Karfiolovo-zemiakové fašírky fotorecept
Foto: happybunny
Chrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V Zobraziť celý popisChrumkavé zvonka a mäkkučké vo vnútri, fašírky na tento štýl robievam najradšej, pretože sú pečené a teda nie sú zbytočne nezdravé a mastné. V kombinácii so šalátom tvoria ideálne ľahký letný pokrm a taktiež ich môžeme jednoducho šupnúť do mrazničky na dni, kedy sa nám nechce stáť pri sporáku, pekne sa rozmrazujú. :)
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
550 g |
|
450 g |
|
7 strúčikov |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
1 ČL (na pečené kura) |
|
1 ČL (na pečené zemiaky) |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
1/2 ČL |
|
3 PL |
|
100 g (strúhaný) |
|
Postup
-
1
Uvaríme si v osolenej vode karfiol, zemiaky a cesnak.
-
2
Všetko spolu rozmačkáme na kašu.
-
3
Pridáme všetky prísady okrem strúhanky a poriadne premiešame. Solíme podľa chuti - ja som dostatočne osolila vodu pri varení, takže som už veľa soliť nepotrebovala. (3 PL aquafaby používame ako náhradu za 1 celé vajce)
-
4
Pridávame strúhanku dokým dosiahneme mäkkú, ale tvarovateľnú konzistenciu.
-
5
V rukách si vytvarujeme guľky, malo by ich vyjsť okolo 22 kusov. Z vrchu ich pokropíme troškou oleja a pečieme 20 minút na 200°, teplotu zvýšime na 220° a pečieme ďalších 15 minút.
-
6
Po 35 minútach pečenia ich pootáčame, treba dávať pozor aby sme pri otáčaní náhodou neodlomili spodok.
-
7
Dopekáme ďalších 10 minút na 220°.
-
8
Servírovala som ich s chilli omáčkou Sriracha a sezamom, mango omáčkou poliatymi cherry paradajkami, ľadovým šalátom, kápiou, uhorkou, mrkvou a šampiňónmi. Dobrú chuť! :)
@Farbuska dúfam, že budú chutiť!
neviem čo je tofúúúj, ale pokiaľ viem tofu sa nepovažuje za syr? ja som tu použila strúhanú mozzarellu na tapiókovom základe od značky Go Veggie
a inak 9 z 10 prípadov keď ľudia fujkajú na tofu tak ho ešte len nejedli chutne pripravené :)
Sranda být musí. Humoristů není nikdy dost. Vegan, vegetarián recept, surovina, autor je fajn terč. Ať si každý pomůže, když jinak nemůže. Takovému srandistovi ze srdce přeji, aby ho tělo nezklamalo a mohl papat celý život jen a jen klasiku. Nic to nemění na tom, že recept je fajn! Krásnou neděli přeji všem!