Karfiolovo-zemiakové fašírky fotorecept

happybunny - fotkaHappybunny, Mníchov, 5. júla 2018 15:15
Ďalšie recepty »

Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)

6
porcií
20 min
príprava
45 min
na 220 °C

Suroviny

550 g
450 g
7 strúčikov
200 g
1 ČL
1 ČL
1 ČL (na pečené kura)
1 ČL (na pečené zemiaky)
2 ČL
1 ČL
1/2 ČL
3 PL
100 g (strúhaný)

Postup prípravy

  1. 1

    Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Všetko spolu rozmačkáme na kašu.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)

    Karfiolovo-zemiakové fašírky (fotorecept) - obrázok 8
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist