Cestoviny so zeleninou
Cestoviny so zeleninou

Tagliatelle s brokolicou a cuketou

sarina - fotkasarina, 6. augusta 2019
Tagliatelle s brokolicou a cuketou
Foto: sarina
3
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

1/2 ks
3 ks
1 ks
1/2 ČL
1/2 ČL
3 strúčiky



Postup

  1. 1

    Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu na omáčku. (Cuketu krájame na dlhé tenké slíže.)

  2. 2

    Na rozohriatom oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme nakrájanú brokolicu a chvíľu restujeme.

  3. 3

    Prihodíme cuketu, rajčiny, osolíme a okoreníme a podlejeme 2 pohármi vody. Zakryjeme a necháme podusiť. Medzitým scedíme uvarené cestoviny a polejeme ich trochou olivového oleja.

  4. 4

    Cestoviny pridáme k zeleninovej omáčke a premiešame.

Diskusia k receptu

dormella
Ty dve sklenky vody, nasledne duseni pod poklickou, promasteni testovin olejem, neni urcite recept italske kuchyne . . . .
1x 1riri1
1riri1
ZELENINA SA NEPODLIEVA VODOU ale necha sa dusiť - nech sa šťava z brokolice, cukety pustí sama!!! Tvoja chyba je ze ked osmahnes zprudka bokolicu, tak ju opalis jej povrch a tym neprepusti tolko stavy - preto asi dolievas vodu a to je chyba v talianskej kuchyni.
Ak to chces viac vodnate, tak brokolicu s cuketou udus spolu a nech pustia vodu sami, prípadne mozes pridať vývar komplexný vývar s celou rozmanitostou zeleniny pre výraznejšiu chuť - vyvar sa pripravuje zvlast a dolieva sa vzdy podla potreby.
ODPORUCANIE OHLADOM RAJCIN: ak z toho nechces mat rajcinovu omacku, a davas tam malo rajcin, tak by sa mali orestovala zvlast na panvici, len velmi zlahla aby zostali cele, nie rozvarene - ja by som ich tam dala viac podla mojej chute, CHYBA je dat 3 rajciny do stavy zo zeleniny - tohto slabeho vyvaru - v taliansku bud robis rajcinovu omacku t.j. davas tam vela rajcin s ktorymi sa neskor dusi zelenina alebo sa robia tzv. nahe cestoviny s prisadami co by mal byt tento recept