Hubové fašírky bez rožkov a múky fotorecept
Foto: afataga
Keďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj Zobraziť celý popisKeďže rastú ako divé, skúsila som zas niečo iné. Jedlo by mohlo byť aj vegetariánske, ak by sa masť vymenila za olej a aj bezlepkové, ak by sa fašírky obalili napr. v semienkach, orechoch a pod.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najskôr treba ísť do lesa a doniesť huby.
-
2
Do rcp. som použila zmes suchohríbov a podpňoviek. Huby som pomlela a podusila na 1 KL masti cca 20 min, pridala soľ a rascu.
-
3
Do vychladnutých som pridala ostatné okrem masti a strúhanky. Cesnaku ani majoránky som nedala veľa, aby neprebili chuť húb, už som nesolila, lebo aj syr je slaný.
-
4
Zo zmesi manžel tvoril fašírky, obalil v strúhanke a ja som vo zvyšnej masti vypražila. Rcp. je jednoduchý a fašírky mali výraznú hubovú chuť. Vyšlo mi 8 ks. A na záver jeden fešák :-).
Najskôr som sa zľakla, že si hustila kukuricou :))
@elixir este by to slo aj sojou, alebo bambinom :-)))
@monty469 teraz ma skoro kazdy hub a hub
@patrovieckypitrs ja nejem moc priloh, to bol moj tanier, s tymi hubami je to divne, lebo toho roku ozaj rastu ako dive
@haji dobehni, urobime :-)
@jack tak vyskusaj
@jozka2 tatarkou by ma nenapadlo, verim, ze to spoji, ak na to nezabudnem, niekedy skusim. Holubky myslis kapustove listy? Podlejes to trochu vyvarom?
@siisa dakujem, skus ak budes mat huby
@alex37 dakujem, mrazene si nechaj na zimu, teraz je dost cerstvych, aspon u nas
@jujoska dakujem a preco? U vas nerastu?
"este by to slo aj sojou, alebo bambinom"
To sú konšpirácie ako stvorené pre Nový Čas, zhruba na úrovni slávnych kalkulácii ako: "Slovenskí futbalisti by mohli byť v baráži majstrovstiev sveta 2018, ak by Gibraltár zdolal Grécko, alebo ak by sa to Makovi v Škótsku makovici trochu nepomiešalo, alebo ak by Jupiter práve nemal konjunkciu s Venušou".
Krupicu ani skoricu sice nevidim :-), ale jasne, ze foto potesilo aj tvoja pochvala, som rada, ze vam doma chutilo.
Dakujem, joooj ale to obrovska skoda, keby si poznala aspon par druhov, si si mohla toho roku nasusit na 5 rokov. Ak mas nejake fotky, posli mi do mailu, mam ho v profile, ak budem poznat, velmi rada ti poradim, aby si mala svoje.
inak bola by úžasná zábava zbierať s Katkou na diaľku hríby, cez mobil :-) Ja podobne zbieram s mužom, ktorý nikdy nezdieľal moju vášeň k hubárčeniu, do lesa chodí kvôli mne a čerstvému vzduchu a ja musím behať za jeho výkrikmi identifikovať nález, lebo predsa nebude zbytočne trhať hubu, ktorou si nie je istý :-)
Fakt si ma pobavila s tym mobilom :-))), ale celkom dobry napad, treba vyuzit vydobytky techniky. Ale sa mozes aspon utesovat, ze mas dobry zrak, ked najdes take miniatury. Budem rada, ak niekedy skusit tieto fasirky, len tie huby radsej nenechaj zbierat manzela.
Ty si trdlo :-), ved s tymi znalostami by si si toho roku bohato vystacila. Mozes cosi poslat na ukazku, som zvedava, co si nechala inym hubarom, aspon nejaky vyber.
Vieš čo si nafotila? Veď to sú Michalky, alebo Vaclavky a aké sú utešené. Moc dobré hríby do polievka, omáčky. Nádhera.
@afataga , vyborne to moze byt. Len huby nemam. Iba take obchodove. Co povies, aj zo sampinonov by to bolo dobre? Asi z tych tmavych (tu ich volaju jaskynove) by to mohlo byt. Ten tvoj fesak na poslednej fotke, to je dubak? To je ale obor....tak aspon sa zda...
Na 100% nie som si ista, ci su podpnovky, ono fotka skresluje, ale mohli by byt, tych drevokaznych podobnych hub je vela druhov a niektore sa dost podobaju. Tieto nemaju take tie supinky, vies co myslim. Toto su podpnovky:
S tymi hnedymi sampinonmi by to urcite bolo dobre, tie maju chut ako huby, nie ako tie bledule, skoda, ze nemas lesne. Ten posledny je dubak, on zas az taky obrovsky nebol, ale bol taky fotogenicky, tusim tak rychlo rastol, ze mu nohu rozdrapilo.
Ano, tie hnede aj inak vonaju, aj take pevne su, mam ich rada. Lesne nemam, urcite by som sa otravila, nevyznam sa v tom. Tych lesov tu mame pomenej, ani zbierat sa nesmu v nejakych velkych mnozstvach. Takze ludia to tak nepoznaju, teda aspon vacsina nie....Ked skusim, tak dam vediet.
@ywett dakujem a kde si bola cica? :-)
@zolik aspon vidis, naco je dobre obcas prebehnut komentare, dakujem, daj potom vediet, ak prezijes :-)
Potesila si ma, ze aspon chut vyborna, neviem, preco sa rozpadli, asi fakt bolo treba viac vyredukovat tu vodu, popr. teda zahustit vlockami, alebo nejake ine lepidlo pouzit, kanagon nedoporucujem :-). Tusim tu niekto radil aj tatarku na zahustenie, nemam odskusane.
dakujem, aby som bola spravodliva - toho fesaka nasiel moj muz a ja som mu potom zavidela :-)
Nic si z toho nerob, to sa stava aj mne.