Tagliatelle s brokolicou a cuketou
3
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Najskôr si ako prvé dáme podľa bežného postupu uvariť cestoviny. Medzitým si rozohrejeme olivový olej a nakrájame zeleninu na omáčku. (Cuketu krájame na dlhé tenké slíže.)
- 2
Na rozohriatom oleji osmahneme nadrobno nakrájanú cibuľku a cesnak, pridáme nakrájanú brokolicu a chvíľu restujeme.
- 3
Prihodíme cuketu, rajčiny, osolíme a okoreníme a podlejeme 2 pohármi vody. Zakryjeme a necháme podusiť. Medzitým scedíme uvarené cestoviny a polejeme ich trochou olivového oleja.
- 4
Cestoviny pridáme k zeleninovej omáčke a premiešame.
Tiež so zeleninou:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
Ak to chces viac vodnate, tak brokolicu s cuketou udus spolu a nech pustia vodu sami, prípadne mozes pridať vývar komplexný vývar s celou rozmanitostou zeleniny pre výraznejšiu chuť - vyvar sa pripravuje zvlast a dolieva sa vzdy podla potreby.
ODPORUCANIE OHLADOM RAJCIN: ak z toho nechces mat rajcinovu omacku, a davas tam malo rajcin, tak by sa mali orestovala zvlast na panvici, len velmi zlahla aby zostali cele, nie rozvarene - ja by som ich tam dala viac podla mojej chute, CHYBA je dat 3 rajciny do stavy zo zeleniny - tohto slabeho vyvaru - v taliansku bud robis rajcinovu omacku t.j. davas tam vela rajcin s ktorymi sa neskor dusi zelenina alebo sa robia tzv. nahe cestoviny s prisadami co by mal byt tento recept